Αρθρα από τον Δάσκαλο

 Αδελφοσύνη

του Δάσκαλου, - μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 12 Μαΐου 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Δίχως αμφιβολία, είναι ώρα ύψιστης σπουδαιότητας για την ανθρωπότητα. Οι αποφάσεις που παίρνουν οι άνθρωποι θα καθορίσουν κατά μέγα μέρος, ολόκληρο το μέλλον ετούτου του πλανήτη. Οι μελλοντικές γενιές θα απορούν και θα εξίστανται με την προφανή ευκολία με την οποία τόσοι πολλοί σήμερα γυρνάνε την πλάτη με αδιαφορία μπροστά στα δεινά του κόσμου: εκατομμύρια λιμοκτονούν και χάνουν την ζωή τους εξ αιτίας της χρείας μέσα σε έναν κόσμο που έχει την ευλογία ενός τεράστιου πλεονάσματος τροφής· ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ανθρώπων είναι διαρκώς πεινασμένοι και υποσιτίζονται. Πολλοί γνωρίζουν ότι αυτό είναι αλήθεια αλλά δεν κάνουν κάτι. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει ετούτο; Τι τους εμποδίζει να αναλάβουν δράση; Η βάση της αδράνειάς τους είναι η ‘βολεμένη’ αυταρέσκειά τους η οποία αποτελεί την πηγή κάθε κακού στον κόσμο. Αυτή η αυταρέσκεια έχει τις ρίζες της στο έγκλημα της χωριστικότητας το οποίο απομακρύνει τον έναν άνθρωπο από τον άλλο κι εμποδίζει την Αδελφοσύνη να ανθίσει.

Οι άνθρωποι πρέπει σύντομα να αντιληφθούν ετούτη την αλήθεια αλλιώς θα χαθούν. Η Αδελφοσύνη είναι ταυτόχρονα μια ιδέα αλλά και γεγονός της ζωής μας στον πλανήτη ετούτο. Χωρίς την πραγματικότητα της Αδελφοσύνης ως την βάση για κάθε δράση, κάθε προσπάθεια του ανθρώπου θα είναι χωρίς αποτέλεσμα.

Όταν οι άνθρωποι αποδεχθούν ότι η θεμελιώδης φύση της ζωής είναι η Αδελφοσύνη, κάθε κομμάτι της καθημερινότητάς μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Κάθε εκδήλωση Αδελφοσύνης καταλύει τα όποια εμπόδια σχηματίζονται ανάμεσα στους ανθρώπους και τα οποία οδηγούν στην παρεξήγηση και στην έλλειψη εμπιστοσύνης. Η Αδελφοσύνη καταπραΰνει την οδύνη από την απώλεια αγαπημένων προσώπων και την θλίψη που φέρνει η δυστυχία. Πρόκειται για πολύτιμο δώρο που πρέπει να καλλιεργείται και να υποθάλπεται. Να φυλάτε την Αδελφοσύνη ως κόρη οφθαλμού, ότι είναι το κλειδί που ανοίγει τις θύρες που οδηγούν στα πιο εκλεκτά δώματα της καρδιάς. Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας τρέφουμε ενδόμυχα την Αδελφοσύνη ως την ανώτερη φύση μας, και προσπαθούμε σκληρά να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε την ύπαρξή της. Όταν κι οι άνθρωποι με την σειρά τους συλλάβουν την ευεργετική αλήθεια της Αδελφοσύνης, θα αντιληφθούν την ομορφιά που απαυγάζει η κατά φύση ουσία της και θα σχηματίσουν μια πρώτη αντίληψη της ομορφιάς της θεϊκής της φύσης. Η Αδελφοσύνη είναι θεία όπως θείοι είναι κι οι άνθρωποι. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Βαθιά αλήθεια.

Πολύ σύντομα οι άνθρωποι πρόκειται να βιώσουν μια βαθιά αλήθεια, μια συνειδητότητα της θεμελιώδους Ύπαρξής τους. Οι περισσότεροι θα το νοιώσουν σαν να γεννιούνται ξανά σε μια κατάσταση ύπαρξης από καιρό χαμένη στο μακρινό παρελθόν. Με τον δικό του τρόπο ο καθένας θα νοιώσει λυτρωμένος, από την  αρχή πλασμένος, αποκαθαρμένος κι εξαγνισμένος. Η χαρά κι η ομορφιά της Αδελφοσύνης θα συγκλονίσει την Οντότητά τους κι ο καθένας θα αντιληφθεί ότι ο εαυτός του αποτελεί τμήμα αυτής της ομορφιάς και της αγάπης.

 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουνίου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *