Αρθρα από το Δάσκαλο

Δείτε Τον και αγαλλιάστε

από το Δάσκαλο -, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 14 Ιουλίου 2008


Πολλές φορές, χρόνια τώρα, έχω αναφέρει ότι ο Μαϊτρέγια αναδύεται «σύντομα», κι έτσι η προσδοκία αυτή έχει παραμείνει έντονα ζωηρή στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Το ότι η πλήρης ανάδυσή Του δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, δεν είναι ένδειξη παρασπονδίας εκ μέρους Μου, αλλά αντίθετα, είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερα ασυνήθιστης φύσης και της δυσκολίας αυτού του εγχειρήματος. Οι άνθρωποι γενικά δεν γνωρίζουν τους νόμους που καθορίζουν τέτοια γεγονότα, ούτε τα όρια που οι νόμοι αυτοί θέτουν στις πράξεις του Μαϊτρέγια.

Επίσης, Εμείς οι Πρεσβύτεροι Αδερφοί σας, εργαζόμαστε έξω και πέρα από την έννοια του χρόνου, κι έτσι δυσκολευόμαστε να παρουσιάσουμε τις απόψεις και τις πληροφορίες Μας σε ανθρώπους των οποίων η κατανόηση κυβερνάται ακόμα από το ‘γεγονός’ του χρόνου. Εντούτοις, σε τελευταία ανάλυση, οι άνθρωποι θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται ετούτο τον παρόντα ‘χρόνο’ ως τον προθάλαμο στον οποίο ο Μαϊτρέγια περιμένει υπομονετικά το σήμα για να παρουσιαστεί δημόσια στην παγκόσμια σκηνή. Οι παρούσες χαοτικές συνθήκες ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχουν διαμορφώσει την πορεία των πραγμάτων καταλυτικά κι έχουν καθορίσει την απόφαση να γίνεται αναφορά σε περίοδο χρόνου την οποία οι ίδιοι οι άνθρωποι θα καλοδεχόντουσαν ως ‘σύντομα’. Επομένως, δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι που ο Μέγας Κύριος να αρχίσει την δημόσια αποστολή Του, αν και θα συμβεί χωρίς να έχει ήδη δηλωθεί ως τέτοιο γεγονός. Παρατηρήστε και αναμείνατε αφού πρώτα έχετε εξασφαλίσει πολύ καλή κατανόηση των προτεραιοτήτων Του, μην συμβεί να σας διαφύγει η παρουσία Του.

Εξαιρετικό πρόσωπο

Πως θα αντικρίσει η ανθρωπότητα αυτό το τόσο εξαιρετικό πρόσωπο που όμοιό του δεν έχουμε καταγραμμένο στην πρόσφατη μνήμη μας, αλλά που προφανώς είναι ένας από εμάς; Πώς οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν στην απλή αλήθεια των λόγων Του; Και πόσο σύντομα οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν στην ανάλυσή Του εκείνη η οποία παρουσιάζει την δυσχερή θέση τους; Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε επακριβώς με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν οι άνθρωποι όταν έχουν την πρώτη τους εμπειρία της επαφής με τον Μαϊτρέγια. Ο Μέγας Κύριος θα είναι μετρημένος και σχετικά συγκρατημένος στην πρώτη του εμφάνιση για να μην απομακρύνει εκείνους που χρειάζονται χρόνο προκειμένου να αξιολογήσουν τις σκέψεις Του και να κρίνουν την συνάφειά τους. Ωστόσο, Εμείς εικάζουμε ότι σύντομα πολλοί θα συγκεντρωθούν γύρω Του, λαχταρώντας να δουν να υιοθετούνται οι αλλαγές που συμβουλευτικά προτείνει. Αυτοί με την σειρά τους θα παρακινήσουν τους αδερφούς και τις αδερφές τους να εξετάσουν αυτές ακριβώς τις πρωτογενείς ιδέες, και να ξεκινήσουν σταυροφορία για να πρυτανεύσει η σύνεση στις παγκόσμιες υποθέσεις. Οι ιδέες αυτές οι οποίες θα απαιτούν μια πλήρη αναδιάρθρωση του τωρινού τρόπου ζωής μας, βαθμιαία θα φανούν πιο λογικές, πιο πρακτικές κι εφαρμόσιμες απ' ό,τι αρχικά μπορεί να είχαν φανεί, και έτσι ένα μεγάλο ρεύμα ενθουσιασμού για μοίρασμα των αγαθών και ορθές σχέσεις θα σαρώσει όλο τον πλανήτη απ’ άκρη σ’ άκρη. Ο ίδιος ο Μαϊτρέγια θα ενδυναμώσει αυτά τα φυσιολογικά ερεθίσματα ορθής σκέψης μεταξύ των εθνών, και θα εργαστεί για να στέρξει την όλο και αυξανόμενη πάνδημη επιθυμία για μια νέα κατεύθυνση πορείας.

Έτσι θα εργαστεί ο Μαϊτρέγια δια μέσου των ανθρώπων για να σπείρει τους σπόρους του Νέου Κήπου. Έτσι Ο Ίδιος θα δημιουργήσει μέσα στους ανθρώπους μια νοσταλγία για το πραγματικό και το αληθινό, μια νοσταλγία για την εκδήλωση της αγάπης και της δικαιοσύνης. Με αυτό τον τρόπο πράγματι ο Μέγας Κύριος υπηρετεί την ανθρωπότητα, δείχνοντάς τους τον τρόπο να ζούνε με τους Πνευματικούς Νόμους. Έτσι ο Κύριος της Αγάπης θα αποκαλύψει τον Εαυτό του στους ανθρώπους: ως Αδερφός, Φίλος, Οδοδείκτης, Ταξιδιώτης όπως κι αυτοί, πάνω στην Ατραπό.

Δείτε Τον νωρίς, λοιπόν, και αγαλλιάστε· μπείτε στις τάξεις του και υπηρετείστε· δια μέσου Αυτού αφυπνισθείτε κι αντικρίστε την θεία φύση σας.

 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Σεπτεμβρίου του 2008 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *