Αρθρα από τον Δάσκαλο

Μια πρόταση εφαρμογής του μοιράσματος από κοινού

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 5 Νοεμβρίου του 2013

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όταν στοχάζονται οι άνθρωποι την αρχή του μοιράσματος από κοινού την οραματίζονται, σχεδόν πάντα, σε προσωπικό επίπεδο. Σχηματίζουν τη νοερή εικόνα μιας κατάστασης στην οποία, οι ίδιοι, αναμένεται να θυσιάσουν σημαντικά ποσά σε απομακρυσμένους ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζουν, ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν. Στην πραγματικότητα, η αρχή του μοιράσματος από κοινού μπορεί να διοργανωθεί μόνο ως παγκόσμια διαδικασία.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί, είτε επιμέρους είτε συνολικά. Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας, θεωρούμε ότι ο παρακάτω είναι ο πρακτικότερος, ο απλούστερος και δικαιότερος τρόπος όλων, ο οποίος, εάν υιοθετηθεί, θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των περισσοτέρων. Κάθε έθνος, Εμείς προτείνουμε, θα κληθεί να προβεί σε απογραφή όλων των πόρων και των αναγκών του, τι παράγει το ίδιο και τι είναι υποχρεωμένο να εισάγει. Στη συνέχεια, κάθε έθνος θα κληθεί να παραδώσει σΆ ένα κοινό αποθεματικό ότι έχει επιπλέον από τις ανάγκες του, σχηματίζοντας ένα τεράστιο διεθνές απόθεμα από το οποίο όλοι θα μπορούν να λαμβάνουν. Φυσικά, οι μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες θα δώσουν τα περισσότερα, όλοι, όμως, θα  προσφέρουν το πλεόνασμά τους. Το σύστημα αυτό Μας αρέσει για την απλότητα και την αμεροληψία του· θα απαιτηθεί, βέβαια, χρόνος για να εφαρμοστεί, αλλά η πρόβλεψή Μας είναι ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί σε κάποια χρονική στιγμή.

Υπάρχουν πολλοί κατάλληλα εκπαιδευμένοι για την διοργάνωση του παραπάνω σχεδίου διαχειριστές οι οποίοι θα τους δοθεί η δυνατότητα να παράσχουν μια ευπρόσδεκτη για τον κόσμο υπηρεσία. Όλο το έργο θα προχωρήσει υπό την αιγίδα ενός Δασκάλου ή τουλάχιστον ενός μυημένου τρίτου βαθμού, ώστε να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη όλων. ΜΆ αυτό τον τρόπο, με μια κίνηση, η πληγή της φτώχιας και της ανέχειας θα κλείσει. Οι καρδιές και οι ζωές αμέτρητων εκατομμυρίων θα πλημυρίσουν από χαρά, και εκείνοι που για πρώτη φορά μοιραστούν τα αγαθά τους θα διαπιστώσουν μια βαθιά ευτυχία και ικανοποίηση την οποία, ίσως, μέχρι τώρα φοβόντουσαν να γνωρίσουν.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καλλιεργηθεί η απαραίτητη εμπιστοσύνη για τον τερματισμό του πολέμου και της τρομοκρατίας. Χωρίς μια τέτοια εμπιστοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ ειρήνη. Χωρίς ειρήνη το μέλλον για την ανθρωπότητα θα είναι ζοφερό, πράγματι. Ως εκ τούτου, κάποια μορφή μοιράσματος από κοινού είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να επιβιώσουμε. Όταν η πλειοψηφία το συνειδητοποιήσει, τότε τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου μπορούν να λυθούν.

Η αρχή του μοιράσματος από κοινού έχει αρχίσει να εισέρχεται στα μυαλά πολλών ομάδων και ομίλων ανά την υφήλιο. Σταδιακά οι άνθρωποι θα καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Μαϊτρέγια υπενθυμίζει σε όλους όσους Τον ακούνε ότι από μόνο του το μοίρασμα από κοινού παρέχει τη λύση για όλα τα προβλήματά μας. Έτσι, όπως οι εβδομάδες και οι μήνες περνούν, φαίνεται ότι οι άνθρωποι καταπιάνονται με τα προβλήματά τους, και όλο και περισσότερο ανακαλύπτουν ότι το μοίρασμα από κοινού είναι το κλειδί για το μέλλον τους.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Δεκεμβρίου του 2013, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *