Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ο ρόλος των Δασκάλων

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 9 Μαρτίου του 2013

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Για πολλά χρόνια, Εμείς, οι Δάσκαλοι, προετοιμαζόμαστε για τη στιγμή της Ανάδυσης, τη στιγμή, η οποία είναι τώρα κοντά, που Εμείς, σε ομαδικό σχηματισμό, θα ζούμε δημόσια στον καθημερινό κόσμο. Για κάποιους θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία. Πολλοί, ως Δάσκαλοι, περνούσαν όλο το χρόνο Τους εντός της Ιεραρχίας και τώρα πρέπει να μάθουν να εργάζονται με εντελώς καινούργιους τρόπους. Ακόμα και τη χρήση του λόγου πρέπει να μάθουν και να εξασκήσουν, διότι εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιούμε τηλεπαθητική επικοινωνία.

Στην αρχή, και για αρκετό καιρό, η επαφή μας θα πρέπει να περιορίζεται στους ανώτερους μαθητές στους διάφορους τομείς έργου καθώς  και στο κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό που θα εμπλέκεται στους τομείς της  πρακτικής διοίκησης, κυρίως στα τμήματα της διανομής της τροφής. Πολλοί Δάσκαλοι είναι ειδικοί στη διοίκηση, ενώ Άλλοι ασχολούνται καλύτερα με τη διδασκαλία. Στόχος είναι να συνεργαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανά τομέα και όσο το δυνατόν συντομότερα με το ευρύ κοινό. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο σκοπός των Δασκάλων είναι να τονώσουν και να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα, όπως απαιτείται, αλλά διασφαλίζοντας πάντα την απαραίτητη ελεύθερη βούληση των ανθρώπων.

Σταδιακά, οι τοποθεσίες που βρίσκονται οι διάφορες Εσωτερικές Σχολές, εισαγωγικές και για προχωρημένους, θα γίνουν γνωστές και πολλές χιλιάδες μοχθούντες μαθητές θα έλκονται προς αυτές. Εκεί θα εκπαιδεύονται στις δύο πρώτες μυήσεις και θα εισάγονται στο Ιερό της Ιεραρχίας.

Στην αρχή θα πρέπει να αναμένουμε να υπάρξει κάποια αντίδραση στην παρουσία και στις ιδέες των Δασκάλων, αλλά τελικά, ακόμη και οι πιο φανατικοί φονταμενταλιστές, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, θα ανακαλύψουν ότι είναι δύσκολο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ακακία των Πρεσβύτερων Αδερφών του ανθρώπου.

Εν ευθέτω χρόνο, οι πόλεις της υφηλίου θα μεταλλαχθούν και θα ομορφήνουν. Η νέα Επιστήμη του Φωτός θα μετασχηματίσει τη βιομηχανία και τις μεταφορές και τα συχνά ταξίδια θα φέρουν Ενότητα στον κόσμο. Άνθρωποι απ’ όλα τα έθνη θα εργάζονται μαζί ομαδικά σε υπηρεσία για όλους. Οι συμβουλές των Δασκάλων θα είναι διαθέσιμες, καθοδηγώντας με σοφία και χωρίς πίεση τους ανθρώπους.

Η παρουσία ακόμα και λίγων Δασκάλων ανάμεσά τους θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε χιλιάδες ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κόσμου. Το ιδανικό της υπηρεσίας θα γίνει ο καινούργιος στόχος της ζωής για πολλούς. Με αυτό τον τρόπο γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να επιτευχθεί ένας τεράστιος μετασχηματισμός σε πολύ σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα. Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παροχής βοήθειας προς τους φτωχούς θα επιτύχει θαύματα στις χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, για παράδειγμα. Μια εντελώς νέα αίσθηση της κατεπείγουσας ανάγκης να διορθωθούν τα σφάλματα του παρελθόντος θα εξασφαλίσει βοήθεια σε έκταση  άγνωστη μέχρι σήμερα. Εμπνευσμένοι από το Μαϊτρέγια και την ομάδα Του, εκατοντάδες χιλιάδες ανδρών και γυναικών θα βρουν την αποστολή τους μ’ αυτόν τον τρόπο.

Εμείς, οι Δάσκαλοι, στοχεύουμε μόνο να διδάξουμε και να καθοδηγήσουμε, να δείξουμε το δρόμο στους ανθρώπους και να τους προφυλάξουμε από κάθε κακό. Ο πόλεμος, σε όλες τις μορφές του, πρέπει να καταστεί  παρελθόν, αλλά την απόφαση αυτή πρέπει να την λάβει ο άνθρωπος μόνος του. Επαναλαμβάνω, ο στόχος Μας είναι να δείξουμε την οδό, να σκιαγραφήσουμε το σχέδιο, αλλά ο άνθρωπος από μόνος του πρέπει να ενστερνιστεί κάθε βήμα της οδού. Μην έχετε κανέναν φόβο· όλα θα γίνουν. Η ζωή που κείτεται έμπροσθεν των ανθρώπων δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο λαμπερή.[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Απριλίου του 2013 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *