Αρθρα από το Δάσκαλο

Το σκηνικό είναι έτοιμο

από το Δάσκαλο -, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 11 Οκτωβρίου 2008


Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας εδώ και πολλά χρόνια προειδοποιούμε τους ανθρώπους για τους κινδύνους της τυφλής υπακοής στις δυνάμεις της αγοράς οι οποίες είναι κι οι ίδιες τυφλές. Κατά συνέπεια, η παρούσα ευρεία οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση δεν θα έπρεπε να είναι απρόσμενη. Ήταν αναπόφευκτο η ‘φούσκα’ που δημιουργήθηκε από τον ανταγωνισμό και την απληστία υποχρεωτικά να σπάσει. Παρ' όλα αυτά όμως, οι ‘άνθρωποι του χρήματος’ οι οποίοι έκτισαν αυτό το πανύψηλο οικοδόμημα σε κινούμενη άμμο, έμειναν εμβρόντητοι με το αποτέλεσμα ενώ αδυνατούν να κατανοήσουν τις αιτίες της καταστροφής και ήδη επιζητούν καλύτερους τρόπους για να συνεχίσουν τον ίδιο ανόητο παραλογισμό.

Ωστόσο, οι πολίτες των χωρών που πλήγηκαν περισσότερο από τα πρόσφατα γεγονότα, γνωρίζουν καλά τις αιτίες της κατάρρευσης κι είναι θυμωμένοι αφού ξέρουν ότι είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι θα βρεθούν σε δεινή θέση και σε χρεία στους προσεχείς μήνες και χρόνια. 

Μοναδική ευκαιρία

Περιμένοντας υπομονετικά σε διαρκή ετοιμότητα, Ο Μαϊτρέγια θεωρεί αυτή την χρονική περίοδο ως μοναδική ευκαιρία η οποία Του επιτρέπει να αναδυθεί δημόσια και να αρχίσει την εξωτερική αποστολή Του. Έτσι, η μακρά αναμονή για την Ανάδυσή Του έχει σχεδόν τελειώσει. Πολύ σύντομα πράγματι τώρα οι άνθρωποι θα ακούσουν το κάλεσμα του Μαϊτρέγια για δράση και για αλλαγή.

Ήδη, ανάμεσα στους μυριάδες αναλυτές στους οποίους έχουν στραφεί τα Μέσα Ενημέρωσης για εξηγήσεις και συμβουλές στην τρέχουσα κρίση, υπάρχουν κάμποσοι οι οποίοι σοφά προειδοποιούν ότι είναι απαραίτητη μια ριζική αλλαγή· ότι ο έλεγχος και η χαλιναγώγηση των ‘ανθρώπων του χρήματος’ πρέπει να αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη. Οι άνθρωποι απαιτούν εντιμότητα και δικαιοσύνη και δεν έχουν καμιά διάθεση να τους αγνοήσουν. Έτσι το σκηνικό έχει στηθεί επί τέλους ώστε τα λόγια του Μαϊτρέγια να ακουστούν και να γίνουν κατανοητά ως φρόνιμα κι αληθινά. Θα πει στους ανθρώπους ότι η συνέχιση της παρούσας αταξίας θα επιφέρει μόνον περισσότερο χάος· ότι μόνο μια πλήρης και με προγραμματισμένη ευταξία ανοικοδόμηση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος θα φέρει δικαιοσύνη και  ειρήνη· ότι χωρίς τέτοια δικαιοσύνη και ειρήνη το μέλλον θα είναι όντως θλιβερό. Θα τους πει ότι έχουμε την απάντηση στα χέρια μας, ότι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο είναι ένας άνθρωπος, ότι είτε ζούμε και ευημερούμε ως ένας άνθρωπος ή αντιμετωπίζουμε τον αφανισμό. Αυτά τα πράγματα, ένα προς ένα, θα πει ο Μαϊτρέγια στον κόσμο κι οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν. Μπροστά στους σημερινούς ηγέτες τους, θα διαπιστώσουν την ορθή αντίληψη που έχει ο Μαϊτρέγια για τα πράγματα και θα καλωσορίσουν την ευκαιρία να κάνουν την συμβουλή Του πράξη.  

Το πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό το στάδιο, είναι δύσκολο να προβλεφθεί αλλά στις παρούσες χαοτικές συνθήκες, ίσως να είναι πράγματι σχετικά βραχύ. Οι άπληστοι ‘άνθρωποι του χρήματος’ ξεσκεπάστηκαν κι οι μέθοδοί τους αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.  Οι άνθρωποι που το μόνο το οποίο επιθυμούν είναι τα απαραίτητα για να αναθρέψουν τις οικογένειές τους με ευπρέπεια, είναι περισσότερο από πρόθυμοι για τις αλλαγές και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Θέλουν δικαιοσύνη και ειρήνη και είναι έτοιμοι να μοιρασθούν από κοινού τα αγαθά προκειμένου να κατορθώσουν να επιτύχουν αυτές τις πολύτιμες επιδιώξεις. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι, οι ‘άνθρωποι του χρήματος’ είναι σαστισμένοι και προσπαθούν να συνέλθουν, κι ο Μαϊτρέγια είναι επίσης έτοιμος, κι έχει το χέρι Του στο πόμολο της πόρτας.
 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Νοεμβρίου του 2008 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή μεΑυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *