ιδ

, M K

Πολλο νθρωποι περιμνουν και προσδοκον την ανδυση του Χριστο αλλ χουν μια πολ διαστρεβλωμνη εικνα του πως αυτ θα επηρεσει την ανθρωπτητα. Πολλο Τον περιμνουν ως ναν Πνευματικ Μγο, ο Οποος θα θεραπεσει τις προσωπικς τους ατλειες αλλ και των λλων, καθιερνοντας τσι μια παντοτιν ειρνη. Μια ττοια ποψη που αφορ ετοτο το τερστιας σημασας και πολυσνθετο γεγονς, εναι αξιοθρνητα μακρι απ την πραγματικτητα. Για τον Ματργια τον διο, εναι μια ευκαιρα να ρθει σε μια σχση δυναμικς αλληλεπδρασης με την ανθρωπτητα, να εγκαθιδρσει τις αρχς του Θεκο Σχεδου και να εγκαινισει την εποχ των Σωστν Ανθρωπνων Σχσεων.

Αυτ συνεπγεται την ενεργ ανταπκριση και συμμετοχ των ανθρπων παντο: μια παγκσμια, αδικοπη διαδικασα αλλαγς εξωτερικν δομν και εσωτερικν αντιλψεων.

Ο Ματργια δεν θεωρε τις περιοχς του κσμου στις οποες οι Χριστιανο εναι πλειοψηφα ως ιδιατερα ευπροσγορες και γνιμες. Οτε και οι λλες μεγλες θρησκεες Του εμπνουν περισστερη ελπδα για να υπρξει κατανηση. Σγουρα σε λες τις θρησκεες υπρχουν νθρωποι τοιμοι να ανταποκριθον και να δρσουν για το φελος λων. Κατ ανλογο τρπο, σε κθε κοινωνικ χρο, σε κθε κρτος του κσμου, αρκετο αναμνουν το σμα που θα τους καλσει να προσλθουν σε δρση για το καλ των αδερφν τους, γνωστν και αγνστων.

Πολλο περιμνουν τον Χριστ ως Δικαστ, απεσταλμνο με σκοπ να κολσει και να τιμωρσει τους παρανομοντες. Ο Ματργια, ο Χριστς, εναι νας Διδσκαλος, και πργματι θα διδξει τους Νμους της Ζως στους ανθρπους, αλλ Δικαστς Ο διος δεν ταν ποτ, οτε η τιμωρα χει θση στο δικ Του λεξιλγιο. Θα επιδιξει να εμπνεσει στους ανθρπους στε να γνωρσουν τον εαυτ τους, ο καθνας ως ενσαρκωμνη ψυχ που λοι αντμα κνουν να ταξδι για την ανακλυψη του εαυτο του ο καθνας βοηθντας ο νας τον λλο κατ τη διρκει του. Θα διαβεβαισει τι ο ανταγωνισμς δυσκολεει και εκτρπει τον νθρωπο απ τον δρμο του, καθιστντας στερα κθε φευγαλα ματι στην φση της ψυχς.

Η Εμπορευματοποηση

Οι νθρωποι χουν αποκλνει πολ απ την Ατραπ. Η εμπορευματοποηση στραγγαλζει την ανθρωπτητα και συνθλβει κθε γενναιδωρη σκψη και χειρονομα στη ζω. Οι ψυχς των ανθρπων δεν μπορον να αντξουν αυτ την καταπεση για πολ ακμα και κραυγζουν δυνατ μσα στην αγωνα και την απογοτευσ τους. Κι στερα αναρωτιονται για την αξηση της εγκληματικτητας και για το χος που προκαλε η νεολαα σε κθε χρα.

Ο Ματργια θα δεξει καθαρ στους ανθρπους τις αιτες των πολμων και της στρατιωτικς δρσης στον κσμο. Θα δεξει πς μια απ τις συνπεις τους εναι να επηρεζονται δυσμενς ακμη και το κλμα και οι καιρικς συνθκες. Οι νθρωποι χουν πολλ να μθουν γρω απ τα αποτελσματα των πρξεν τους, και γρω απ την ανγκη για πειθαρχα και για την ανγκη να νοιζονται.

Ο Χριστς ρχεται να διδξει. Με ακραια την ελεθερη βοληση, οι νθρωποι πρπει να ανταποκριθον στε να ωριμσουν. Ο Χριστς, ο Ματργια, ουδποτε χρησιμοποιε βα, ακμα και αν τσι θα μαθαναμε συντομτερα. Γνωρζει τι μνο εκενο το οποο ο νθρωπος αναλαμβνει με ελεθερη βοληση εναι σννομο και πιθαν να φρει καρπος.

[ , Share International 2008 , . , , . Benjamin Creme, , .]

 

* * *