Ελληνικές σελίδες από το περιοδικό Share International | Αποσπάσματα πάνω σε ένα κοινό θέμα | Η φωνή & η βούληση των λαών
    Θεματικές διαδρομές  Προτεραιότητες για ένα νέο κόσμο

Μοιράζοντας τους πόρους του κόσμου - σταχυολογήματα

Παρουσιάζουμε μια επιλογή αποσπασμάτων με θέμα "Μοιράζοντας τους πόρους του κόσμου" από τον Μαϊτρέγια (από το βιβλίο "Μηνύματα από τον Μαϊτρέγια τον Χριστό"), από τον Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ (από το βιβλίο "ένας Δάσκαλος Ομιλεί") και από τα κατά καιρούς άρθρα του Μπέντζαμιν Κρεμ. Η επιλογή αυτή παρουσιάστηκε στο τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου του 2011 του περιοδικού Share International.Αποστολή του Μαϊτρέγια είναι να υπενθυμίσει στους ανθρώπους το ηρωικό τους πεπρωμένο, και να τους πείσει ότι η πράξη του μοιράσματος από κοινού θα αποδώσει την εμπιστοσύνη που αναζητούν. Θα δείξει ότι το μοίρασμα δεν αποτελεί πλέον μια απλή δυνατότητα, μια επιλογή, αλλά την αναπόφευκτη συνέπεια της συνειδητοποίησής τους ότι η ανθρωπότητα είναι Ένα.

Ούτως ο Μαϊτρέγια και η Ομάδα Του κατευθύνουν την ανθρωπότητα μακριά από την άβυσσο που, πολλοί πιστεύουν, απειλεί να την καταπιεί. Και έτσι, επίσης, θα θέσει τους ανθρώπους σταθερά στην πορεία της συνειδητοποίησης του θεϊκού πεπρωμένου τους.
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η δημιουργία της εμπιστοσύνης»)


Απαιτείται να επανεκτιμήσουμε το ποιοί και τί είμαστε στις σχέσεις μας μεταξύ μας. Ο Μαϊτρέγια λέει ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι να δούμε τους εαυτούς μας ως ένα, αδελφούς και αδελφές της μίας ανθρωπότητας. Πρέπει να αποκτήσουμε ετούτη την αίσθηση της παγκοσμιότητας, ότι είμαστε ένας λαός, μια ομάδα - και ως εκ τούτου τα τρόφιμα, οι πρώτες ύλες, η ενέργεια, η επιστημονική τεχνογνωσία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου ανήκουν σε όλους. Οι πόροι αυτοί δόθηκαν ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να προοδεύσουν σωστά, σύμφωνα με το Σχέδιο που αποτελεί τη βάση της εξελικτικής μας διαδικασίας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να μοιραστούμε τους πόρους αυτούς πιο δίκαια. Όταν τους μοιραστούμε, λέει ο Μαϊτρέγια, θα δημιουργήσουμε δικαιοσύνη στον κόσμο, και όταν δημιουργήσουμε δικαιοσύνη, και μόνο τότε, θα αποκτήσουμε ειρήνη.
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το «Η αποστολή του Μαϊτρέγια» τρίτος τόμος)


Το να μοιραστούμε από κοινού αποτελεί το σημαντικότερο κλειδί. Μέσα από το μοίρασμα θα μπορέσουν να γνωρίσουν οι άνθρωποι την έννοια της αγάπης του Θεού. Χωρίς μοίρασμα από κοινού δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για τον άνθρωπο, γιατί ήρθε η ώρα να εκδηλώσει την αγάπη του Θεού - ή να πεθάνει. Το μοίρασμα παρέχει την απάντηση στα προβλήματα όλων των ανθρώπων και ασφαλή είσοδο στη Νέα Εποχή. Μέσα από το μοίρασμα, η ειρήνη θα επικρατήσει. Μέσα από το μοίρασμα, η δικαιοσύνη θα κερδηθεί. Μέσω του μοιράσματος και της συνεργασίας η αδελφοσύνη θΆ ανθίσει, και ένα νέο και λαμπρό μέλλον θΆ ανοιχτεί στον άνθρωπο.
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το άρθρο «Το μέλλον»)


Αν πρόκειται να εξελιχθούμε, να αναπτυχθούμε ως ανθρώπινη φυλή, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  ότι είμαστε ένα, να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε αδέλφια μίας οικογένειας, υπό μία Θεία πηγή, και όμοιοι μΆ Αυτήν. Τι συμβαίνει σε μια φυσιολογική οικογένεια; Μοιράζονται ό, τι έχουν. Μια μητέρα δεν θα ταΐσει το ένα της παιδί καλύτερα από το άλλο, δεν θα δώσει στο ένα παιδί το 17 τοις εκατό από το φαγητό και στο άλλο το 83 τοις εκατό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μια οικογένεια, και ως εκ τούτου όλοι πρέπει να μοιραζόμαστε τους πόρους του κόσμου πιο δίκαια παντού.
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το «Η αποστολή του Μαϊτρέγια» τρίτος τόμος)


Όπου και να κοιτάξετε ανά τον κόσμο μπορείτε να δείτε την ανταπόκριση στο Μήνυμά Μου. Η αρχή του Μοιράσματος από Κοινού, βασική στη ζωή των ανθρώπων, απασχολεί το νου των ηγετών. Μια όλο και μεγαλύτερη ομάδα από τέτοιους αφυπνισμένους ανθρώπους εκφράζει τη βασική νότα του Νέου Καιρού. Έτσι με χαρά βλέπω την ανταπόκριση στο έργο Μου.

Φίλοι Μου, μπορείτε κι εσείς να εκδηλώσετε το Μοίρασμα από κοινού στη ζωή σας· με κάθε μέσο πρέπει η θεία αυτή αρχή να επικρατήσει. Διδάξτε στα παιδιά σας να μοιράζονται, διδάξτε την στα μικρά και κάνετέ τα ικανά να καλλιεργούν το Αγαθό. Η αποστολή Μου είναι να φωτίσω όλους τους ανθρώπους· να μεταβάλω την άγνοια σΆ αληθινή γνώση και πίστη· να διδάξω στους ανθρώπους ότι πίσω απΆ όλα όσα βλέπουν υπάρχει Μία Πραγματικότητα, και να τους φέρω στο Θεό.
(Ο Μαϊτρέγια, από το μήνυμα αριθ.127)


Από καιρό σε καιρό, έχω μιλήσει για την ανάγκη να ενσταλαχτεί το πνεύμα του μοιράσματος από κοινού δια του οποίου οι πόροι του πλανήτη θα μπορούν δικαιότερα να κατανεμηθούν. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση της έντασης και ανυπολόγιστου ανθρώπινου πόνου. Επίσης, θα επιφέρει αναζωογόνηση της ζωής και των οικονομιών των ήδη ανεπτυγμένων εθνών. Το ζωογόνο αίμα του πλανήτη πρέπει να κυκλοφορεί. Οι στάσιμες οικονομίες των πλουσιότερων κρατών μπορούν μόνο να ενεργοποιηθούν σε κίνηση μέσα από την αναγνώριση ότι οι φτωχότερες χώρες, επίσης, έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να απολαύσουν ένα εύλογο επίπεδο ζωής. Μόνο το μοίρασμα μπορεί να το επιτύχει αυτό.

Καθημερινά αυξάνονται σε ποσότητα οι αποδείξεις που καταδεικνύουν στους ανθρώπους ότι ο κόσμος είναι Ένας, ότι η ανθρωπότητα είναι ένας οργανισμός του οποίου η ευημερία εξαρτάται από την υγεία του κάθε μέρους, και ότι το να αγνοηθούν τα σημάδια του κινδύνου και της νόσου δεν είναι πλέον δυνατό ή συνετό. Πολλοί τώρα το κατανοούν και ζητούν δικαιοσύνη, αλλά μόνο η κραυγή της αφυπνισμένης ανθρωπότητας θα επιτύχει τη μεταστροφή των Δυνάμεων από τις θέσεις που υπαγορεύονται από την απληστία τους.
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το άρθρο «Το μέλλον μας προκαλεί»)


Υπάρχει μια υπέροχη δήλωση του μεγάλου Ισπανού ποιητή Federico Garcia Lorca για τον τερματισμό της πείνας:

«Την ημέρα που θα εξαλειφθεί η πείνα στη Γη θα υπάρξει η μεγαλύτερη πνευματική έκρηξη που ο κόσμος θα γνωρίζει μέχρι τότε. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να φανταστεί τη χαρά που θα ξεσπάσει στον κόσμο την ημέρα εκείνης της σπουδαίας επανάστασης.»

Το παραπάνω μπορεί να φαντάζει σαν εξαιρετικά φιλόδοξη δήλωση, αλλά είναι αναγνώριση, πιστεύω, ότι η εξάλειψη της πείνας σε έναν κόσμο αφθονίας είναι το πρώτο βήμα της ανθρωπότητας στη θεϊκή της φύση, διότι είναι το πρώτο βήμα στην ορθή σχέση του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο. Από τη στιγμή που αναγνωρίσουμε ότι είμαστε ένα και αρχίσουμε να μοιραζόμαστε τους πόρους του κόσμου, μεταξύ όλων των λαών, θα κάνουμε το πρώτο βήμα για να γίνουμε θεοί. Εδώ έγκειται η βασική πνευματικότητα των νέων οικονομικών δομών, οι οποίες πρέπει να βασίζονται στο μοίρασμα, διότι πρέπει να βασίζονται στη θεία φύση του ανθρώπου.
(Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το «Η αποστολή του Μαϊτρέγια» πρώτος τόμος).


Τόσο μεγάλες είναι οι εντάσεις που συνδέονται με τις τεράστιες διαφορές στην οικονομική δύναμη που ασκείται από τα διάφορα έθνη ώστε αληθινή σταθερότητα δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί. Υπό τις συνθήκες αυτές, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν το σύνολο αυτού του ασταθούς οικοδομήματος καταρρεύσει επονείδιστα.

Αυτό θα αποτελέσει το σήμα και την ευκαιρία για μια συνολική επανεξέταση των οικονομικών προτεραιοτήτων του κόσμου. Οι ανάγκες όλων των λαών είναι οι ίδιες: επαρκής διατροφή, στέγαση, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη είναι τα βασικά προαπαιτούμενα, χωρίς τα οποία οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιτύχουν, ούτε να ανταποδώσουν στην κοινωνία, το πλήρες δυναμικό τους. Εκατομμύρια, σήμερα, στερούνται αυτά τα βασικά δικαιώματα.

Όταν ο Μαϊτρέγια αναδυθεί, η πρώτη Του προτεραιότητα θα είναι να επιληφθεί αυτού του θεμελιώδους προβλήματος, για να δείξει πόσο απλό είναι να αλλάξουμε το κατεστημένο όταν οι άνθρωποι δουν τους εαυτούς τους ως αδέρφια. Αυτός θα υποστηρίξει, ως ζήτημα επείγουσας ανάγκης, το πιο δίκαιο μοίρασμα των απαραίτητων για τη ζωή σαν προϋπόθεση για μια σταθερή παγκόσμια κοινωνία. Ούτως Εκείνος θα προσελκύσει τους λαούς να δεσμευτούν μαζί στο μετασχηματισμό. Όταν οι άνθρωποι κατανοήσουν την ανάγκη, και αναγνωρίσουν τις δυνατότητες όπως αποκαλύπτονται, ευχαρίστως θα συμμορφωθούν με τις συστάσεις του Μαϊτρέγια και θα εφαρμόσουν τις απαραίτητες αλλαγές.
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η περιεκτικότητα είναι το κλειδί»)


Η Αποστολή Μου θα είναι να σας δείξω πώς να ζείτε μαζί ειρηνικά σαν αδέρφια. Αυτό είναι απλούστερο απΆ ότι φαντάζεστε, φίλοι Μου, γιατί δεν απαιτεί παρά την αποδοχή του μοιράσματος από κοινού. Το να μοιραζόσαστε, στΆ αλήθεια, είναι θεϊκό. Αποτελεί τη βάση κάθε προόδου για τον άνθρωπο. ΜέσΆ απΆ αυτό, αδερφοί και αδερφές Μου, μπορείτε να έρθετε σε ορθή σχέση με τον Θεό· και αυτή η σχέση, φίλοι Μου, αποτελεί τη βάση της ζωής σας. Όταν μοιραζόσαστε τα αγαθά, αναγνωρίζετε το Θεό στον αδερφό σας. Πρόκειται για μια αλήθεια απλή, αλλά δυσνόητη ως τώρα για τον άνθρωπο. Ήρθε ο καιρός να γίνει ολοφάνερη.
(Ο Μαϊτρέγια από το μήνυμα αρ. 82)Πρώτη σελίδα | Εισαγωγή | Μαϊτρέγια | Προτεραιότητες | Θαύματα | Προαιώνια Σοφία | Θρησκεία | Μπέντζαμιν Κρεμ | Υπηρεσία | Φωτογραφίες | Βιβλία και άλλες πηγές | Η φωνή & η βούληση των λαών