Ελληνικές σελίδες από το περιοδικό Share International | Αποσπάσματα πάνω σε ένα κοινό θέμα | Η φωνή & η βούληση των λαών

Η βούληση των λαών - σταχυολογήματα


Παρουσιάζουμε μια επιλογή αποσπασμάτων πάνω στο θέμα της "Βούλησης των Λαών" του Μαϊτρέγια (από το βιβλίο "Μηνύματα από τον Μαϊτρέγια τον Χριστό"), του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ (από το βιβλίο "Ένας Δάσκαλος Ομιλεί") και από τα κατά καιρούς άρθρα του Μπέντζαμιν Κρεμ. Η επιλογή αυτή παρουσιάστηκε στο τεύχος Μαρτίου του 2011 του περιοδικού Share International.


Η Παρουσία μου γίνεται αισθητή σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η ενέργειά Μου της Αγάπης, το Δώρο Μου, δημιουργεί δεξαμενή ευτυχίας ανάμεσα στους ανθρώπους. Βουτήξτε βαθειά μέσα της, φίλοι Μου, και λάμποντας με το Φως της Αγάπης, αναδυθείτε σε μια Καινούργια Ημέρα.

Οι Δάσκαλοί Μου εργάζονται και ιχνογραφούν για εσάς τα περιγράμματα του μέλλοντος. Κρατήστε τα αυτά καλά στο νου σας. Ο βράχος που πάνω του θα κτιστεί το λαμπρό εκείνο μέλλον είναι η Αγάπη, η Δικαιοσύνη και το Μοίρασμα από κοινού. Κάνετε στόχο σας, φίλοι Μου, να συνδεθείτε μ' εκείνους για τους οποίους οι απόψεις αυτές είναι θεϊκές. Δημιουργείστε ανάμεσά σας τείχος Φωτός που επάνω του ο κόσμος μάταια θα χτυπά.

Τα Στρατεύματά Μου κινούνται. Οι αξιωματικοί Μου ξέρουν την έκβαση της μάχης και γνωρίζουν το Σχέδιο δράσης. Αυτό το Σχέδιο σας περιλαμβάνει όλους, γιατί μέσω εσάς, φίλοι Μου και αδερφοί Μου, πρέπει ο Νέος Κόσμος να χτιστεί. Αναλάβετε, λοιπόν, το ρόλο σας σε ετούτο το γενναίο έργο και δείξτε την αξία σας. Η Αγάπη Μου θα σας στηρίζει. Ο Νόμος Μου θα σας καθοδηγεί. Η Καρδιά Μου σας αγκαλιάζει πάντα. Φίλοι Μου, μη φοβάστε - δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε παρά τον δικό σας φόβο.
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 45)


Όπως το πρώτο χελιδόνι σχίζει το χειμωνιάτικο ουρανό και αναγγέλλει την επερχόμενη άνοιξη, έτσι και οι άνθρωποι παντού γνωστοποιούν την απαίτησή τους για δικαιοσύνη και ειρήνη, για το τέλος του μακρύ χειμώνα της υποτέλειας και της τυραννίας. Η φωνή των λαών υψώνεται, αντηχεί επιτακτικά. Είναι ο πρόδρομος της νέας εποχής, της νέας πρόνοιας, που αγωνίζεται να γεννηθεί. Παρόλο, ή μάλλον εξ αιτίας, των επιδιώξεων και των πράξεων  επικίνδυνων ανθρώπων, οι πολίτες αποτινάσουν τα παλιά τους υποζύγια και διεκδικούν το δικαίωμά τους να ακουστούν. Με  καινούργια βιάση και νέα εμπιστοσύνη επενδύουν ισχυρά την αξίωσή τους. Η δύναμη της φωνής των λαών σπάει τα αρχαία δεσμά και δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Όλο και περισσότερο οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο ρόλος των κυβερνήσεων είναι να ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων, ότι ο πόλεμος δεν αποτελεί τη μοναδική λύση σε κανένα πρόβλημα ή δυσκολία. Η χολωμένη φωνή των διψασμένων-για-εξουσία ηγετών μπορεί, προς το παρόν, να σαγηνεύει τους φοβισμένους ή ανυποψίαστους, αλλά ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, πλησιάζει στο τέλος του...

Όταν αναδυθεί ο Μαϊτρέγια, θα επιδιώξει να διοχετεύσει τις ευγενείς προσδοκίες των αμέτρητων εκατομμυρίων που νοιώθουν αυτές τις αλήθειες αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να τους προσδώσουν φωνή. Σε Αυτόν θα βρουν τον εκπρόσωπο, εύγλωττο και αυστηρό όσο απαιτείται από τις περιστάσεις· δι' Αυτού θα ανακαλύψουν ότι οι ανάγκες τους γίνονται γνωστές, οι ανάγκες όλων για δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σε πορείες και διαδηλώσεις, όπου οι άνθρωποι επιζητούν δικαιοσύνη, ειρήνη και σύνεση, μπορείτε να βρείτε τον Μαϊτρέγια μεταμφιεσμένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παίρνοντας το ρόλο του λαού και μιλώντας στο όνομά τους. Η ενέργειά Του της αγάπης διαποτίζει αυτές τις συγκεντρώσεις των δικαίων και τους εμπνέει για περεταίρω αγώνες. Η δύναμή Του γίνεται και δική τους και αισθάνονται απτόητοι και σίγουροι. Μ' αυτό τον τρόπο, ο Κύριος της Αγάπης ανακόπτει την πλημμυρίδα του μίσους, ενδυναμώνει το διακαή πόθο εκατομμυρίων και διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι παντού έχουν επίγνωση του πεπρωμένου τους και αναζητούν τα μέσα για να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες της καρδιάς τους.
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το 'Ο τερματισμός της δουλείας')


Οι αδερφοί κι οι αδερφές Μου αντιλαμβάνονται την Παρουσία Μου και χαράσσουν μια καινούργια πορεία γι' αυτούς. Αυτό είναι πράγματι ενθαρρυντικό, γιατί, ανεξάρτητα από τα δικά Μου Σχέδια, η βούληση της ανθρωπότητας είναι ελεύθερη. Γι' αυτό όταν διαπιστώνω την ανταπόκριση των ανθρώπων, μεγάλη είναι η χαρά Μου.

Η διδασκαλία μου είναι, όπως γνωρίζετε, απλή: Αγάπη, Δικαιοσύνη και ορθό μοίρασμα από κοινού, είναι τα αναγκαία για να ζήσει ο άνθρωπος.
(Ο Μαϊτρέγια από το μήνυμα αρ. 83)


Πολύ λίγος χρόνος, πια, θα περάσει ώσπου να δείτε το πρόσωπό Μου. Αναγνωρίστε το ως το πρόσωπο του Φίλου κι Αδερφού σας, Του ερχόμενου ακόμα μια φορά για να σας βοηθήσει. Βάλτε με στην καρδιά σας, όπως κι Εγώ, αγαπημένοι μου αδερφοί και αδερφές, σας έχω βάλει μες τη δική Μου, και εργαζόμενοι μαζί, ας ξαναφτιάξουμε τον κόσμο. Ας αλλάξουμε κάθε τι το σάπιο και άχρηστο στις δομές σας, κάθε τι που παρεμποδίζει την εκδήλωση της Θεϊκής ουσίας σας. Μαζί, τον δρόμο ας δείξουμε στους μικρούς εκείνους και τον κόσμο ας κρατήσουμε γερά γι' αυτούς. 
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 50)

      

Ήδη, τα σημάδια του έργου [του Μαϊτρέγια] είναι εμφανή σε όλους. Τα παλιά δόγματα πεθαίνουν· καινούργιος άνεμος απομακρύνει τα συντρίμμια του παρελθόντος. Οι παλιοί άνθρωποι παραμένουν, αλλά τα καταρρέοντα οχυρά τους σφυροκοπούνται από μια νέα δύναμη της αλήθειας. Δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα τη καινούργια αυτή δύναμη της δικαιοσύνης και της ηθικής. 
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ. από το 'Η Ανάδυση του Μαϊτρέγια'.)


Σύντομα ένα καινούργιο κύμα ενδιαφέροντος για την Αλήθεια θ' αφυπνιστεί στον άνθρωπο και πάνω σε αυτό το κύμα το πρόσωπό Μου θα εμφανιστεί.

Λογαριάστε τους εαυτούς σας ως φίλους Μου και εργαστείτε μαζί Μου.

Γνωρίστε τους εαυτούς σας ως συνεργάτες Μου και βοηθήστε τον Κόσμο.

Αποκαλύψτε τους εαυτούς σας ως μαθητές Μου και δημιουργήστε το νέο Κόσμο. 
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 102)


Σε όλη την μέχρι τώρα ιστορία, οι 'λαοί' παρακολουθούσαν, συχνά υποφέροντας, την διαδοχή επιδρομών, λεηλασιών και βαρβαροτήτων που επιβάλλονταν από τους κατακτητές ηγέτες μαζί με τις καταστροφικές στρατιές τους. Σήμερα, ένα νέο φαινόμενο παρουσιάστηκε. Παντού οι άνθρωποι διαισθάνονται τη συλλογική δύναμή τους και διεκδικούν έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο, σύμφωνα με το δικαίωμά τους ότι αποτελούν μέλη της μίας ανθρωπότητας. Αυτό, θέλω να τονίσω, είναι εντελώς νέο, και θα εκδηλωθεί υπό τη μορφή μιας παγκόσμιας κοινής γνώμης με φωνή ενωμένη και τόσο ισχυρή που καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί εναντίον της. 
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, περιοδικό Share International Μαρτίου του 2005)


Το έργο Μου είναι απλό: να σας δείξω το δρόμο. Εσείς, φίλοι μου, έχετε το δύσκολο έργο να χτίσετε ένα Νέο Κόσμο, μια Νέα Χώρα, μια Νέα Αλήθεια· αλλά μαζί θα θριαμβεύσουμε... Πολλοί θα βρουν αυτό το Μονοπάτι πικρό και δύσκολο· όμως ασύγκριτα περισσότεροι θα πάρουν το μονοπάτι τούτο με χαρά, ευχαριστημένοι για την ελαφράδα του φορτίου τους, πετώντας μακριά το παλιό, το φθαρμένο και το άχρηστο, τ' ασήμαντα πράγματα του παρελθόντος· και με την είσοδό τους στην αδελφοσύνη με όλους τους ανθρώπους και στην χαρούμενη κοινωνία με κάθε τι που υπάρχει, τα μέλη αυτής της πλατιάς και συνεχώς ευρυνόμενης Συντροφιάς θα κληρονομήσουν την ταυτότητά τους ως Εαυτός. 
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 15)

Ας στηρίξουμε τη βούληση του Λαού και όχι το καθεστώς
Η φωνή των λαών υψώνεται, αντηχεί επιτακτικά. Είναι ο πρόδρομος της νέας εποχής, της νέας πρόνοιας, που αγωνίζεται να γεννηθεί. Παρόλο, ή μάλλον, εξ αιτίας, των επιδιώξεων και των πράξεων των επικίνδυνων ανθρώπων, οι πολίτες αποτινάσουν τα παλιά τους υποζύγια και διεκδικούν το δικαίωμά τους να ακουστούν. Με μια καινούργια βιάση και με μια νέα εμπιστοσύνη επενδύουν ισχυρά την αξίωσή τους. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το 'Ο τερματισμός της δουλείας').
Στμ: Η πινακίδα που κρατά το μικρό κοριτσάκι γράφει: "Ας στηρίξουμε τη βούληση του λαού και όχι το καθεστώς".
Φωτογραφία: wbur.org

Μέσα από την εκδηλωμένη δύναμη του λαού, οι κυβερνήσεις θα φθάσουν να αντιληφθούν πως η δουλειά τους, το έργο που έχουν να επιτελέσουν, είναι να φροντίζουν για τις ανάγκες του λαού. Αυτό θα συμβεί σε όλα τα κράτη επειδή αυτός ακριβώς είναι ο αληθινός ρόλος της κάθε διακυβέρνησης. Άλλες κυβερνήσεις το κάνουν σε ελάχιστο βαθμό· άλλες το κάνουν περισσότερο. Κάποιες κυβερνήσεις είναι πιο δημοκρατικές, κι υπάρχει περισσότερη συμμετοχή στην διαδικασία, αλλά κάποιες είναι ακραία δικτατορικές κι ο λαός λίγα μπορεί να κάνει. Αυτό θα σταματήσει. 
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, απόσπασμα από το βιβλίο Ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος για όλη την ανθρωπότητα σελ. 25)


Το έργο Μου θα είναι να μιλήσω ως ο εκπρόσωπος όλων των ανθρώπων παντού· να δώσω φωνή στις ελπίδες και στους πόθους τους για μια καλύτερη και πνευματικά υγιέστερη ζωή· για την αναδιοργάνωση εκείνων των δομών που παρεμποδίζουν την εκδήλωση της αληθινής θείας φύσης του ανθρώπου.

Αυτό είναι το Έργο Μου, αγαπημένοι Μου φίλοι, κι αυτό το έργο ανάλαφρα και πρόσχαρα το επωμίζομαι. Με τη δική σας βοήθεια θα επιτευχθεί. 
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 59)


Έτσι πράγματι αντηχούν τα απλά λόγια του Μαϊτρέγια μέσα στον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο όντως αφυπνίζουν την ελπίδα της ανανέωσης στους ανθρώπους. Όπου αρκετοί άνθρωποι έτσι αφυπνιστούν και είναι έτοιμοι για αλλαγή, ο Μαϊτρέγια θα αυξήσει τον ρυθμό και την ενέργεια της εκφοράς του λόγου Του και θα ενδυναμώσει εκατομμύρια ώστε να τους καλέσει σε δράση εξ ονόματός τους. Οι άνθρωποι οφείλουν να κατανοήσουν ότι η δράση πρέπει να προέλθει από τους ίδιους, διαφορετικά τίποτε νέο δεν μπορεί να γίνει. Όπου οι άνθρωποι το συνειδητοποιήσουν, θα δράσουν αυθόρμητα και με τις καρδιές τους να φλέγονται από ελπίδα. Έτσι θα γίνει, και έτσι ο άνθρωπος θα εκπληρώσει τον προορισμό του και θα δημιουργήσει εκείνο το καλύτερο πλαίσιο που απαιτείται για την νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά του. 
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το Οι άνθρωποι αφυπνίζονται με τον Μαϊτρέγια)


Θυμηθείτε ότι η Ανθρωπότητα είναι Ένα, όλοι παιδιά του Ενός Πατέρα. Παραχωρήστε με εμπιστοσύνη τα αγαθά της Γης για όλους όσους έχουν ανάγκη. Κάντε το τώρα και σώστε τον κόσμο.

Έτσι θα μιλήσω· τέτοια θα είναι η Έκκλησή Μου· και όταν η Ανθρωπότητα αποδεχτεί αυτόν τον Νόμο, θα αναγγείλω Ποιός είμαι. Πολλοί υπάρχουν τώρα που γνωρίζουν αυτή την αλήθεια, που ποθούν το μοίρασμα από κοινού, που λαχταρούν την αδελφοσύνη, κι όμως δεν ενεργούν. Τίποτα δεν συμβαίνει από μόνο του. Ο άνθρωπος πρέπει να δράσει για να κάνει πράξη τη βούλησή του. 
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 31)


Ενωθείτε μαζί με άλλους σε ομάδες και συμμετέχετε σε αγώνες για τη δημιουργία της 'φωνής του λαού'. Ενώστε τη φωνή σας με τη φωνή όλων των άλλων ανθρώπων - απλών ανθρώπων που δεν βρίσκονται σε θέσεις υψηλής εξουσίας ή/και απατηλής "σοφίας". Προσθέστε τη φωνή σας στις πορείες και στις διαδηλώσεις, όποτε αυτές διοργανώνονται. Καταστήστε εντονότερη την έννοια της 'φωνής του λαού' - η οποία τελικά θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο, όταν θα ενημερωθεί σωστά από τις ιδέες του Μαϊτρέγια, όταν θα επικεντρωθεί από τον Μαϊτρέγια, προσεγγίζοντας έτσι τα διάφορα προβλήματα της ανθρωπότητας με ρεαλιστικό τρόπο. Αυτό θα δημιουργήσει την πιο ισχυρή δύναμη: μιας ορθά ενημερωμένης, εστιασμένης, παγκόσμιας κοινής γνώμης - μια δύναμη ενάντια στην οποία καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί. Προσθέστε τη φωνή σας με τις φωνές των αμέτρητων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Την 15η Φεβρουαρίου του 2003, 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλο τον κόσμο κατά του πολέμου στο Ιράκ και τα συναφή ζητήματα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Σχεδόν 2 εκατομμύρια (1.800.000) διαδηλωτών ήταν στο Λονδίνο, και μαζί τους διαδήλωνε και ο ίδιος ο Μαϊτρέγια. Αυτός θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να συμμετέχει προσωπικά στις πορείες και να πηγαίνει σε διάφορες διαδηλώσεις ανά την υφήλιο.

Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί. Μιλήστε για αυτό που πιστεύετε. Αν πιστεύετε στη δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους - πείτε το. Γράψτε άρθρα, στείλτε τα σε εφημερίδες. Γνωστοποιήστε τις απόψεις σας πάνω σε αυτά τα ζητήματα, ως την συμβολή σας στην απελευθέρωση της ανθρωπότητας από την αρχαία δουλεία της θυμαπάτης, της ψευδαίσθησης και της καταπίεσης. 
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, περιοδικό Share International  Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου του 2004)


Μείζονα ανάγκη μου σήμερα είναι ν' αποδεχτούν την ευθύνη της δράσης εκείνοι που συμμερίζονται το Όραμά Μου. Πολλά εκατομμύρια υπάρχουν στον κόσμο που γνωρίζουν την ανάγκη του ανθρώπου, που βλέπουν αυτό το όραμα, αλλά δεν ξέρουν πόσο ο χρόνος επείγει. Βασίζομαι σε όλους εκείνους που έχουν κάποια γνώση των αναγκών των αδερφών τους, που διαθέτουν μια συμπόνια για τα βάσανα τόσων πολλών και έχουν κάποια θέληση να τ' αλλάξουν όλα αυτά. 
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 46)


Ήδη, η λατρεία του χρήματος και η απληστία ξεκίνησαν να αμφισβητούνται στο κέντρο τους: οι λάτρεις των αγορών αρχίζουν να διστάζουν, τη στιγμή που τα παιχνίδια της τύχης τους φτάνουν σε νέα ιλιγγιώδη ύψη ανταμοιβής. Οι απλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ανασφάλειά τους εν μέσω της οικονομικής αναταραχής, και αναγνωρίζουν ότι εξαπατήθηκαν ώστε να συναινέσουν.

Στα φτωχότερα έθνη, επίσης, αρχίζει να επικρατεί μια καινούργια διάθεση: οι φωνές για δικαιοσύνη αυξάνονται και με νέα σπουδή ακούγονται. Όχι για πολύ ακόμα τα φτωχά εκατομμύρια των ανθρώπων θα συνεχίσουν να υποφέρουν τη μοίρα τους σιωπηλά. Αυτοί, περισσότερο από κάθε άλλους, θα καλοδεχθούν την έκκληση Του Μαϊτρέγια για δικαιοσύνη και μοίρασμα από κοινού και θα την υιοθετήσουν. Αυτοί, περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους, θα Τον δουν ως τον Προστάτη τους, ως την Φωνή τους, και θα Του παράσχουν την αφοσίωσή τους. Με τον καιρό οι άνθρωποι θα σηκωθούν με μια φωνή και θα ζητήσουν να καθιερωθεί ως ο Διδάσκαλος, ως ο καθοδηγητής, ως ο Σύμβουλος και ο Οδηγός της Νέας Εποχής. Έτσι ο Μαϊτρέγια θα κατευθύνει τις ενέργειες και τους ευγενείς πόθους των ανθρώπων προς μια νέα και καλύτερη πορεία, η οποία θα εκπληρώνει το σχέδιο του Θεού και το πεπρωμένο του ανθρώπου. 
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το 'Η ανταπόκριση της Ανθρωπότητας στον Μαϊτρέγια')


Τα προβλήματα της ανθρωπότητας είναι πραγματικά αλλά όχι άλυτα. Η λύση βρίσκεται στο χέρι σου. Πάρε την ανάγκη του αδερφού σου ως μέτρο της δράσης σου και λύσε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 
(Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 52)


Ο Μαϊτρέγια είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει το δημόσιο έργο Του, αλλά η ανθρωπότητα οφείλει να επιδείξει, να κάνει έκκληση για μοίρασμα από κοινού, που είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε δικαιοσύνη και ειρήνη. Οι κυβερνήσεις δεν θα ανταποκριθούν μέχρι η ανθρωπότητα να τις αναγκάσει. Και όταν συμβεί αυτό θα είναι λόγω της έμπνευσης που θα παρέχει ο Μαϊτρέγια ο οποίος θα εκπαιδεύσει, θα επικεντρώσει και θα διαφωτίσει την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Κανένα έθνος στη Γη δε θα μπορέσει να αποφύγει ή να αντέξει το μέγεθος της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Είναι εκείνη που θα επιφέρει τη μετατροπή του κόσμου. Εμείς [οι άνθρωποι] πρέπει να το επιτύχουμε. 
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ στο τεύχος του Share International του Μαΐου του 2003).


Όταν, σε απάντηση στην έκκληση του Μαϊτρέγια, οι λαοί του κόσμου γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους για δικαιοσύνη και ειρήνη, τα τείχη της άγνοιας και της απληστίας που τώρα χωρίζουν τα έθνη θα γκρεμιστούν. Οι φωνές των ανθρώπων, με ομόνοια υψωμένες, θα ταρακουνήσουν τους αρχαίους προμαχώνες των προνομίων και της εξουσίας και θα τους κάνουν σκόνη. Έτσι θα γίνει. Έτσι, η νέα σκέψη θα αναδυθεί από τα φθαρμένα περιοριστικά όρια του παρελθόντος. 
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το 'Το Σχέδιο που εκτυλίσσεται')


Όπου και αν πέσει το βλέμμα Μου ανά τον κόσμο, βλέπω τ' ακτινοβόλα σημεία του Φωτός των ανθρώπων Μου, εκείνων στους οποίους βασίζομαι. Οι φάροι Φωτός αυτοί θα φέρουν όλους τους ανθρώπους σ' Εμένα, έτσι το σχέδιο θα ξεδιπλωθεί. Ας γίνει να συναχτείτε κι εσείς γύρω Μου μ' αυτόν τον τρόπο, ώστε το Φως Μου να δυναμώσει την φλόγα σας· και έτσι μαζί μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον κόσμο. 
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αρ. 85)


Εάν επιθυμείτε δημοκρατία, είσαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Αυτό σημαίνει δράση. Δεν πρέπει να αφήνετε την υπόθεση της συμμετοχής σε κάποιον άλλο – εσείς είσαστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Σε τοπικό επίπεδο, όσα περισσότερα πράττετε, τόσο πιο αποτελεσματικοί γίνεστε. Εάν συμμετέχετε ως ομάδα σε τοπικό επίπεδο, η αποτελεσματικότητά σας μπορεί να είναι πολύ περισσότερο θετική, στην πραγματικότητα περισσότερο αποτελεσματική, απ’ ό,τι μπορεί να ήταν στο αφηρημένο επίπεδο της εθνικής και διεθνούς πολιτικής. Είναι πολύ δύσκολο ένα άτομο να αλλάξει τις πράξεις μιας κυβέρνησης, αλλά δεν είναι αδύνατο για έναν να έχει ισχυρή επίδραση πάνω σε κάποια ομάδα σε τοπικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει συνεχώς. Άνθρωποι που έχουν κάτι να πουν, με ιδέες που η κοινότητα θεωρεί ότι είναι καλές και πρακτικές, αλλάζουν τώρα την ζωή σε κάθε χώρα στον κόσμο. 
(Μπέντζαμιν Κρεμ, από το βιβλίο Ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος για όλη την ανθρωπότητα σελ. 89)


Ένας νέος κόσμος δημιουργείται τώρα κι έχει ανάγκη από τη συμμετοχή όλων: όλοι έχουν ένα ρόλο να παίξουν σ' αυτό το μεγάλο εγχείρημα• κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται πολύ νέος ή πολύ γέρος για να εκφράσει μεγαλόφωνα τις ευγενείς του προσδοκίες. 
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το Η φωνή του Μαϊτρέγια)


Η 'φωνή του λαού', αυξάνεται σε δύναμη όλη την ώρα, αλλά και οι ικανότητες των ομάδων που εργάζονται μέσα από την 'φωνή του λαού'. Είναι η δικιά τους φωνή σε τελευταία ανάλυση. Η ικανότητα των ανεξάρτητων ομάδων να συνεργάζονται και να βρίσκουν κοινά κανάλια επικοινωνίας και δράσης συνεχώς αυξάνεται. Αυτό θα ισχυροποιηθεί και πολύ σύντομα κάτι πραγματικά εξαιρετικό θα συμβεί, πέρα από τις προσδοκίες σας. Αρχικά θα εκπλαγείτε, επειδή οι άνθρωποι, στο σύνολό τους, δεν προσδοκούν το καλό ανάμεσα σε όλη αυτή την παραφωνία του κακού. 
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, περιοδικό Share International του Απριλίου του 2005).


Οι κυβερνήσεις οφείλουν να το καταλάβουν: η φωνή των λαών είναι η φωνή της σοφίας. Είναι η έκκληση για ρεαλισμό και αλήθεια, για τη μόνη δράση που θα οδηγήσει σε έναν συνετό και καλύτερο κόσμο. Οι κυβερνήσεις εκείνες που θα αποτύχουν να ακούσουν αυτή τη φωνή θα εκπέσουν, χάνοντας την εξουσία και την εμπιστοσύνη του λαού τους. 
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το 'Βγαίνοντας από το σκοτάδι')


Οι λαοί του κόσμου μόλις τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι έχουν φωνή - και ως εκ τούτου εξουσία - και πρέπει να ενθαρρύνονται να το αποδεικνύουν αδιάκοπα μέχρι οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο να ανταποκριθούν. Είναι μέρος της δουλειάς του Μαϊτρέγια να τονώσει και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ....

Πολλές ερωτήσεις θέτονται κατά το πρότυπο του "Τι μπορώ να κάνω, είμαι μόνο ένας ασήμαντος άνθρωπος." Δεν είστε ο οποιοσδήποτε άνθρωπος. Είστε ένας από τα εκατομμύρια ανά τον κόσμο, εκατομμύρια ανθρώπους αγαθής πρόθεσης που σκέπτονται ορθά. Ενωθείτε μαζί τους! Και αυτοί, όπως εσείς, θέλουν ειρήνη στη γη και ξέρουν ότι οι αδικίες που υπάρχουν στον κόσμο την αποτρέπουν. Κάντε το γνωστό. Μαζί με άλλους προσχωρήστε σε ομάδες.

Η ανθρωπότητα είναι μια τεράστια δύναμη για το καλό και οι αλλαγές θα γίνουν μέσω της ισχυροποιημένης φωνής των ανθρώπων. Μέσω της φωνής της διαμαρτυρίας των ανθρώπων όλων των εθνών που θα βροντοφωνάζουν, εμπνευσμένοι από τον Μαϊτρέγια, με την καθοδήγησή Του, ενεργοποιημένοι από Αυτόν - είτε γνωρίζουν ότι το αληθινό Του όνομα είναι Μαϊτρέγια είτε όχι. Η ενωμένη βούληση των λαών θα εξαναγκάσει τις κυβερνήσεις σε αλλαγή.  
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, στο περιοδικό Share International του Νοεμβρίου του 2003 καθώς και στο βιβλίο Η Αφύπνιση της Ανθρωπότητας,σελ. 65 (70 σύμφωνα με την αυτόματη αρίθμηση του αρχείου pdf ))     


Οι λαοί της γης έχουν συλλάβει το όραμα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, και της ειρήνης και δεν θα το αφήσουν να χαθεί. Αυτοί, αντί για τους ηγέτες τους, θα σκιαγραφήσουν το μέλλον και θα το μορφοποιήσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Έτσι θα γίνει. Ετούτη η νέα δύναμη στον πλανήτη - η φωνή των λαών - κερδίζει γρήγορα σε δύναμη και συνοχή και θα διαδραματίσει μείζονα ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι από τώρα και στο εξής. 
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το 'Η καθοδήγηση του Μαϊτρέγια').


Για περισσότερα αποσπάσματα που σχετίζονται με τη εκδηλωμένη βούληση των λαών,μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα του Δασκάλου Η φωνή του λαού και  Η φωνή των λαών ακούγεται καθώς και ένα σχετικό αφιέρωμα στα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ