Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ποια πορεία ν' ακολουθήσουμε από εδώ κι εμπρός;

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 9 Μαΐου του 2013

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όλο και περισσότερο καθίσταται εμφανέστερο ότι τα σημερινά οικονομικά συστήματα δεν λειτουργούν πλέον. Πάρα πολλοί άνθρωποι, εκατομμύρια στΆ αλήθεια, αποκλείονται του δικαιώματος της επαρκούς τροφής για την επιβίωσή τους. Η παραγωγική ικανότητα του πλανήτη είναι τεράστια, αλλά διανέμεται τόσο άνισα και με τέτοια ανεπάρκεια που αναίτια πολλοί υποφέρουν και πεθαίνουν. Οι άνθρωποι το γνωρίζουν αλλά λίγα γίνονται για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Ποια πορεία να ακολουθήσουμε από εδώ κι εμπρός; Για πόσο καιρό ακόμα θα πρέπει οι φτωχοί να υποφέρουν έτσι; Για πόσο καιρό μπορούν τα έθνη να υποστηρίζουν αυτή την ανομία πριν ένα ανυπολόγιστο κακό ζώσει τον κόσμο;

Δεν είναι περίεργο ότι οι άνθρωποι ποτέ δεν προσπάθησαν να διορθώσουν αυτήν την αδιάκοπα τραγική κατάσταση, όπου εκατομμύρια υποφέρουν και πεθαίνουν από την ανέχεια εν μέσω αφθονίας; Όσοι  διαθέτουν περίσσεια πλούτου δεν έχουν ποτέ σκεφτεί, όπως φαίνεται, την απλούστερη των λύσεων. Γιατί η βασική δικαιοσύνη δεν τους αποκαλύπτει τη λύση; Ότι οι πλούσιοι πρέπει να μοιραστούν τα πλούτη που ελέγχουν δεν είναι μόνο λογικό και δίκαιο, αλλά απαραίτητο για την παγκόσμια ειρήνη και το κοινό όφελος, αν είναι να εξασφαλιστεί η επιβίωση όλων.

Μη γελιέστε, οι άνθρωποι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το μοίρασμα από κοινού δεν είναι απλά μια καλή και δίκαιη ιδέα, αλλά είναι απαραίτητο αν επιθυμούμε να επιβιώσει η ανθρωπότητα. Μόνο η σοφή και δίκαιη κατανομή θα φέρει την ειρήνη που επιθυμούν όλοι. Διότι χωρίς μοίρασμα από κοινού η (αναγκαία) εμπιστοσύνη ποτέ δεν θα προκύψει.

Να είστε βέβαιοι ότι ο Μαϊτρέγια ο ίδιος θα μεταφέρει στους ανθρώπους αυτή την απλή αλήθεια και θα ανοίξει τα μάτια τους στα οφέλη που θα προκύψουν. Γίνετε ένας από τους πολλούς εργάτες Του οι οποίοι επιδιώκουν να εδραιώσουν τη χρεία για μοίρασμα από κοινού και δικαιοσύνη. Να θυμάστε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι ξεχωριστός και μόνος, ότι όλοι οι άνθρωποι, είτε το γνωρίζουν είτε όχι, αλληλοσυνδέονται με αόρατους δεσμούς σΆ ένα μακρύ ταξίδι διαδοχικής αποκάλυψης. Απαρνηθείτε την οδό της χωριστικότητας και βοηθήστε τους αδελφούς και αδελφές σας στη διαδρομή.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουνίου του 2013 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *