Αρθρα από τον Δάσκαλο

Το Μονοπάτι της Ανόδου

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 4 Φεβρουαρίου του 2014

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Εντός του κάθε ανθρώπου βρίσκεται ένας Θεός, ΅εν δυνάμειΆ ακόμα αλλά αιώνιος. Καθώς οι άνθρωποι περνάνε μέσα από τις εμπειρίες αυτού που αποκαλούμε ζωή, κάνουν ένα ταξίδι το οποίο στο τέλος αποδεικνύεται ότι ήταν ένα βήμα προς την ενότητα με τον εν λόγω Θεό, συνειδητοποιώντας το γεγονός της θεότητας του και της ταύτισής του με τη Ψυχή, τον ανώτερο Εαυτό μας.

Μέχρι τώρα, οι γνώσεις μας περί της Ψυχής προέρχονται από θρησκευτικά κείμενα που δίνουν την εντύπωση στον άνθρωπο ότι η Ψυχή του είναι κάτι μακριά από τον ίδιο, κάτι που πρέπει να αναγνωρίζεται και να λατρεύεται εκ του μακρόθεν. Καθώς ο άνθρωπος εξελίσσεται, όμως, ανακαλύπτει ότι η Ψυχή του είναι ο ίδιος, το ανώτερο και καθαρότερο κομμάτι του εαυτού του, αλλά παρ 'όλα αυτά ο ίδιος . Έτσι εξελίσσεται ο κάθε άνθρωπος, εμβαθύνοντας στη γνώση της αληθινής του ύπαρξης και του σκοπού του.

Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι· η ζωή γιΆ αυτούς αποκτά ένα βαθύτερο νόημα και αναζητούν, πια, περισσότερη γνώση και εμπειρία. Έτσι, εν καιρώ, στρέφονται στον διαλογισμό και μέσα από αυτή την πρακτική μια μεγάλη ανακάλυψη γίνεται δική τους. Βήμα προς βήμα, αναγνωρίζουν με βεβαιότητα ότι είναι Ψυχές, ότι η Ψυχή δεν είναι κάποια μακρινή ιδέα, αλλά η ίδια τους η ύπαρξη. Σταδιακά, ο ρυθμός της ζωής τους αλλάζει και ένα βαθύτερο νόημα και σκοπός ενοποιεί όλα όσα κάνουν. Ούτως, οι άνθρωποι προχωρούν στο ταξίδι τους προς την τελειότητα, απηχώντας όλο και περισσότερο τη θεότητα και τη σοφία της Ψυχής.

Σε αυτό το ταξίδι ο καθένας ακολουθεί το δικό του ρυθμό· κάποιοι τρέχουν γρήγορα και με ανυπομονησία· άλλοι πάνε πιο αργά, λιγότερο σίγουροι για τη διαδρομή. Αλλά, τελικά, όλοι διαβαίνουν μέσα από τις διάφορες πύλες που σηματοδοτούν την πρόοδό τους στο μονοπάτι. Σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν το μονοπάτι ετούτο, οι οποίοι ούτε καν γνωρίζουν ότι υπάρχει αλλά, παρ 'όλα αυτά, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Ψυχής τους και εισέρχονται σΆ αυτό. Διαισθάνονται τις ανάγκες της εποχής και επιδιώκουν να ανταποκριθούν σΆ αυτές, συμβάλλοντας, έτσι, στο βαθμό που τους αναλογεί.

Γνωρίζοντάς το ή όχι, ανταποκρίνονται στην πρόσκληση από τον Μαϊτρέγια μέσω των Ψυχών τους να ριχτούν στη φωτιά και να ανανεώσουν αυτόν τον κόσμο με το πάθος και το θάρρος τους. Οι προσπάθειές τους, θα ανακαλύψουν, δεν ήταν μάταιες.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Μαρτίου του 2014, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *