Αρθρα από τον Δάσκαλο

Οι πρόδρομοι

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 6 Ιουνίου του 2012

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.Την παρούσα στιγμή ανάμεσα στους ανθρώπους υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός από άνδρες και γυναίκες οι οποίοι σκιαγραφούν τις αρχές πάνω στις οποίες θα θεμελιωθεί ο νέος πολιτισμός. Υπάρχουν σχεδόν σε κάθε χώρα και εξαπλώνουν τις διδασκαλίες οι οποίες απηχούν τις ποιότητες της Νέας Εποχής του Υδροχόου. Υπάρχουν σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας και μπορείτε να τους αναγνωρίσετε από τον αλτρουισμό τους και την προθυμία τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων. Αυτοί είναι οι πρόδρομοι, απεσταλμένοι νωρίτερα ώστε να προετοιμάσουν τους ανθρώπους για τις εμπειρίες που θα είναι χαρακτηριστικές της Νέας Εποχής. Κάποιοι ελάχιστοι από αυτούς εργάζονται συνειδητά, έχοντας επίγνωση τόσο της αποστολής τους να βοηθήσουν τον κόσμο που αγωνιά όσο και της σύνδεσής τους με την Ιεραρχία, αλλά η πλειοψηφία τους εργάζεται αποκλειστικά από τις προτροπές της καρδιάς και την λαχτάρα να βοηθήσουν.

Θα καταστεί, σύντομα, φανερό σε πολλούς, ότι οι ιδέες τους αντηχούν σε όλον τον κόσμο, ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού ανταποκρίνεται, εκφράζοντας δυνατά την επιθυμία των ανθρώπων για αλλαγή, καθώς και τις συνέπειες για την κοινωνία που, αναπόφευκτα, αυτή θα επιφέρει. Αυτές οι αλλαγές αντιμετωπίζουν το σκληρό πυρήνα των προβλημάτων της ανθρωπότητας σήμερα: τη χωριστικότητα μεταξύ ανθρώπων και εθνών που απειλεί την ασφάλεια της υφηλίου. Χωρίς αυτές τις αναγκαίες αλλαγές η ανθρωπότητα θα πορεύεται στο χείλος του γκρεμού· σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, η αχαλίνωτη πορεία της εμπορευματοποίησης θέτει σε κίνδυνο την φυλή.

Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι θεωρούνται περιττοί σε έναν αγώνα επιβίωσης του ισχυρότερου, απλά πιόνια σε ένα γιγαντιαίο παιχνίδι χρήματος. Η ανθρώπινη εμπιστοσύνη και η κοινωνική συνοχή δεν υπάρχουν πουθενά σ’ αυτή την αναμέτρηση αρπαγής με σκοπό το κέρδος υπό οποιοδήποτε κόστος. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αντέξει για πολύ περισσότερο την πίεση της μάχης αυτής, στην οποία οι άνθρωποι επιλέγουν τη πλευρά που θα υποστηρίξουν, της αγάπης ή της μανιώδους απληστίας.

Στα παρασκήνια ο Μαϊτρέγια και η Ομάδα Του ενδυναμώνουν τις φλόγες της σύγκρουσης και σταδιακά, όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι αρχίζουν να διακρίνουν την πορεία τους. Με αυξανόμενη βούληση, εκφράζουν δυνατά την ανάγκη τους για αλλαγή, ακολουθώντας τα πρότυπα των ανδρών και γυναικών που εμπνέονται από το όραμα ενός καλύτερου κόσμου, οι οποίοι δείχνουν το δρόμο.

Έτσι εργάζεται ο Μαϊτρέγια για το καλό όλων, ενισχύοντας το καλύτερο από αυτά που οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και καταδεικνύοντας το βέλτιστο στο οποίο μπορούν να εξελιχθούν. Η Ιεραρχία παρατηρεί καλοπροαίρετα αυτήν τη βαρυσήμαντη μάχη για το μέλλον της ανθρωπότητας, σίγουρη για το αποτέλεσμα: την υπερνίκηση τόσο της απληστίας όσο και της απελπισίας, και τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Ιουλίου - Αυγούστου του 2012 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *