Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η σπουδαιότητα της ενότητας

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 12 Ιανουαρίου του 2013

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Στο μέλλον, όποτε οι άνθρωποι αναθυμούνται τους σημερινούς καιρούς, θα τους θεωρούν ως την εποχή όπου ταυτόχρονα επιδείξαμε  κάθε πτυχή της ύπαρξής μας, το σύνολο τόσο των προτερημάτων όσο και των ελαττωμάτων μας, κάτι που, βέβαια, δεν εκπλήσσει, γιατί οι άνθρωποι βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα στην εξελικτική κλίμακα. Αποδεχόμενοι, όμως, αυτή τη φυσική διαφοροποίηση, την οποία ο ίδιος ο χρόνος θα περιορίσει, εξακολουθεί να λείπει η ενιαία προσέγγιση στην κατανόηση των αναγκών όλων των ανθρώπων.

Ποιος ο λόγος που η κατανόηση αυτή λείπει; Για πολλούς αιώνες οι διαδοχικές θρησκευτικές διδασκαλίες και η κυριαρχία των διαφόρων πανίσχυρών ατόμων διατήρησαν μια κάποια ενότητα σκέψης στην εξελισσόμενη ανθρωπότητα. Υπήρξαν, βέβαια, αναρίθμητες περίοδοι διχόνοιας και πολέμων αλλά διατηρήθηκε, σε κάποιο βαθμό, η ενωτική επιρροή των μεγάλων θρησκειών. Σήμερα, η ατομικότητα είναι τόσο ισχυρή, αποτιμάται και ανταμείβεται τόσο πολύ που, παρά τα πολλαπλά της επιτεύγματα, η ίδια αυτή πολύτιμη ατομικότητα έχει αποβεί ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Η ενότητα, υπό οποιαδήποτε ουσιαστική έννοια, έχει σχεδόν χαθεί, ακόμα και, ή ίσως κυρίως, στον θρησκευτικό τομέα. Λίγοι είναι εκείνοι που αναγνωρίζουν ενστικτωδώς, ως αυτονόητες, τις ουσιαστικές ανάγκες όλων. Εδώ βρίσκεται ο κίνδυνος.

Ωστόσο, οι εξελικτικές δυνάμεις της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας αφυπνίζουν  τους λαούς στα αναφαίρετα δικαιώματά τους. Σιγά-σιγά, ο νους των ανθρώπων στρέφεται προς τις ανάγκες όλων. Αυτό, φυσικά, αντιτίθεται στις έντονες εκκλήσεις της ατομικότητας. Να η αιτία της παρούσας ασυνήθιστης έντασης και των χαοτικών συνθηκών που επικρατούν στον κόσμο. Τα προβλήματα, πολιτικά ή οικονομικά, είναι ουσιαστικά πνευματικής φύσης αλλά μπορούν να επιλυθούν μόνο στον πολιτικό και οικονομικό τομέα. Είναι ανάγκη να αναζητηθεί και να εκδηλωθεί η Ενότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, η ένταση των παρόντων συνθηκών θα οδηγήσει τους ανθρώπους στις πιο επικίνδυνες πράξεις. Για το λόγο αυτό ο Μαϊτρέγια κάνει έκκληση για Ενότητα, για κατανόηση των αναγκών όλων.

Η Ειρήνη είναι απαραίτητη, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μόνο όπου βασιλεύει Δικαιοσύνη. Θα γίνει φανερό ότι για να επιτευχθεί η Δικαιοσύνη απαιτείται η ήρεμη θάλασσα της Εμπιστοσύνης. Το μοίρασμα από κοινού είναι η μόνη θεραπεία που προτείνει ο Μαϊτρέγια για τα δεινά μας. Το μοίρασμα από κοινού είναι το μόνο που θα φέρει τους ανθρώπους, με εμπιστοσύνη μεταξύ τους, στο τραπέζι όπου θα επιτευχθεί η Δικαιοσύνη και θα διασφαλιστεί η Ειρήνη.[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2013 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *