Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η δυναμική των αλλαγών

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 10 Οκτωβρίου του 2013

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να δουν τα ασυνήθιστα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου, θα συνειδητοποιούσαν ότι η Ημέρα της Αναγγελίας δεν μπορεί να απέχει πολύ. Θα έβλεπαν χιλιάδες να διαδηλώνουν αιτούμενοι την αλλαγή ζητώντας μια καλύτερη ζωή και μια νέα προσέγγιση στην καθημερινή διαβίωση: κάποια που θα τους εγγυάται εργασία και επαρκή τροφή για τις οικογένειές τους, θα τους παρέχει την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη και θα τους δίνει την ευκαιρία να καθορίζουν οι ίδιοι το μέλλον τους.

Πολλά είναι τα προ-σχέδια που μελετώνται τώρα, τα οποία πρόκειται να εκφράσουν απόλυτα αυτές τις ιδέες· πολλοί μεμονωμένοι άνθρωποι ή ομάδες ανθρώπων ανά την υφήλιο διαμορφώνουν το προσχέδιο του καινούργιου κόσμου. Κάποιοι είναι τόσο υπερβολικοί που δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αλλά αρκετοί είναι συνετοί και προσφέρουν αξιόλογες προτάσεις που δύναται να επιφέρουν τις αναγκαίες αλλαγές.

Όλα αυτά τα γεγονότα, που δείχνουν εύγλωττα πόσο έτοιμοι είναι οι άνθρωποι για την αλλαγή, ενθαρρύνουν Εμάς, τους Πρεσβύτερους Αδελφούς σας. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί ακόμα που φοβούνται το μέλλον και τρομοκρατούνται από κάθε αλλαγή, αλλά οι δυνάμεις του μετασχηματισμού είναι πλέον τόσο ισχυρές που η αλλαγή θα συμβεί για όλους, είτε είναι έτοιμοι είτε όχι.

Οι δυνάμεις αυτές του μετασχηματισμού ωθούν εκατομμύρια ανθρώπων παντού στον κόσμο να αντιληφθούν ότι μια καλύτερη ζωή απλώνεται μπροστά μας: μία που θα εδραιώσει την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και το μοίρασμα από κοινού στη θέση που τους αρμόζει στις ζωές όλων.

Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδερφοί σας έχουμε εκπονήσει τα δικά μας σχέδια, επίσης, τα οποία θα παρουσιαστούν στους ανθρώπους. Η ελεύθερη βούλησή τους δεν πρόκειται ποτέ να παραβιαστεί και η αποδοχή των σχεδίων Μας θα προχωρήσει σύμφωνα με αυτόν το νόμο. Τοιούτω τρόπω, με την ελάχιστη αναστάτωση, θα συντελεστεί ο μετασχηματισμός ολόκληρης της ζωής στη Γη. Κάθε βήμα θα υποβάλλεται στους ανθρώπους για έλεγχο και αποδοχή, έτσι ώστε η ίδια η ανθρωπότητα θα ρυθμίζει την ταχύτητα των εφαρμοζόμενων αλλαγών.

Ότι όλοι δεν είναι έτοιμοι για μια τόσο μεγάλη μεταμόρφωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά η ανάγκη για καινούργιους και πιο ειρηνικούς τρόπους διαβίωσης είναι τόσο έντονη που η αλλαγή πρέπει να συντελεστεί, βήμα - βήμα, καθορισμένα και σε σειρά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί η καταστροφή.

Όταν οι αμφισβητίες διακρίνουν τα οφέλη που θα προκύψουν με αυτήν τη μέθοδο, με χαρά θα αποδεχτούν τη νέα ηρεμία και αρμονία που θα κατέλθει στη Γη.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Νοεμβρίου του 2013 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *