Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η εμφάνιση του Μαϊτρέγια

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ


Όταν, όπως και τώρα, ο άνθρωπος βρίσκεται σε αδιέξοδο, αναμένοντας καθοδήγηση σχετικά με το ποια κατεύθυνση να πάρει, κραυγάζει παρακλητικά για βοήθεια. Αναπόφευκτα, όταν η κραυγή φτάσει ένα συγκεκριμένο τόνο, Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας, ανταποκρινόμαστε και απαντάμε. Έτσι και σήμερα, οι άνθρωποι βολοδέρνουν μέσα στο χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν, φοβούμενοι να λάβουν τα μόνα μέτρα που θα αποτρέψουν την περεταίρω αύξησή του.

Μέσα σ' αυτή τη δίνη ο Μαϊτρέγια είναι έτοιμος να εισέλθει, έχοντας πλήρη επίγνωση της αποστολής που βρίσκεται μπροστά Του. Μόνο ένα Ον της ανυπολόγιστης σοφίας Του θα μπορούσε να αποδεχθεί ένα τέτοιο φορτίο. Μόνο κάποιος με το δικό Του απαράμιλλο θάρρος θα μπορούσε να αναλάβει ένα τέτοιο έργο.

Από τις άναρχες παρούσες συνθήκες πρέπει Αυτός να κατασκευάσει μια νέα και καλύτερη ευταξία.

Από τη βασανιστική αγωνία εκατομμυρίων πρέπει Αυτός να διαμορφώσει έναν καινούργιο κόσμο.

Ποιος είναι εκείνος που θα Τον βοηθήσει στο έργο της διάσωσης; Ποιος θα τρέξει για τον σκοπό Του και θα βοηθήσει τους αδελφούς και τις αδελφές του; Τώρα, όσο ποτέ πριν, είναι η ευκαιρία για να υπηρετήσει έναν κόσμο σε ωδίνες, έναν καινούργιο κόσμο που αναμένει να γεννηθεί.

Ο Μαϊτρέγια επιδιώκει να αποκαταστήσει τον άνθρωπο στα αναφαίρετα δικαιώματά του. Επιδιώκει να εμπνεύσει τη δημιουργία ενός νέου και πιο ευτυχισμένου κόσμου.

Ο Μέγας Κύριος επιδιώκει να περιβάλλει κάθε ατομική ζωή με ιερότητα και αξία. Επιδιώκει να απαλλάξει τον κόσμο από τη βία και τον πόλεμο.

Πού θα βρει τους βοηθούς Του; Ποιοί είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν; Ποιος έχει το κουράγιο να βοηθήσει τον Κύριο της Αγάπης;

Γνωρίζει ήδη εκείνους στους οποίους μπορεί να βασιστεί. Καταστείτε έτοιμοι να τον αντικρίσετε.  Αστράψτε και δυναμώστε την αποφασιστικότητά σας. Μην αποκαρδιωθείτε από το αχανές μέγεθος του έργου. Να είστε απλοί και ειλικρινείς σε όλα όσα κάνετε.


Ο Μαϊτρέγια πλησιάζει γρήγορα πάνω σε λαμπρό λευκό άτι.

Η επωδός Του είναι: μη φοβού!

Όλα, εν καιρώ, θα ανανεωθούν.

Όλα, εν καιρώ, θα επιστρέψουν στο Φως.

Στοχασθείτε στο εξής: «Πάρε την ανάγκη του αδερφού σου ως μέτρο της δράσης σου και λύσε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Στον δυστυχισμένο κόσμο σας τώρα εισέρχεται ο Μαϊτρέγια. Γνωρίζει την αγωνία και τον πόνο σας, καλύτερα ακόμη και από ότι εσείς, διότι γνωρίζει, επίσης, τη χαρά που είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας. Ετούτη τη χαρά Αυτός θα αποκαταστήσει σε πλήρη και τέλειο μέτρο. Γι 'αυτό βρίσκεται ανάμεσά σας.

Πάρτε Τον στην καρδιά σας και αφήστε Τον να σας υπηρετήσει. Αναγνωρίστε Τον ως φίλο και Πρεσβύτερο Αδελφό σας. Αφήστε Τον να σας καθοδηγήσει και να σας διδάξει· έτσι θα επεκταθείτε στη θεότητά σας.

Έφτασε η ώρα που θα δείτε το πρόσωπό Του. Το χαμόγελο της αγάπης Του θα σας τραβήξει στο πλευρό Του. Θα ανακαλύψετε ότι η αγάπη σας θα μεγεθυνθεί χίλιες φορές και, προσφέροντάς την σε υπηρεσία για τον σκοπό Του, θα λάβετε το δικό σας μέρος στο Σχέδιο.


Δεκ. 2001

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Δεκεμβρίου του 2001, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *