Αρθρα από το Δάσκαλο

Το πεπρωμένο του ανθρώπου

από το Δάσκαλο -, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 5 Σεπτεμβρίου 2008

Όταν οι άνθρωποι αφυπνιστούν και συνειδητοποιήσουν το πραγματικό τους δυναμικό, θα εκπλαγούν από το εύρος της δημιουργικότητας που θα γίνει δική τους. Στην αρχή, το μέγεθος της τόλμης της σκέψης τους θα τους αφήσει εμβρόντητους, και θα τους οδηγήσει σε εγχειρήματα εντελώς αδιανόητα σήμερα. Οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι είναι στ’ αλήθεια εν δυνάμει Θεοί. Θα ξυπνήσουν από την νάρκη του παρελθόντος και θα αποτινάξουν το βαρύ πέπλο της άγνοιας το οποίο έχει πολύ καιρό καθυστερήσει την πρόοδό τους προς την ανάπτυξη. Έτσι θα γίνει.

Ο άνθρωπος βρίσκεται τώρα στην κρίσιμη καμπή της μακρόχρονης περιπέτειάς του στην ζωή πάνω στον πλανήτη Γη. Από τώρα και στο εξής, κάθε πρόοδος θα είναι το αποτέλεσμα της προσεκτικά μελετημένης θέλησης και λογικής σκέψης του ανθρώπου. Η απληστία και ο ανταγωνισμός δεν θα εμποδίζουν πλέον το ταξίδι του προς την τελειοποίηση· ούτε οι πόλεμοι κι η επιθυμία για εκατομμύρια θα υποβιβάζουν και θα αμαυρώνουν την διαδρομή του· ποτέ ξανά η ανομία και η χωριστικότητα δεν θα βασιλέψουν στο πλανήτη Γη.

Η κλίμακα

Το πόδι του ανθρώπου ακουμπάει τώρα σε μια κλίμακα που θα τον οδηγήσει κατ’ ευθείαν στα αστέρια.

Όταν Εμείς, οι πρεσβύτεροι Αδερφοί σας λάβουμε τις θέσεις Μας δίπλα σας, θα παρατηρήσετε σ' Εμάς ορισμένα παραδείγματα προς μίμηση, και θα εμπνευστείτε να γίνετε όπως Εμείς. Θα δείτε ότι δεν έχουμε ανταγωνισμό, ότι εκτιμούμε όλη την ζωή σε οποιαδήποτε μορφή. Θα δείτε ότι αγαπάμε χωρίς διάκριση ή προϋπόθεση· και ότι εργαζόμαστε μόνον και πάντοτε για την εκπλήρωση του Σχεδίου. Σύμφωνα με το Σχέδιο, οι άνθρωποι προορίζονται να επιτύχουν την ίδια ακριβώς τελειότητα· δικό Μας  είναι το καθήκον να τους δείξουμε τον δρόμο.

Ήδη προ πολλού, Εμείς έχουμε διανύσει αυτή την ατραπό κι έχουμε τοποθετήσει τα αναγκαία ορόσημα: οι άνθρωποι πρέπει να δουν την ανθρωπότητα ως Ένα, ως αδελφούς και αδελφές, ως τέκνα του ίδιου Ενός Πατέρα.

Η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη είναι στοιχειωδώς απαραίτητες για όλους, παντού, χωρίς εξαίρεση, και μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την εμπιστοσύνη.

Μόνο και μόνο το μοίρασμα από κοινού των αγαθών αρκεί για να δημιουργήσει αυτή την εμπιστοσύνη και να θέσει τους ανθρώπους πάνω στην οδό που απάγει στην θεία φύση τους.

Για να είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι οφείλουν να ζουν στο πλαίσιο των Νόμων της Ζωής: στο πλαίσιο του νόμου της Αιτίας και Αποτελέσματος, της Αναγέννησης, της Ακακίας* και της Θυσίας. Αυτοί οι θεμελιώδεις Νόμοι είναι τα Αρχαία Ορόσημα τα οποία προστατεύουν τους ανθρώπους από την αυτοκαταστροφή και τις τύψεις της συνείδησης.

Όταν ο Μαϊτρέγια εμφανιστεί δημόσια, θα ακούσετε αυτούς τους Νόμους ξανά διότι αποτελούν την βάση όλης της διδασκαλίας Του και την βάση όλης της ζωής στον πλανήτη Γη.

Η σημασία

Οι άνθρωποι θα αφυπνισθούν εάν η ανθρωπότητα συλλάβει την εσωτερική σημασία αυτών των Νόμων κι είναι πρόθυμη και έτοιμη για αλλαγή. Ο τωρινός, κατά ευφημισμό αποκαλούμενος πολιτισμός 'έχει φάει πια τα ψωμιά του', αποσυντίθεται και πεθαίνει, και δεν έχει να προσφέρει στους ανθρώπους πολλά περισσότερα παρά δυσκολίες και φόβο, και τελικά, αυτό-εξόντωση.

Ο Μαϊτρέγια έρχεται για να δείξει στους ανθρώπους ότι έχουν μέσα τους όλα όσα χρειάζεται για να γίνουν οι Θεοί που ουσιαστικά είναι. Να τους παρουσιάσει πόσο απλός και όμορφος είναι αυτός ο δρόμος, και να τους εμπνεύσει να αντιληφθούν και να αποδεχτούν το πεπρωμένο τους. Ο Μαϊτρέγια δεν αμφιβάλλει καθόλου για την απάντησή τους.

(*) Σημείωση της Ομάδας Μετάφρασης:
Συνηθίζεται να μεταφράζεται και ως ‘Νόμος (ή Αρχή) της Αβλάβειας’
 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Οκτωβρίου του 2008 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *