Άρθρα από το Δάσκαλο

Οι άνθρωποι αφυπνίζονται

από το Δάσκαλο - -, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 9 Μαρτίου 2008


Ίσως φαίνεται αδύνατο να γίνει πιστευτό ή ίσως φαντάζει μόνο σαν ευσεβής πόθος, αλλά όπως φαίνεται από την ανώτερη οπτική γωνία των Πρεσβυτέρων Αδελφών σας, σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε μια αυξανόμενη κινητικότητα στην κατεύθυνση της ενότητας και της δικαιοσύνης, και μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση της απόλυτης αναγκαιότητας να βασιλέψει η ειρήνη αν η ανθρωπότητα πρόκειται να συνεχίσει να προχωράει στο εξελικτικό της μονοπάτι. Ετούτο συνιστά ένα τεράστιο βήμα που μας απομακρύνει από το χείλος της αυτοκαταστροφής.

Βεβαίως υπάρχουν πολλοί οι οποίοι συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να τελειοποιούν τα εργαλεία του πολέμου, κερδίζοντας όλο και περισσότερα πλούτη και δύναμη από αυτό το θανατηφόρο εμπόριο. Ωστόσο, οι λαοί αφυπνίζονται: ένα διαφορετικό όργανο παίζει έναν νέο σκοπό και οι λαοί ανταποκρίνονται. Σχεδόν σε κάθε χώρα, οι άνθρωποι νοιώθουν ένα νέο φως, ένα σκεπτικό που αναζωογονεί, μια ελπίδα να ανατέλλει. Νοιώθουν την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη να είναι πιο κοντά τους, περισσότερο πραγματικές, πιο πιθανές να επιτευχθούν από ποτέ άλλοτε. Οι παγκόσμιες επικοινωνίες δίνουν στους ανθρώπους μια νέα αντίληψη του εαυτού τους ως μία ανθρωπότητα. Αυτή η καινούργια συνειδητοποίηση ασφαλώς δεν είναι ούτε ολοκληρωμένη ούτε τέλεια, αλλά Εμείς αντιλαμβανόμαστε καθαρά το ξεκίνημα μιας νέας και ελπιδοφόρας ροπής σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, πράγματι, ευφραίνει τις καρδιές Μας και μαρτυρά την ορθή ανταπόκριση στις ενέργειες της Νέας Εποχής.

Η ροπή

Όταν ο Μαϊτρέγια βγει στο προσκήνιο και ξεκινήσει την δημόσια Αποστολή Του, η ροπή αυτή θα μεγεθυνθεί και θα γίνει η επιδίωξη και ο σκοπός των ανθρώπων αγαθής πρόθεσης* σε κάθε χώρα. Όλο και περισσότερο, οι άνδρες και οι γυναίκες θα κατανοήσουν ότι παρ' όλες τις διαφορές στο χρώμα, στη φυλή και στη θρησκεία, οι άνθρωποι παντού είναι ένα, και χρειάζονται την ίδια δικαιοσύνη και ελευθερία τα οποία μερικοί πιστεύουν ότι είναι δικαιωματικά δικά τους.

Ο Μαϊτρέγια θα τονίσει την απόλυτη ανάγκη για ειρήνη, και ότι η παντελής αποκήρυξη του πολέμου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την απόκτηση εμπιστοσύνης. Το μοίρασμα από κοινού των πόρων μόνο, θα διαβεβαιώσει ο Μαϊτρέγια, μπορεί να γεννήσει αυτή την εμπιστοσύνη.

Ενίσχυση

Έτσι θα μιλήσει ο Μαϊτρέγια, έτσι θα ενισχύσει την αίσθηση της Μίας ανθρωπότητας και την ανάγκη για το μοίρασμα των αγαθών. Περιττό να λεχθεί ότι δεν θα ανταποκριθούν όλοι οι άνθρωποι στο κάλεσμα του Μαϊτρέγια για Ενότητα και Αδελφοσύνη, αλλά καθώς η φωνή της λογικής και της δικαιοσύνης θα βρίσκει τον δρόμο της ως βαθιά μέσα στην καρδιά των ανθρώπων, ολοένα περισσότεροι θα βλέπουν την αλήθεια στη διορατική αντίληψή Του περί των πραγμάτων και την αναγκαιότητα για αλλαγή. Έτσι θα γίνει, και έτσι οι άνθρωποι αφυπνισμένοι από το Φως της Αλήθειας το οποίο βρίσκεται ανάμεσά τους, θα Τον θεωρήσουν ως τον Αρχηγό και Καθοδηγητή τους. Ήπια μα στιβαρά θα πείσει καλοσυνάτα τους ανθρώπους να ενεργήσουν για εκείνα τα συμφέροντά τους που είναι ανώτερης αξίας. Σαν να ήταν κάποιος μεγαλύτερος αδελφός, βήμα προς βήμα θα οδηγήσει τα νεότερα μέλη της οικογένειάς Του στην κατεύθυνση της δικής τους αλήθειας.

Εγγύς

Ο καιρός αυτός δεν απέχει πολύ, η αλήθεια είναι ότι είναι εγγύς. Παρατηρείστε κι αφουγκραστείτε με δέουσα προσοχή την φωνή των λαών του κόσμου που υψώνεται καθώς όμοια ανυψώνεται η ελπίδα κι η χαρά μέσ' την καρδιά τους.

Τότε θα καταλάβετε ότι γύρισε πια ο τροχός. Ότι ο πόνος της φτώχιας και της αδικίας δεν θα υπάρχει άλλο πλέον. Ότι η βλασφημία του πολέμου θα αποκηρυχθεί για πάντα. Ότι ο Νόμος της Αγάπης έχει βρει την θέση που του αξίζει στις καρδιές των ανθρώπων παντού εδώ, στον κόσμο μας.

* Σημ. της μεταφραστικής ομάδας: Μεταφράζεται συχνά "καλής θέλησης".

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Απριλίου του 2008 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *