Αρθρα από τον Δάσκαλο

Τα προβλήματα που αναμένουν την ανάληψη δράσης

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 5 Μαρτίου του 2014

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Μπορεί να λεχθεί, χωρίς να διαφωνήσει κανείς, ότι όλα δεν πάνε καλά στον κόσμο. Για παράδειγμα, το χάσμα μεταξύ των πολύ πλούσιων και των φτωχών μεγαλώνει απελπιστικά όλο και περισσότερο. Αυτή η ακραία ανισότητα δεν είναι υγιής για οποιαδήποτε κοινωνία. Βέβαια, κάποια μέλη της κοινότητας των πλουσίων μοιράζονται, πράγματι, τον πλούτο τους με τους φτωχούς αλλά, σε γενικές γραμμές, οι πολύ πλούσιοι αποσκοπούν κυρίως στο να γίνουν υπέρ - πλούσιοι σε βάρος όλων των άλλων.

Η σύγχρονη συνεχώς αυξανόμενη εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής είναι, από μόνη της, μια «ωρολογιακή βόμβα» που η έκρηξή της θα επιφέρει την κατάρρευση του παρόντος οικονομικού συστήματος. Ετούτη η στιγμή δεν απέχει πολύ. Τόσο μεγάλες είναι οι εντάσεις που προκαλούνται από αυτό το βαθύ υλισμό που η ισορροπία είναι έτοιμη να διαρραγεί βίαια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν γνώση αυτών των δυνάμεων, τόσο βαθιά εμπλέκονται οι ίδιοι στην κορύφωση της έντασης.

Έτσι, θα παρουσιαστεί στους ανθρώπους η μόνη φυσική πορεία: η υιοθέτηση της αρχής του μοιράσματος από κοινού. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι ωθούνται προς αυτή τη συνειδητοποίηση, όσο μακριά ακόμη και αν οι ίδιοι είναι από την πραγματική εκδήλωση της.

Ταυτόχρονα, τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος συνεχίζουν να κλιμακώνονται. Σήμερα οι περισσότερες χώρες αποδέχονται ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ο εχθρός όλων. Το ζήτημα που διχάζει τα έθνη είναι κατά πόσο και σε ποιο βαθμό είναι ο άνθρωπος υπεύθυνος. Η πιο συνετή πορεία που η ανθρωπότητα μπορεί να ακολουθήσει είναι να υποθέσει ότι η ίδια είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες από τις πιέσεις που υφίσταται το κλίμα και να λάβει όλα τα πρακτικά μέτρα για να διορθώσει το πρόβλημα. Μερικά έθνη σίγουρα το κάνουν, αλλά όχι όλα. Η συμβουλή μας είναι ότι οι ενέργειες αλλά και οι παραλήψεις της ανθρωπότητας είναι υπεύθυνες για το ογδόντα τοις εκατό του προβλήματος και ότι οι άνθρωποι πρέπει, για το δικό τους καλό και των παιδιών τους, να μην φείδονται τίποτα για την ανακούφισή του. Να είστε βέβαιοι ότι Εμείς θα τους βοηθήσουμε αλλά θα πρέπει και αυτοί να κάνουν αυτό που τους αναλογεί.

Με την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν την ενότητά τους. Η συνειδητοποίηση αυτή θα επιδράσει βαθιά στον τρόπο που θα αντιμετωπίζουν τον πόλεμο. Θα αναγνωρίζουν ότι αλληλοσυνδέονται σΆ έναν αγώνα επιβίωσης και τα λόγια του Μαϊτρέγια θΆ αντηχούν ισχυρότερα στο νου τους. Το μοίρασμα από κοινού, η δικαιοσύνη και η ελευθερία θα κυριαρχούν στο νου των ανθρώπων ως πανίσχυρα σύμβολα του μέλλοντος, ως τα εγγενή δικαιώματα όλων, ως ο τρόπος για να αποκαταστήσουν τις μεταξύ τους σχέσεις.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Απριλίου του 2014, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *