Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η Μεγάλη Απόφαση

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 15 Ιανουαρίου του 2012

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Σταθερά, η ανθρωπότητα κινείται προς τη Μεγάλη της Απόφαση.  Κρυφά από όλους, εκτός από μερικούς λίγους, οι άνθρωποι δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε στη μακραίωνη ιστορία τους στη Γη.

Η Μάχαιρα του Διχασμού που χειρίζεται ο Μαϊτρέγια, ο Χριστός και Παγκόσμιος Διδάσκαλος, εκτελεί το ευεργετικό έργο της: το διαχωρισμό και τη διαίρεση των ανθρώπων, τονίζοντας τη διαφορετική φύση τους και τις αλλιώτικες τάσεις τους.

Με τον τρόπο αυτό η επιλογή που τίθεται μπροστά στους ανθρώπους καθίσταται σαφέστερη, καθαρότερα οριοθετημένη. Η ενέργεια της αγάπης του Μαϊτρέγια είναι απρόσωπη, παρακινεί κάθε έναν, αυτόν που αποζητά την ειρήνη και τις ορθές ανθρώπινες σχέσεις και αυτόν που αγαπά την απληστία και τον ανταγωνισμό, διακινδυνεύοντας έτσι τον τελειωτικό πόλεμο και την απόλυτη αυτοκαταστροφή. Γι’ αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντική η επιλογή που αντιμετωπίζουν τώρα όλοι.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας επιλογής. Σίγουρα, κανείς δεν θέλει ένα καταστροφικό πόλεμο, σωστά; Σήμερα, ακόμα και μια μικρή, τοπική σύρραξη, θα μπορούσε να καταλήξει σε μείζονα πυρηνικό πόλεμο, με συνέπειες τόσο τρομερές που ούτε να τις συλλογιστεί κανείς δεν αντέχει. Όμως υπάρχουν κάποιοι που, ακόμη και τώρα, σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα επιβιώσουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η επιλογή που τίθεται στους ανθρώπους είναι σαφής: να συνεχίσουν απερίσκεπτοι την παρούσα άπληστη πορεία και να καταστρέψουν τη ζωή στον πλανήτη Γη για πάντα, ή να ακολουθήσουν τις παραινέσεις της καλοσυνάτης καρδιάς και να εφαρμόσουν τη δικαιοσύνη και το μοίρασμα από κοινού ως τους μόνους εγγυητές του ειρηνικού μέλλοντος των ανθρώπων της Γης.

Τα γεγονότα που εξελίσσονται στην Αραβική Άνοιξη είναι σημάδι ότι οι νέοι ανταποκρίνονται στο Κάλεσμα του Μαϊτρέγια. Πιο πρωτοπόροι από ότι οι μεγαλύτεροί τους, έχουν αφυπνιστεί με τις καινούργιες ενέργειες του Υδροχόου και την υπόσχεση της νέας ζωής που κομίζουν. Έχουν αποβάλλει κάθε φόβο και με χαρά θυσιάζονται για μια πρωτόγνωρη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Ένα καινούργιο μεγαλείο αναπτύσσεται μεταξύ των νέων.

Εξέλιξη

Ορισμένες ομάδες στον κόσμο σχεδιάζουν και συνωμοτούν με σκοπό την επανάσταση. Για αυτό το λόγο αποθηκεύεται σήμερα οπλισμός σε πολλές χώρες. Όχι επανάσταση αλλά εξέλιξη προτείνει σθεναρά ο Μαϊτρέγια. Γνωρίζει καλά ότι η επανάσταση οδηγεί απερίσκεπτα στη σύγκρουση και το μακελειό, αντικαθιστώντας ένα σύνολο προβλημάτων με κάποιο άλλο. Αυτό που απαιτείται είναι μια βήμα προς βήμα διαδικασία αλλαγής η οποία να επιτρέπει στον κάθε άνθρωπο την εμπειρία της συμμετοχής στο πεπρωμένου του.

Το μοίρασμα από κοινού των αγαθών είναι το μοναδικό μέσο για να εξασφαλιστεί μια τέτοια διαδικασία· το μοίρασμα από μόνο του θα προκαλέσει την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη ακόμα και για το ξεκίνημα. Ο Μαϊτρέγια έχει πει: «Το πρώτο βήμα στο μοίρασμα είναι το πρώτο βήμα στη Θεότητα σας.» Αποδεχθείτε το μοίρασμα λοιπόν και εισέλθετε σε αυτό που εκ γενετής δικαιούστε.[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2012 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *