Άρθρα από το Δάσκαλο

Κάλεσμα προς στα Μέσα Ενημέρωσης

από το Δάσκαλο - -, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ
Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι περίμεναν, με ανυπομονησία είναι αλήθεια, αποδείξεις ότι υπάρχει στην πραγματικότητα ο Μαϊτρέγια και ότι εκτελεί το έργο Του ανάμεσά μας. Το γιατί αυτή η αμφιβολία επιμένει επί μακρόν, είναι ίσως δύσκολο να γίνει κατανοητό, δεδομένου ότι έχουν ήδη ξεκάθαρα πραγματοποιηθεί τεράστιες μεταμορφώσεις στον κόσμο μας, κάθε μια από τις οποίες είχε προειπωθεί από τον Μαϊτρέγια, και ήταν διαθέσιμη στα παγκόσμια ΜΜΕ και στους πολίτες. Τι εμποδίζει την αποδοχή - έστω σαν υπόθεση - ότι ένα τέτοιο καλοδεχούμενο γεγονός έχει πράγματι συμβεί;

Τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν κάθε πτυχή της εν λόγω ιστορίας, λίγο, όμως, ενημερώνουν το κοινό τους για αυτήν. Πολλοί από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης έχουν συναντήσει τον Μαϊτρέγια, τον άκουσαν να μιλά, και παρ' όλα αυτά παραμένουν σιωπηλοί.

Οι νόμοι

Γιατί να είναι έτσι; Τι καθυστερεί τη δημόσια ανακοίνωση αυτών των καλοδεχούμενων ειδήσεων; Κατά βάση το πρόβλημα είναι ο φόβος: ο φόβος της γελοιοποίησης, ο φόβος της δυσπιστίας, ο φόβος της απώλειας (του γοήτρου ή της δουλειάς τους), ο φόβος ότι με κάποιο τρόπο τους σαγήνευσαν και τους ξεγέλασαν, ότι δεν είδαν πραγματικά ότι είδαν ή άκουσαν ότι άκουσαν. Είναι πιο εύκολο να ξεχάσουν κατά μέρος την εμπειρία τους και να αφήσουν τον Ίδιο τον Μαϊτρέγια - αν πράγματι υπάρχει - να εμφανιστεί και να δείξει στον κόσμο την υπαρκτή του Παρουσία.Η άποψη αυτή, αρκετά λογική σε αυτούς που περιμένουν σιωπηλά, δείχνει μικρή κατανόηση των Νόμων που διέπουν την ανάδυση ενός Δασκάλου τέτοιου κύρους όπως του Μαϊτρέγια.

Πολλοί άξιοι Δάσκαλοι έρχονται στη ζωή μας, πράττουν το έργο τους, και δημιουργούν λίγα κυματάκια στην επιφάνεια των σκέψεων και των πράξεων των ανθρώπων. Σπάνια χρειάζονται προπομπούς για να ετοιμάσουν το δρόμο τους. Ο Μαϊτρέγια, όμως, είναι ο Παγκόσμιος Δάσκαλος, η Κεφαλή της Ιεραρχίας, και σκοπεύει να υπηρετήσει σαν τέτοιος στον επόμενο συμπαντικό κύκλο. Η επίδρασή Του στην ανθρωπότητα δεν μπορεί να κατανοηθεί. Ο ερχομός Του είναι πραγματικά ένα βαρυσήμαντο γεγονός, το οποίο πρέπει να προετοιμασθεί από πριν και να εξηγηθεί επαρκώς στους ανθρώπους κάθε κατάστασης.

Τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε ιδανική θέση για να εξοικειώσουν τον άνθρωπο με τα πραγματικά γεγονότα της εποχής μας. Σε αυτά αναζητούν πληροφορίες, και συχνά καθοδήγηση, εκατομμύρια άνθρωποι διψασμένοι για αλήθεια, γνώση και ελπίδα. Εναπόκειται στους άνδρες και τις γυναίκες των μέσων ενημέρωσης, άνδρες και γυναίκες αγαθής πρόθεσης*, στο να εξοικειωθούν οι ίδιοι με το γεγονός αυτό, όπου χρειάζεται, και να εξυπηρετήσουν τον υπόλοιπο κόσμο παρουσιάζοντάς το με κάθε σοβαρότητα. Τότε θα δούνε τον Μαϊτρέγια δημόσια, έτοιμο να δείξει σε όλους τον τρόπο με τον οποίο θα βάλουμε τον κόσμο στον ορθό δρόμο.

(*) Σημ. της ομάδας μετάφρασης: Μεταφράζεται συχνά 'καλής θέλησης'

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου του 2008 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *