Αρθρα από το Δάσκαλο

Καθώς οι άνθρωποι κοιτούν το παρελθόν

από το Δάσκαλο -, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 23 Απριλίου 2008


Σε μερικά χρόνια από τώρα, κοιτάζοντας το παρελθόν οι άνθρωποι θα αναρωτηθούν γιατί δίσταζαν τόσο πολύ να πάρουν το πιο προφανές και φυσιολογικό μέτρο: το από κοινού μοίρασμα των πόρων του κόσμου. Βιώνοντας ένθερμα τη νέα σταθερότητα, την απουσία έντασης, την ευκολία της διεθνούς συνεργασίας, οι άνθρωποι θα αναρωτηθούν πώς μπορούσαν να είναι τόσο τυφλοί στο αυτονόητο, τόσο εσκεμμένα καταστροφικοί απέναντι το δικό τους συμφέρον το ίδιο για τόσο πολύ καιρό.

Η Ανθρωπότητα στέκεται τώρα στο κατώφλι μιας ολότελα καινούργιας εμπειρίας στην οποία κάθε παγκόσμια απόφαση και πράξη θα τυγχάνει τέτοιας φροντίδας ώστε να αποβαίνει προς το καλύτερο, να γίνεται ζωοδότης, να καθαγιάζει την ζωή τους και να ισχυροποιεί τους δεσμούς της Αδελφότητας οι οποίοι έως τότε, είχαν αγνοηθεί και τελείως λησμονηθεί. Ευχαρίστως τώρα πλέον, οι άνθρωποι θα εργάζονται μαζί για το Κοινό Καλό, εγκαταλείποντας οριστικά την έχθρα και την δυσπιστία του παρελθόντος. Με αυτό τον τρόπο μια καινούργια συγγένεια θα προκύψει ως Αγαθή Πρόθεση* και Σεβασμός τα οποία σαν ζωοποιό προζύμι, θα διαποτίζουν την αφυπνισμένη ζωή των ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο επίσης, κι όλο πιο δυνατά, η αγάπη και η χαρά θα αγκαλιάσουν και θα φωτίσουν τις καρδιές των ανδρών και των γυναικών παντού.

Αλχημεία

Ποια επιτέλους μπορεί να είναι εκείνη η λεπτοφυής αλχημεία η οποία θα επιτελέσει αυτή την μαγική μεταμόρφωση στη ζωή των ανθρώπων; Καμία αλχημεία μα η θεία ουσία που έχει έδρα στην καρδιά των ίδιων των ανθρώπων, την οποία αφύπνισε και έφερε στο φως το θαύμα της Αγάπης του Μαϊτρέγια. «Το να μοιραζόσαστε», έχει πει, «είναι θεϊκό· το πρώτο βήμα στο να μοιραζόσαστε είναι το πρώτο βήμα προς την θεία ουσία σας». Στον ίδιο τον άνθρωπο βρίσκεται το πλήρες μέτρο αυτής της θείας ουσίας. Το μοίρασμα θα καταδείξει ότι ο άνθρωπος είναι ένας εν δυνάμει Θεός κι είναι κατάλληλα εξοπλισμένος ώστε να εκφράσει την δημιουργική Θέληση της Προέλευσής του. Αργά αλλά με ασφάλεια, αυτός ο δημιουργικός Σκοπός θα εκδηλωθεί μέσα από τους ανθρώπους και έτσι θα κατευθύνει τις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Η παλιά ανομία θα μαραθεί μέχρι να αποξηρανθεί και θα εξαφανισθεί σαν την εξασθενημένη μνήμη ενός απόμακρου, παιδαριώδους παρελθόντος. Έτσι θα γίνει.

Λαμπρό μέλλον

Εμείς, οι πρεσβύτεροι Αδελφοί σας, ασφαλώς βλέπουμε σαφέστερα το περίγραμμα ενός λαμπρού μέλλοντος που ξεδιπλώνεται για τους ανθρώπους· βλέπουμε τα προσχέδια μιας επιστήμης η οποία θα καταπλήξει τα πιο γόνιμα και προοδευμένα μυαλά του σήμερα· βλέπουμε επίσης μια τέχνη της οποίας την ομορφιά και την δημιουργική δύναμη ουδέποτε ως τώρα οι άνθρωποι δεν έχουν δει.

Προ πάντων, αναγνωρίζουμε ότι αυτή η δημιουργική εκροή, πρωτοφανής για την ανθρώπινη ιστορία σε ορίζοντες σκοπιμοτήτων, είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της μεγάλης εσωτερικής αλλαγής μέσα από την οποία διέρχεται η ανθρωπότητα: καθώς μαθαίνει να ζει εντός των Νόμων της Ζωής. Όταν οι άνθρωποι δουν αυτό και το καταλάβουν συνειδητά ως ένα γεγονός της ζωής, πρόθυμα θα κάνουν τα βήματα εκείνα που οδηγούν κατευθείαν στην Ειρήνη και στην Δικαιοσύνη, στην Ελευθερία και στις Ορθές Σχέσεις. Εκείνο το πρώτο βήμα είναι το μοίρασμα από κοινού των πόρων.

Με τον Μαϊτρέγια, τον Κύριο της Αγάπης, και την ομάδα Του από Δασκάλους να βοηθούν και να καθοδηγούν, πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι να αποτύχουν να δουν ότι το Μοίρασμα των αγαθών και οι Ορθές Σχέσεις είναι το ίδιο, έχουν την ίδια προαίρεση: να καταδείξουν την ανάγκη για Ενότητα η οποία κρύβεται πίσω από την φαινόμενη χωριστικότητα, και έτσι να αποκαλύψουν την αληθινή φύση των ανθρώπων ως Θεών.

 

 

(*) Σημ. της μεταφραστικής ομάδας: Συχνά μεταφράζεται 'Καλή Θέληση'.

 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουνίου του 2008 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *