Αρθρα από τον Δάσκαλο

 Η Γη Μεταμορφώνεται

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Κάπου είκοσι χρόνια από σήμερα, ο οποιοσδήποτε επισκέπτης της Γης θα ένοιωθε κατάπληξη με την μεταμόρφωση που θα διαπίστωνε σε κάθε όψη της ζωής μας. Θα έχουν διαφυλαχθεί τα καλύτερα του παρελθόντος ενώ μια σφριγηλή ομορφιά θα κυριαρχεί παντού, και παράλληλα μια νέα διαπροσωπική σχέση θα ‘χει στεριώσει ανάμεσα στους ανθρώπους και στο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν. Περασμένα-ξεχασμένα για πάντα θα ‘ναι οι φτωχογειτονιές κι οι τρώγλες όπου εκατομμύρια ανθρώπων σήμερα ίσα που ψευτοζούν. Μια καινούργια υπερηφάνεια στον «Άνθρωπο» θα γεννήσει ένα ανάλογο γνήσιο ενδιαφέρον για τις κοινωνικές δραστηριότητες και τον χρόνο που χρειάζεται για ανάπαυση και ψυχαγωγία, και θα οδηγήσει βαθμιαία σε μια νέα αντίληψη γύρω από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Νέα τεχνολογία θα ελευθερώσει αναρίθμητα εκατομμύρια από τον μόχθο της επαναληπτικής, ανιαρής εργασίας· η ζήτηση για γνώση σε όλα τα επίπεδα θα ανοίξει ορθάνοικτες τις θύρες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κι εξ ίσου των εργοστασίων και των αγροκτημάτων, κι ένας καινούργιος ενθουσιασμός για μάθηση θα εκδηλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο. Έτσι θα κατανοήσουν οι άνθρωποι καλύτερα τους βασικούς σκοπούς των εμπειριών που αποκτάμε κατά τις ενσαρκώσεις μας κι έτσι θα αναπτυχθεί ο αναγκαίος έλεγχος πάνω στο σωματικό, αστρικό και νοητικό εξοπλισμό μας. Τούτο είναι που θα οδηγήσει τους ανθρώπους στην θύρα της Μύησης κι επομένως στην τελείωση.

Κατ' αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι θα επιστρέψουν ξανά στην προαιώνια Ατραπό της Τελείωσης και απελευθερωμένοι από τις πλάνες και τα σφάλματα του παρελθόντος, θα βαδίσουν για μια ακόμη φορά στην οδό της θυσίας, της αποκήρυξης όλων όσα εμποδίζουν την απώτατη κατανόηση και το ύψιστο φως. Ο άνθρωπος έχει βγει μακριά από ετούτο το απλό μονοπάτι, έχει  παραστρατήσει παρασυρόμενος από έναν χονδροειδή υλισμό ο οποίος τον έχει θέλξει μέχρι το επικίνδυνο κατώφλι της καταστροφής. Αλλ’ όπως θα ανακαλύψουν οι άνθρωποι, η αιώνια θεϊκή φύση τους έχει για μια ακόμη φορά υψώσει το ανάστημά της κι έχει επιβληθεί πλέον έλκοντας τον άνθρωπο μακριά από το χείλος του γκρεμού.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παντού αρχίζουν να διαισθάνονται πως αυτό είναι αλήθεια κι αφυπνίζονται αντιλαμβανόμενοι το καθήκον για το έργο του μετασχηματισμού. Κατ’ αυτό τον τρόπο, διαπιστώνουν ότι η ίδια αντίληψή τους περί ευθύνης έχει ενισχυθεί κι ανταποκρίνονται ανάλογα. Έτσι ανακαλύπτονται οι εργάτες του μέλλοντος κι έτσι είναι επίσης που ο κόσμος αλλάζει προς το καλύτερο.  

Σταθερά

Αθόρυβα ως τώρα μα σταθερά εργάζεται πράγματι ο Μαϊτρέγια για να ενδυναμώσει τούτη την διαδικασία. Οι ευεργετικές ενέργειές Του δρουν σαν μαγιά για να ανυψώσουν την ελπίδα και να ενδυναμώσουν την αποφασιστικότητα όλων όσων δύνανται να ανταποκριθούν. Αυτοί είναι πολλοί, κι έτσι δημιουργείται μια μεγάλη στρατιά εργατών μέσα στο φως, το φως που θα μεταμορφώσει τον κόσμο και θα διασφαλίσει το μέλλον για όλους τους ανθρώπους.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Οκτωβρίου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *