Αρθρα από τον Δάσκαλο

 Οι άνθρωποι αφυπνίζονται με τον Μαϊτρέγια

από τον Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 11 Απριλίου του 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Από σήμερα, οι άνθρωποι θα λαμβάνουν πιο σοβαρά υπόψη τους την ιδέα ότι η βοήθεια είναι εδώ μπροστά τους, ότι δεν είναι μόνοι, δεν είναι χωρίς συμπαράσταση μέσ' τη θλίψη και την ανημπόρια τους. Πρόσφατα γεγονότα έδωσαν στην ανθρωπότητα και πάλι την ελπίδα ότι, κατά τη στιγμή της ύψιστης ανάγκης τους, αφού έχουν προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα βοήθειας, κατά κάποιο τρόπο οι προσευχές τους θα απαντηθούν και ο πόνος τους θα ανακουφιστεί. Τόσο ισχυρή υπήρξε η ανταπόκριση στο βαθύτερο νόημα των λέξεων του Μαϊτρέγια, όσο και αν αυτές προφέρθηκαν ήσυχα και έμμεσα, που πολλοί ήδη αισθάνονται αναθαρρημμένοι και καθησυχασμένοι ότι όλα θα πάνε καλά, ότι το μέλλον των ανθρώπων θα είναι δίκαιο και καλό, καλύτερο ακόμα και από ό,τι θα τολμούσανε να ελπίσουν. Αρκετοί άρχισαν κιόλας να αμφιβάλλουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι στ’ αλήθεια ‘ένας από εμάς’, αλλά κάποιος σταλμένος από ψηλά σε απάντηση των εκκλήσεών τους για βοήθεια, και για να ελαφρύνει το φορτίο τους. Πολλοί, αναμφίβολα, βρίσκουν τα λόγια Του άχρηστα και ανασταλτικά για τις επιθυμίες τους, αλλάσυντριπτικά πολλοί περισσότεροι νοιώθουν την απλή αλήθεια των ιδεών Του, και με λαχτάρα προσδοκούν ανυπόμονα την καρποφορία τους. Με αυτό τον τρόπο, ήσυχα και σταθερά ο Μαϊτρέγια πράγματι βοηθά τους ανθρώπους στη δυσχερή τους θέση. Μερικοί Τον έχουν ήδη αναγνωρίσει και προσεύχονται σε Αυτόν. Άλλοι είναι χαρούμενοι που ακούν μεγαλόφωνα τις απαντήσεις στα πολυάριθμα προβλήματά τους και με λαχτάρα αναμένουν την ευκαιρία για να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην επίλυσή τους.

Αντηχούν

Έτσι πράγματι αντηχούν τα απλά λόγια του Μαϊτρέγια μέσα στον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο όντως αφυπνίζουν την ελπίδα της ανανέωσης στους ανθρώπους. Όπου αρκετοί άνθρωποι έτσι αφυπνιστούν και είναι έτοιμοι για αλλαγή, ο Μαϊτρέγια θα αυξήσει τον ρυθμό και την ενέργεια της εκφοράς του λόγου Του και θα ενδυναμώσει εκατομμύρια ώστε να τους καλέσει σε δράση εξ ονόματός τους. Οι άνθρωποι οφείλουν να κατανοήσουν ότι η δράση πρέπει να προέλθει από τους ίδιους, διαφορετικά τίποτε νέο δεν μπορεί να γίνει. Όπου οι άνθρωποι το συνειδητοποιήσουν, θα δράσουν αυθόρμητα και με τις καρδιές τους να φλέγονται από ελπίδα. Έτσι θα γίνει, και έτσι ο άνθρωπος θα εκπληρώσει τον προορισμό του και θα δημιουργήσει εκείνο το καλύτερο πλαίσιο που απαιτείται για την νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά του.

Στην αρχή

Ο Μαϊτρέγια βρίσκεται απλώς στην αρχή της αποστολής Του να καθοδηγήσει τους ανθρώπους στην κατεύθυνση των ορθών σχέσεων, αλλά ήδη διαπιστώνει ότι τα λόγια Του ενθαρρύνουν, και σύντομα θα ενεργοποιήσουν εκατομμύρια ανθρώπων να αναλάβουν δράση και να διεκδικήσουν το πεπρωμένου τους, όχι μέσω επανάστασης αλλά μέσω της αποκάλυψης της ίδιας τους της θεϊκής φύσης.

 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Μαΐου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά του, γνωστό στους εσωτερικούς κύκλους, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε διαρκή τηλεπαθητική επαφή με αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε αυτό το άρθρο . ]

* * *