Αρθρα από τον Δάσκαλο

Από τους Ιχθείς στον Υδροχόο

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 13 Οκτωβρίου του 2012

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Πολλά είναι τα χαρακτηριστικά της παρούσας εποχής που αξίζει να διατηρηθούν, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εποχή των Ιχθύων, η οποία τώρα ξεθωριάζει γρήγορα παίρνοντας τη θέση της στην ιστορία, μας κληροδότησε πολλά αξιόλογα και χρήσιμα. Πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι το σπουδαίο προσόν της Ατομικότητας αποτελεί το μεγαλείο της εποχής αυτής, αλλά υπάρχουν και άλλα χαρίσματα που οφείλονται στην, διάρκειας 2.000 περίπου ετών, εμπειρία των Ιχθύων.

Ένας καινούργιος και ισχυρότερος ιδεαλισμός εμπλούτισε την καρδιά και το νου εκατομμυρίων, προκαλώντας έτσι τη γέννηση και την εξάπλωση των μεγάλων παγκόσμιων θρησκειών με διανοήματά που, κατά κύριο λόγο, καλλιεργούν και εκπολίτιζουν. Άκμασε, όπως ποτέ πριν, η παρόρμηση για γνώση, ταξίδια και ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων, και ένας νέος κόσμος, κυριολεκτικά, εμφανίστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων. Αναπόφευκτα, στην αρχή το εμπόριο δεν ήταν παρά μια άπληστη δραστηριότητα με σκοπό την εκμετάλλευση και την προσάρτηση· με αποτέλεσμα, όπως πάντα, οι αυτοκρατορίες να ακμάσουν και να γεμίσουν πλούτο και ισχύ. Συχνά οι εξερευνητές ένιωθαν - κακώς, αλλά κάποιες φορές δικαίως - ότι είχαν μια εκπολιτιστική και διαφωτιστική αποστολή να επιτελέσουν, ότι οι «απολίτιστοι» χρειάζονταν να «σωθούν» και ότι ο χρυσός και τα πολύτιμα μπαχαρικά δεν ήταν η πραγματική αιτία για το ταξίδι τους τόσο μακριά από το σπίτι. Πράγματι, έτσι ήταν σε πολλές περιπτώσεις. Η ανάγκη για γνώση και εφαρμογή αυτής της γνώσης είναι εμφανής στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του οποίου οι επιστημονικές ανακαλύψεις οδήγησαν στην πρόοδο της σύγχρονης ιατρικής, μέχρι και στα αεροσκάφη και την εξερεύνηση του διαστήματος. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, είναι συνέπεια της εμπειρίας της ζωής στους Ιχθείς.

Αν η ατομικότητα ήταν το μεγαλύτερο δώρο των Ιχθύων, σήμερα, καθώς μπαίνουμε στη νέα Εποχή του Υδροχόου, η κακή χρήση της ίδιας ατομικότητας έχει καταλήξει να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή και κίνδυνο για τον άνθρωπο. Σε όλο τον κόσμο, πανίσχυρα άτομα, κυβερνήσεις και ιδρύματα κρατούν εκατομμύρια ανθρώπους υπόδουλους. Υπό αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι κατάντησαν πιόνια, όμηροι στα καπρίτσια των αγορών. Κάθε είδους οργανισμοί - κυβερνητικοί, τραπεζικοί και επιχειρηματικοί - έχουν υποβιβάσει τη λαμπερή ατομικότητα των εργαζομένων τους σε παθητική υπακοή. Σε άλλα μέρη της υφηλίου, πολλοί λιμοκτονούν και πεθαίνουν σιωπηλά, ή γίνονται σκλάβοι για ένα κομμάτι ψωμί την ημέρα, ενώ οι πλούσιοι προσθέτουν κέρδη στους ανίερους θησαυρούς τους.

Αυτός ο υπερισχύων διχασμός οδηγεί τους ανθρώπους στο χείλος της καταστροφής και τους φέρνει αντιμέτωπους με μια ιστορική επιλογή: να συνεχίσουν όπως τώρα και να αφανίσουν για πάντα την ανθρωπότητα από τον πλανήτη Γη ή να αλλάξουν ριζικά πορεία. Ήδη, είναι ορατά τα σημάδια ότι οι άνθρωποι έχουν διακρίνει τον κίνδυνο και ότι, σε όλο τον κόσμο, αφυπνίζονται για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Το λαμπερό φως του Υδροχόου εισχωρεί στις καρδιές τους, και οι ιαχές για δικαιοσύνη και ελευθερία ανεβαίνουν πρόθυμα στα χείλη τους. Αυτή η ίδια δικαιοσύνη, μέσω του μοιράσματος από κοινού, θα τραβήξει τους ανθρώπους από το σκοτάδι που βρίσκονται και θα τους ανυψώσει προς τον προορισμένο στόχο τους. Έτσι θα γίνει.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Νοεμβρίου του 2012 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *