Ελληνικές σελίδες από το περιοδικό Share International | Αποσπάσματα πάνω σε ένα κοινό θέμα | Η φωνή & η βούληση των λαών

Οι νέοι θα ανοίξουν τον δρόμο - σταχυολογήματα

Παρουσιάζουμε μια επιλογή αποσπασμάτων με θέμα "οι νέοι θα ανοίξουν τον δρόμο" από τον Μαϊτρέγια (από τα βιβλία "Μηνύματα από τον Μαϊτρέγια τον Χριστό" και "Διδασκαλίες από τον Μαϊτρέγια - Οι νόμοι της ζωής"), από τον Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ (από το βιβλίο "ένας Δάσκαλος Ομιλεί") και από τα κατά καιρούς άρθρα του Μπέντζαμιν Κρεμ. Η επιλογή αυτή παρουσιάστηκε στο τεύχος Απριλίου του 2011 του περιοδικού Share International.


Όλοι έχουν επηρεαστεί από την καινούργια ενέργεια που εκχύνεται στον κόσμο. Όσοι κάποτε πίστευαν στα πολιτικά, θρησκευτικά και φιλοσοφικά συστήματα έχουν απογοητευτεί, επειδή αυτά απέτυχαν να φέρουν την ειρήνη, την ευημερία και την ευτυχία. Μόνο με αίσθηση ρεαλισμού που δεν συσκοτίζεται από ιδεολογίες ή από τις δυνάμεις της αγοράς μπορούν να λυθούν τα προβλήματα του κόσμου.. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη νέα ενέργεια. Τόσο τα έθνη όσο και τα άτομα βρεθήκαν προ εκπλήξεως. (Συνεργάτης του Μαϊτρέγια από το "Οι νόμοι της ζωής")


Σε όλο τον κόσμο σήμερα, τα άτομα απαιτούν, συχνά για πρώτη φορά, να έχουν λόγο στον τρόπο που η χώρα τους θα κυβερνάται και η μοίρα τους θα ρυθμίζεται. Οι παλιές πρακτικές αμφισβητούνται και από όλες τις μεριές εμφανίζεται αυξανόμενη αδιαλλαξία στην παλιά διαφθορά. Φυσικά, η υγιής αυτή αντίδραση των μαζών βρίσκει μικρή υποστήριξη από τα κέντρα εξουσίας των χωρών, απειλητική, όπως είναι, των προνομιακών μονοπωλίων και του γοήτρου τους. Ωστόσο, ένας νέος κόσμος σφυρηλατείται μέσα από τις αδικίες του παρελθόντος, οι οποίες όχι για πολύ καιρό ακόμα θα μπορούν να αντέξουν την φουσκωμένη παλίρροια της αλλαγής. Οι ενέργειες που απελευθερώνονται από τον Μαϊτρέγια και τους βοηθούς Του καθιστούν αντιληπτή στους ανθρώπους μια νέα επίγνωση του εαυτού τους και των δυνατοτήτων τους, καθώς και μια αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να εκδηλώνουν το μέλλον που οραματίζονται για τους οικείους τους. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η Εποχή της Δικαιοσύνης").


Καινούργιες μεγάλες πνευματικές ενέργειες με υψηλή δυναμικότητα εκχύνονται στον κόσμο σε καθημερινή βάση. Αυτές μεταμορφώνουν τις ανθρώπινες συνειδήσεις, συμπεριλαμβανομένων των συνειδήσεων των νέων. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η μεγάλη προσέγγιση").


Η ισχύς των βασιλέων, των σεΐχηδων και σουλτάνων έχει χαθεί. Οι ημέρες κατά τις οποίες μεταχειριζόντουσαν τους λαούς των χωρών της Μέσης Ανατολής σαν σκλάβους έχουν παρέλθει. Οι άνθρωποι ζητούν κυβέρνηση από τον λαό, για τον λαό. Η εξέλιξη της επίγνωσης των ατόμων της ανθρωπότητας εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς οι λαοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν την κληρονομιά τους και το πεπρωμένο τους. Ο σπόρος μεγαλώνει και γίνεται φυτό που θα ανθίσει και θα φέρει καρπούς στη νεότερη γενιά. (Ο συνεργάτης του Μαϊτρέγια από το "Οι νόμοι της ζωής").


Ο κόσμος είναι χωρισμένος, ως εκ τούτου, σε δύο ομάδες - οι συντηρητικές, αντιδραστικές ομάδες εμμένουν, πολεμώντας στο τελευταίο χαράκωμα κατά της αλλαγής, και οι καινούργιες, νεότερες, προοδευτικές ομάδες που ανταποκρίνονται περισσότερο στις ποιότητες και στις ενέργειες του Υδροχόου. Η εν λόγω αντιπαράθεση μπορεί να γίνει εμφανής στο πολιτικό, οικονομικό, θρησκευτικό και κοινωνικό τομέα σε κάθε χώρα του κόσμου. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η μεγάλη προσέγγιση").


Ο νέοι επαναστατούν εναντίον των παλαιών ιδεολογιών, είτε αυτές επιβάλλονται από ηγέτες πολιτικούς, θρησκευτικούς ή της διανόησης. Και τα αιτήματά τους θα έχουν αντίκτυπο. Η απότομη αύξηση των νέων φωνών ήδη ακούγεται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. ... Οι νέοι θέλουν σύνταγμα το οποίο να προέρχονται από το λαό για το λαό. Έχουν κουραστεί από τον παλιό νεποτισμό της οικογένειας, του κόμματος και της ιδεολογίας. (Συνεργάτης του Μαϊτρέγια από το "Οι νόμοι της ζωής").


Οι παρόντες πολιτικοί, με ορισμένες εξαιρέσεις, ανήκουν στο παρελθόν, υπερασπίζονται το κατεστημένο. Μια ομάδα νεότερων ανδρών και γυναικών στέκονται στα παρασκήνια, έτοιμοι. Αυτοί έχουν εκπαιδευτεί από τους Δασκάλους από το 1975. Με δημοκρατικές διαδικασίες θα εκλεγούν στις θέσεις εξουσίας και επιρροής για να εφαρμόσουν τις νέες δομές, την αλλαγή στην κατεύθυνση την οποία οι Δάσκαλοι συμβουλεύουν. Οι Δάσκαλοι μπορούν να λειτουργήσουν μέσω αυτών χωρίς να παραβιάσουν την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων, γιατί αυτοί οι νεότεροι άνδρες και γυναίκες ανήκουν στην ανθρωπότητα. Με τον προφανή αλτρουισμό τους, την κοινή λογική και αντίληψη των προβλημάτων, θα εκλεγούν σε υπεύθυνες θέσεις σε πολλές χώρες (ίσως στις περισσότερες), οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν, κατά κύριο λόγο, καταληφθεί από τους αρτηριοσκληρωτικούς του παρελθόντος. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η μεγάλη προσέγγιση").


... η εξωτερικευμένη παρουσία του Μαϊτρέγια και του Ομίλου Του των Δασκάλων θα επιδράσει εκπληκτικά στον νου και στην καρδιά κυριολεκτικά εκατομμυρίων ανθρώπων σε κάθε χώρα. Οι άνθρωποι αυτοί θα στέκονται τώρα πλέον έτοιμοι, με την ελπίδα τους υψιπετή κι αγνή να προσδοκούν την δημιουργία ενός εξ ολοκλήρου νέου κόσμου, και μιας τελείως καινούργιας θεώρησης του τι σημαίνει να είναι κάποιος ζωντανός επάνω στον πλανήτη Γη. Πολλοί από αυτούς, πιθανώς η πλειοψηφία, είναι νέοι και σχετικά αμόλυντοι από τον ωμό κυνισμό και την ακατάσχετη απληστία των μεγαλυτέρων τους σε ηλικία. Έτσι βλέπουν ξεκάθαρα τις απαντήσεις στα προβλήματα τα οποία επέφεραν σύγχυση στους πατέρες τους, καθώς ήταν τυφλωμένοι από τα ελαττώματα και τις πλάνες του παρελθόντος. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα φτιάξουν τον κόσμο εξ υπαρχής για χάρη των πατέρων τους. Έχουν ενσαρκωθεί για αυτό τον σκοπό και θα ανταποκριθούν στο Κάλεσμα του Μαϊτρέγια. Επίσης πολλοί απΆ αυτούς έρχονται εκπαιδευμένοι και προπαρασκευασμένοι για τα έργα τα οποία τους αναμένουν και τα οποία με ευχαρίστηση καρδιάς απτόητοι θα επιτελέσουν.

Φόβο μην έχετε απολύτως κανένα, ο κόσμος είναι ασφαλής σε ετούτα τα νέα χέρια. Με λαχτάρα περιμένουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν και να σώσουν. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Ο τελικός θρίαμβος του ανθρώπου").

Η συνειδητότητα αυξάνεται παντού, ανάμεσα στα έθνη, στους ανθρώπους, ακόμη και στα ζώα και στα φυτά. ... Οι νέοι απαιτούν να διαδραματίσουν το ρόλο τους και η φωνή τους να ακουστεί. Παλαιότερα όλα αποφασίζονταν από τους γέροντες, αλλά αυτό αλλάζει τώρα. Θα είναι το "τέλος του δρόμου" για τους πολιτικούς αν δεν συμμετέχουν πρόθυμα στη Νέα Εποχή. (Συνεργάτης του Μαϊτρέγια από το "Οι νόμοι της ζωής").

Κάθε γενιά φέρνει σε ενσάρκωση αυτούς που είναι εξοπλισμένοι με απαντήσεις στα προβλήματα που θα συναντήσουν. Δεν είναι δυνατόν όσοι είναι πάνω από μία ορισμένη ηλικία να αντιμετωπίσουν τη καινούργια κατάσταση. Η νέα γενιά δεν μπορεί να αναμένει τους πατέρες ή τους παππούδες τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Οι πατέρες και οι παππούδες μπορούν να μάθουν από τους νέους πώς να λύσουν τα προβλήματα, και πιστεύω ότι αυτό πράγματι ήδη γίνεται. Πολλοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι πιθανόν επιτιμούν μεγάλο μέρος της δραστηριότητας των νέων, αλλά αναγνωρίζουν επίσης ότι (οι νέοι) έχουν μια ελευθερία, μια αυτοπεποίθηση, μια συναίσθηση των δυνατοτήτων της ζωής που οι ίδιοι πάρα πολύ συχνά δεν έχουν ή δεν κατανοούν. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η τέχνη της συνεργασίας").

Όταν ο Μαϊτρέγια εμφανιστεί δημόσια θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση: οι παλιές βεβαιότητες θα εξαφανιστούν γρήγορα για να αντικατασταθούν από ένα κύμα ελπίδας στα Καινούργια. Μια αίσθηση της περιπέτειας της ζωής θα γοητεύσει τους νέους και θα τους προετοιμάσει για μια ζωή υπηρεσίας. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ από "Το μέλλον είναι εξασφαλισμένο").

Είναι η νεότερη γενιά η οποία βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της καινούργιας ενέργειας και συνεπώς αυτή έχει τη δύναμη να αλλάξει τα παλαιά συστήματα που κρατούν φυλακισμένους τους λαούς. Οι νέοι γνωρίζουν πού εδράζεται η δύναμη: όχι στη σφαίρα, αλλά στην καρδιά, που είναι η πηγή του φωτός. Η ζωή μπαίνει στο σώμα με το φως και εδράζεται στην καρδιά. Το σώμα είναι σε θέση να λειτουργήσει όσο το φως εδράζεται εκεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μαϊτρέγια λέει ότι όποιος ελέγχει το φως ελέγχει τη ζωή. (Συνεργάτης του Μαϊτρέγια από το "Οι νόμοι της ζωής").

Κατά τη γνώμη μου, είναι ακριβώς οι νέοι άνθρωποι σήμερα που έχουν το καινούργιο πνευματικό όραμα· που βλέπουν τον κόσμο σαν Ένα· που πιστεύουν στην αγάπη και την αδελφοσύνη και την μοιρασιά· που είναι έτοιμοι να μοιραστούν από κοινού. Είναι εύκολο να πει κανείς: "Συμφωνώ με τον Χριστό. Όλο μου το είναι επιθυμεί το μοίρασμα των προϊόντων," αλλά στην πραγματικότητα, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εμείς στον αναπτυγμένο Δύση, που λαίμαργα αρπάζουμε και μετά πετάμε στα σκουπίδια τα περισσότερα από τα τρόφιμα, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες του πλανήτη, πρέπει να μάθουμε να ζούμε πιο απλά. Ο υπόλοιπος κόσμος, τα δύο τρίτα του, ζουν στο χαμηλότερο υλικό επίπεδο. Πρέπει να νοιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας εάν είμαστε έτοιμοι για αυτή την εμπειρία· αν είμαστε έτοιμοι να εγκαταλείψουμε το περίσσευμα, ώστε να μοιραστούμε αυτά που έχουμε με όλους. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το μοίρασμα από κοινού; Αυτό είναι που πρέπει να αναρωτηθούμε. Δεν θα γίνει από κάποιον άλλον για μας. Πρέπει να ψάξουμε μέσα μας, αν είμαστε έτοιμοι. Οι καρδιές της ανθρωπότητας, σύμφωνα με την Ιεραρχία, είναι υγιείς. Αυτές οι αρετές του μοιράσματος από κοινού και της συνεργασίας βρίσκονται βαθιά ριζωμένες στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, ιδιαίτερα στους νέους· πάνω από όλα στους νέους.

Είναι οι νέοι που θα κληρονομήσουν αυτή την επόμενη εποχή. Έχουν έρθει σε ενσάρκωση ειδικά γι' αυτό.... Ενσαρκωνόμαστε σε σχηματισμό, ανά ομάδες, ειδικά εξοπλισμένοι για την αντιμετώπιση των καταστάσεων. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα. Ο νέος είναι εξοπλισμένος, ψυχικά και πνευματικά, για να ασχοληθεί με τα προβλήματα που μας πλήττουν σήμερα. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η επανεμφάνιση του Χριστού και των Δασκάλων της Σοφίας")

Κάθε εποχή φέρνει σε ενσάρκωση αυτές τις ομάδες των ψυχών των οποίων οι ενέργειες μπορούν να βρουν συνήχηση με την επικρατούσες ενέργειες της εποχής. Με τον τρόπο αυτό είναι βέβαιο ότι θα σχηματιστούν οι απαραίτητες μορφές μέσω των οποίων οι ιδιαίτερες προθέσεις κάθε εποχής θα μπορέσουν να εκφραστούν. Έτσι συμβαίνει σήμερα, καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι της εποχής του Υδροχόου.

Θα αποκαλυφθεί όλο και περισσότερο ότι οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες είναι μ' ένα μοναδικό τρόπο άρτια εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούν στις εισερχόμενες ενέργειες του Υδροχόου που τείνουν προς τη σύνθεση και συνένωση. Ομοίως, θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες οι οποίες, μοναδικά, θα παρουσιαστούν σε αυτούς, και θα ανακαλύψουν και θα δημιουργήσουν τις δομές στις οποίες ο πολιτισμός του μέλλοντος αιώνος έχει ανάγκη για να οικοδομηθεί.

Ο Μαϊτρέγια, όπως είναι αναμενόμενο, έχει υπολογίσει καλά τα σχέδια Του. Αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία των κέντρων και των ιδρυμάτων στα οποία η απαιτούμενη διδασκαλία θα δοθεί, βιώματα θα αποκτηθούν και μαθήματα θα διδαχθούν.

Με τον τρόπο αυτό, οι ομάδες των νέων και ευέλικτων πρωτοπόρων θα χαρτογραφήσουν τους νέους τρόπους της ζωής και των σχέσεων, επιδιώκοντας πάντα να εμποτίσουν τη ζωή τους με τις ενέργειες του Υδροχόου που ωθούν στην αγάπη και στην συνένωση. Σοφοί πειραματισμοί θα τους οδηγήσουν βήμα-βήμα στη δημιουργία βιώσιμων και αξιόπιστων μορφών οι οποίες, σταδιακά, θα υιοθετηθούν από όλους.

Έτσι, η νέα εποχή θα αναδυθεί από το χάος της παλιάς. Έτσι, οι περιορισμοί του παρόντος θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε μια εντελώς νέα ελευθερία, εν αρμονία, επιτέλους, με τα  ζωοδότα ύδατα του Υδροχόου. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ από "Τα Ύδατα του Υδροχόου").

Ο καινούργιος πολιτισμός, που θα βασίζεται στις ορθές ανθρώπινες σχέσεις, είναι το επόμενο προκαθορισμένο, προγραμματισμένο εκ των προτέρων, σκαλί για την ανθρωπότητα, σε κάθε επίπεδο - πολιτικό, διεθνών σχέσεων, κοινωνικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, και ούτω καθεξής. Τελικά, η εκπαίδευση των νέων θα προχωρήσει με ένα ιδιαίτερα συστηματοποιημένο τρόπο .... Χτίζουμε μια κουλτούρα μέσα από το έργο των μαθητών και των μυημένων ανά τον κόσμο: από τις ιδέες τους και τα ιδανικά που απορρέουν από αυτές, χτίζεται ο πολιτισμός. Οι "άνθρωποι των ιδεών" είναι οι μύστες και οι μαθητές του Βασιλείου του Θεού, της Ιεραρχίας. Κάνουν το αρχικό έργο της προώθησης των ιδεών και των ιδανικών που σταδιακά προχωρούν σε όλη την κοινωνία  μέχρι να φθάσουν στο επίπεδο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ούτω καθεξής, και ένας ολόκληρος καινούργιος πολιτισμός δημιουργείται έτσι. Αυτό μπορεί να γίνει σε σχετικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η Αποστολή του Μαϊτρέγια", τρίτος τόμος).

Από το κέντρο Του, ο Μαϊτρέγια ανυψώνει και υποβαστάζει το κόσμο. Οι ενέργειές Του, που κατευθύνονται με δεξιοτεχνία, θεραπεύουν τα σχίσματα, καταστρέφουν τα παλιά δόγματα, και εξαγνίζουν τις οδούς των ανθρώπων. Εκείνοι που επιδιώκουν να επιβάλουν την εγωιστική τους θέληση και προσκολλούνται στις μορφές του παρελθόντος θα απολέσουν σύντομα την ισχύ τους. Χωρίς υποστήριξη, θα εξασθενίσουν στο σκοτάδι του χθες. Στη θέση τους, μια νέα γενιά ηγετών θα προκύψει, άνδρες και γυναίκες αγαθής πρόθεσης, γεμάτοι επιθυμία να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα. Στα δικά τους χέρια θα δοθούν τα ηνία της εξουσίας. Με κοινή συναίνεση, ο αλτρουισμός και η σοφία τους θα τους κάνουν κατάλληλους για τις εργασίες της ανοικοδόμησης που βρίσκονται μπροστά μας. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ από το "Η ώρα προσεγγίζει").

Το σχέδιό Μου εκπληρώνεται. Η Αγάπη Μου ζωπυρώνει μια νέα άποψη στον άνθρωπο, και το καινούργιο Φως ανατέλλει. Η υπόσχεσή μου είναι ετούτη: σύντομα θα δείτε και μόνοι σας έναν κόσμο που αλλάζει, έναν κόσμο που μεταβάλλεται μπροστά στα μάτια σας. Το παλιό παραχωρεί τη θέση του στο καινούργιο, και ο άνθρωπος στέκει στο κατώφλι της Αλήθειας. (Ο Μαϊτρέγια από το μήνυμα αρ. 117).Για περισσότερα αποσπάσματα που σχετίζονται με τη βούληση και φωνή των λαών,μπορείτε να διαβάσετε τα σταχυολογήματα με θέμα την βούληση των λαών,τα άρθρα του Δασκάλου Η φωνή του λαού και  Η φωνή των λαών ακούγεται καθώς και ένα σχετικό αφιέρωμα στα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ