ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Μεταφρασμένες από το τεύχος του Οκτωβρίου του 2011 του περιοδικού Share International.

Ε: Πόσες συνεντεύξεις έχει δώσει ο Μαϊτρέγια μέχρι τώρα στις ΗΠΑ και το Μεξικό;
Α: 43 (μέχρι την 12η Σεπτεμβρίου του 2011).

Ε: Έχω διαβάσει ότι ο Μαϊτρέγια, ο Δάσκαλος σας και εσείς ο ίδιος πιστεύετε ότι η εμπορευματοποίηση είναι καταστροφική. Γιατί; Ο κόσμος πάντα εμπορευόταν. Τι είναι αυτό που είναι τόσο λάθος με την εμπορευματοποίηση;
Α: Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του «εμπορίου», για παράδειγμα του εμπορίου ένδυσης, και της επίδρασης της εμπορευματοποίησης. Το εμπόριο είναι ένας νόμιμος τρόπος ανταλλαγής αγαθών και, όπως είπατε, διενεργείται για αμέτρητους αιώνες. Η εμπορευματοποίηση είναι η κατάσταση κατά την οποία το χρήμα (το κέρδος) εισχωρεί σε κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας. Ακόμη και η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση υπόκεινται σε αυτό το χονδροειδή υλισμό.
Σήμερα η εμπορευματοποίηση δεν γνωρίζει όρια και δεν μπορεί να χαλιναγωγηθεί. Κάθε υπηρεσία θεωρείται εμπόρευμα, το οποίο μπορεί να αγοραστεί και να πουληθεί κατά βούληση. Η εξευτελιστική αυτή πρακτική βρίσκεται στον πυρήνα των προβλημάτων μας σήμερα.

Ε: (1) Θα έπρεπε, άραγε, ο συνταγματάρχης Καντάφι και οι γιοί του να δικαστούν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ή, μήπως, να τους παρασχεθεί άσυλο εκτός Λιβύης; (2) Αν τους δοθεί άσυλο, τι μήνυμα θα δοθεί με αυτό σε άλλους δικτάτορες;
Α: (1) Θα ψήφιζα το άσυλο. Σε περίπτωση που απαγγελθούν κατηγορίες από ένα παγκόσμιο δικαστήριο στον Καντάφι και στους γιούς του (ή τους οπαδούς του) θα τους καταστήσουν μάρτυρες. Είναι καλύτερα η μνήμη των εγκλημάτων και της πολιτικής τρομοκρατίας τους να μην έχει τη δυνατότητα ηρωοποίησης, αλλά γρήγορα να ξεπεραστεί, λησμονημένη και συγχωρεμένη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα νεοναζιστικές ομάδες στη Γερμανία και αλλού.
(2) Δεν νομίζω ότι το άσυλο θα ενθαρρύνει τους υφιστάμενους δικτάτορες. Η απομάκρυνση από την εξουσία είναι για αυτούς αρκετή τιμωρία. Η σκέψη του ασύλου θα μπορούσε ακόμη και να τους ενθαρρύνει να φύγουν.

Ε: Είναι πραγματικά αποτελεσματικό το μποϋκοτάζ των προϊόντων κάποιων χωρών, όπως το Ισραήλ; Μήπως το μποϊκοτάζ βλάπτει πάντα τους φτωχότερους πολίτες της χώρας;
Α: Αυτό εξαρτάται από τη χώρα. Το μποϊκοτάρισμα είναι ένας τρόπος για τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει την αποδοκιμασία της για παράνομες πρακτικές. Είναι μάλλον ένας άγαρμπος τρόπος και, ανάλογα με το είδος του μποϊκοτάζ, μπορεί να επηρεάσει τους πλούσιους, τους φτωχούς ή όλους τους πολίτες της χώρας.

Ε: Είναι σαφές ότι ο Μαϊτρέγια και οι Δάσκαλοι ενθαρρύνουν την εκδήλωση της δύναμης των λαών - όπως διαβάζουμε στο Share International. Αλλά, άραγε, θεωρούν  αποδεκτές τις εκδηλώσεις τυφλής βίας και καταστροφής, όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στην Αγγλία;
Α: Η «τυφλή βία και καταστροφή» δεν είναι εκδήλωση της δύναμης του λαού, αλλά της καταστροφικής δύναμης. Η Ιεραρχία ποτέ δεν ενθαρρύνει ή ανέχεται τη βία ή την καταστροφή.

Ε: Αν κάποιο άτομο ζητούσε από τον Μαϊτρέγια και τον Δάσκαλό σας, με την Χάρη Τους, να επεκτείνουν και να αναζωογονήσουν το τσάκρα της καρδιάς του, έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη κατανόηση ώστε να γίνει ικανότερος να προσφέρει στους συνανθρώπους του, πιστεύετε ότι ο Μαϊτρέγια και οι Δάσκαλοι θα τον βοηθούσαν; Α: Ο Μαϊτρέγια και οι Δάσκαλοι εκχέουν την ενέργειά και την αγάπη Τους ακατάπαυστα. Εκείνοι οι οποίοι είναι αρκετά ευαίσθητοι και ανταποκρίνονται επαρκώς στην καρδιά τους βοηθούνται, είτε το γνωρίζουν είτε όχι.

Ε: Ποια είναι η πραγματική επίδραση από την πλευρά του εσωτερισμού της σπουδαίας μουσικής - όπως αυτής του Μότσαρτ, του Μπετόβεν και του Μπαχ; Υπάρχει κάποιο ενεργειακό φαινόμενο σε δράση; Ποιός είναι ο μηχανισμός της μουσικής με τον οποίο ανυψώνει τα πνεύματα, αγγίζει την καρδιά και ούτω καθεξής;
Α: Ζούμε σε ένα θεϊκό σύμπαν· όλοι οι άνθρωποι, στο ανώτερο επίπεδο τους, είναι θεϊκοί. Η έμπνευση που δημιουργεί η σπουδαία μουσική από τον Μπαχ, τον Μπετόβεν, τον Μότσαρτ κλπ, δεν είναι παρά μια αμυδρή αντανάκλαση αυτής της δημιουργικής Θείας ουσίας με την οποία είμαστε ουσιαστικά ένα. Όλη η μεγάλη τέχνη είναι αντανάκλαση αυτού της θεϊκής δόνησης.

Ε: Έχω διαβάσει σε πολλές πηγές ότι οι ΗΠΑ και, ενδεχομένως, η Γερμανία καθώς και άλλες χώρες, έχουν τελειοποιήσει αντιβαρυτικά σκάφη, ότι πολλοί από τους λεγόμενους ιπτάμενους δίσκους που βλέπουμε είναι, στην πραγματικότητα, αυτά τα διάφορων σχημάτων σκάφη γήινης προέλευσης και (στις ΗΠΑ τουλάχιστον) η ανάπτυξή τους χρηματοδοτείται με χρήματα των φορολογούμενων που καταλήγουν σ’ ένα τμήμα του στρατού που ονομάζεται Black Ops. Ποια είναι η δική σας άποψη επ 'αυτού;
Α: Είναι αλήθεια ότι η Αμερική, η Ρωσία και πιθανόν και άλλες κυβερνήσεις, έχουν επιτύχει να εφαρμόσουν την «αντι-βαρύτητα». Μερικές έχουν επίσης δημιουργήσει και οχήματα που χρησιμοποιούν την αντι-βαρύτητα, αλλά πουθενά δεν έχει επιτευχθεί ο πλήρης έλεγχος του χώρου, η κατά βούληση εμφάνιση και εξαφάνιση, το ταξίδι με ασύλληπτες ταχύτητες κλπ, όπως επιδεικνύεται από τους Αδελφούς μας από το Διάστημα. Αυτές οι λειτουργίες είναι δυνατές μόνο από τους Αδελφούς μας από το Διάστημα, διότι τα οχήματά τους δεν είναι κατασκευασμένα από αυτό που λέμε φυσική στερεά ύλη. Είναι κατασκευασμένα από αιθερική ύλη και θα απαιτηθούν πολλά χρόνια ακόμα για να κατασκευάσουν οι κυβερνήσεις μας τέτοια σκάφη.

Ε: Είναι εφικτό το σώμα να διατηρηθεί ζωντανό τεχνητά, παρά τη θέληση της ψυχής;
Α. Ναι, ‘ζωντανό’ με την έννοια ότι εξακολουθούν και λειτουργούν τα όργανά του, όχι όμως και ζωντανό με την πραγματική έννοια, αν δεν εμπλέκεται η θέληση της ψυχής.

Ε: Πώς μπορούν όσοι πέθαναν να βοηθήσουν τους συγγενείς τους ή άλλους ανθρώπους στη γη;
Α: Μπορούν, αλλά είναι δύσκολο να περιγράψουμε τη διαδικασία· η πιο κοντινή λέξη που μπορούμε ίσως να χρησιμοποιήσουμε είναι η τηλεπάθεια.

Ε: Υπάρχουν κάποιες αμφιλεγόμενες απόψεις μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το θέμα της πρόσληψης πρωτεϊνών. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο όταν τρώμε το σωστό συνδυασμό όλων των αμινοξέων λαμβάνουμε επαρκείς πρωτεΐνες. (1) Είναι αλήθεια αυτό; (2) Μια άλλη άποψη είναι ότι λαμβάνουμε επαρκείς πρωτεΐνες αν τρώμε φρούτα, λαχανικά, σπόρους, ξηρούς καρπούς και χόρτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι σωστό αυτό; (3) Ακόμη και αν δεν τρώμε όλες τις απαιτούμενες πρωτεΐνες κάθε μέρα, το σώμα έχει μια αποθήκη των πρωτεϊνών από την οποία θα τραβήξει τις απαραίτητες πρωτεΐνες όταν τις χρειαστεί. Είναι αλήθεια αυτό;
Α: (1) Όχι. (2) Ναι, σε γενικές γραμμές. (3) Ναι.

Ε: Σε πολλές περιοχές έχουν εξαντληθεί τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους και υπάρχει έλλειψη σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και άλλα μέταλλα. Συνιστάται η πρόσληψη αντίστοιχων συμπληρωμάτων διατροφής;
Α: Ναι, ως ένα βαθμό.

Ε: Σε αυτή την εποχή της αυξημένης ρύπανσης και άγχους, προτείνετε να παίρνουμε καθημερινά μια πολυ-βιταμίνη και επιπλέον βιταμίνη C;
Α: Εάν είναι απαραίτητο, ναι. Αλλά γιατί μου κάνετε αυτές τις ερωτήσεις; Στα 88 χρόνια μου δεν είμαι και η εικόνα της καλύτερης υγείας!

Ε: Υπάρχουν βιταμίνες που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί;
Α: Πιθανόν.

Ε: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με υποτιθέμενα χαρίσματα που ισχυρίζονται ότι έρχονται σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο και με συγγενείς ή γνωστούς μας. Πώς ξέρουμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί; Χρεώνουν πολλά χρήματα και φαντάζομαι ότι μερικοί κάθε άλλο παρά φιλάνθρωποι είναι, διότι γνωρίζουν πόσο ευάλωτοι είναι οι πελάτες τους.
Α. Έχετε δίκιο. Με αυτό το σκέλος του ψυχικών φαινομένων συνδέεται μια τεράστια θυμαπάτη, ειδικά εάν εμπλέκονται χρήματα.

 


 Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

 

* * *