Αρθρα από τον Δάσκαλο

Το νερό σε κρασί

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 15 Απριλίου του 2012

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όπως συνηθέστατα συμβαίνει, οι Ευρωπαίοι αναζητούν μια διαρκώς φευγαλέα ενότητα. Αυτή τη φορά τα προβλήματα είναι κυρίως οικονομικής φύσεως. Η Κοινή Αγορά,  δοκιμαζόμενη υπό την παρούσα οικονομική κρίση, διαλύεται εξ ων συνετέθη και απολύει την επισφαλή της ενότητα.

Οι ΗΠΑ, ευρισκόμενες σε έτος εκλογών, προχωρούν προσεκτικά, ανυπομονώντας για άνοδο στο εμπορικό τομέα και αντίστοιχη πτώση στις εξωτερικές υποχρεώσεις τους. Το Ισραήλ, συνεπώς, ενθαρρύνεται να αναλάβει το έργο της εξάσκησης πίεσης στο Ιράν. Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανθεί και συσσωρεύει πλούτο την στιγμή που η γειτονική της Ρωσία μιμείται τις ΗΠΑ του 1930.  Με αυτούς τους τρόπους η αμετανόητη παλαιά τάξη αγωνίζεται να κρατήσει στην επιφάνεια το πλοίο που μπάζει νερά από παντού, εν μέσω της δίνης των καινούργιων και δικαιότερων ενεργειών του Υδροχόου.  Η εποχή της σύνθεσης είναι εδώ, είτε αυτό αναγνωρίζεται είτε όχι, και κάθε καινούργια ημέρα χαράζει τη σφραγίδα της στον κόσμο.

Μόνο οι νέοι και όσοι παραμένουν νέοι στην καρδιά, όπως φαίνεται, κατανοούν τις διαστάσεις αυτής της αλλαγής. Μόνον αυτοί γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη και η αγάπη δεν γίνεται ποτέ να παραμεριστούν χωρίς πόνο. Έτσι είναι οι νέοι σήμερα: αναγνωρίζουν την καινούργια μελωδία στο τραγούδι της Γης και επιδιώκουν, με κάθε μέσο στη διάθεσή τους, να την κάνουν ν’ ακουστεί. Τεράστιοι αριθμοί ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να ανταποκρίνονται σε αυτό το πρωτόγνωρο θέμα και αναζητούν ένα αξιόπιστο μέσο για να εφαρμόσουν τη λαχτάρα τους για αλλαγή.

Πολλοί αρχίζουν να συλλαμβάνουν τα ουσιώδη στοιχεία της ζωής και με θάρρος μαρτυρούν την αλήθεια τους: η Μοιρασιά, η Δικαιοσύνη και η Αγάπη, αυτοί κατανοούν, είναι τα βασικά συστατικά ενός πολιτισμού που βασίζεται στην αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι μετέχουν της Θείας Ουσίας. Με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος προετοιμάζεται σιγά-σιγά για μια εντελώς νέα αντίληψη για το νόημα της ζωής.

Ακούραστα, ο Μαϊτρέγια και η ομάδα Του διδάσκουν τον πανάρχαιο δρόμο προς την ευτυχία και τη θειότητα, γιατί αυτά τα δύο είναι ένα. Όταν οι άνθρωποι κατανοήσουν αυτόν τον πραγματικά απλό νόμο θα αποκηρύξουν με χαρά τα πρότυπα του παρελθόντος: το ανίερο χάσμα που στηρίζει την απληστία τόσο πολλών, την περιφρόνηση των πλουσίων για τους φτωχούς και τη δίψα για εξουσία και πόλεμο.

Θα αφήσουν πίσω τους αυτή την παλιατσαρία που είχε καταλάβει τη φαντασία τους για τόσο πολύ καιρό. Θα δώσουν τη δέουσα προσοχή στις συμβουλές των Δασκάλων και θα μετατρέψουν, οι ίδιοι, το νερό σε κρασί.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Μαΐου του 2012 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *