ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


ΜΕ ΤΟΝ Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος του Μαρτίου του 2010 του περιοδικού Share International


Ε: Έχει δώσει ο Μαϊτρέγια κάποια περαιτέρω τηλεοπτική συνέντευξη;
Α: Αυτή τη στιγμή (επί του πιεστηρίου) έχει δώσει πέντε συνεντεύξεις.

Ε: Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε μαζί μας την πληροφορία σχετικά με την πρώτη συνέντευξη του Μαϊτρέγια, του Παγκόσμιου Διδασκάλου, πρόκειται για σπουδαία νέα!
Μήπως η πρώτη συνέντευξη του Μαϊτρέγια πραγματοποιήθηκε κατά τη χρονική περίοδο  ευκαιρίας, μεταξύ της γιορτής των ευχαριστιών (Στμ: Σημαντική εθνική εορτή στις ΗΠΑ και αλλού. Είναι κινητή, το 2009 εορτάστηκε στις ΗΠΑ την 26η Νοεμβρίου) και των Χριστουγέννων;
Α: Πραγματοποιήθηκε μέσα στη χρονική περίοδο που υπήρχε η ευκαιρία, η οποία είναι ακόμα διαθέσιμη.

Ε: (1) Θα μπορούσατε να δώσετε μια γενική εκτίμηση της χρονικής διάρκειας που απαιτείται να έχει το διάστημα μεταξύ της πρώτης συνέντευξης του Μαϊτρέγια (η οποία έχει ήδη συμβεί) και της Ημέρας της Αναγγελίας; (2) Μήπως η ειλικρινής ανταπόκριση του κόσμου στις τρομερές κακουχίες που υπέστησαν οι Αϊτινοί από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου του 2010 ήταν ένας από τους παράγοντες που επέτρεψαν στον Μαϊτρέγια να δώσει την πρώτη Του τηλεοπτική συνέντευξη εντός αυτής της χρονικής περιόδου όπου του δινόταν  η ευκαιρία; (3) Γνωρίζουμε ότι ο Μαϊτρέγια δεν θα πει ποιος είναι μέχρι την ημέρα της Αναγγελίας. Πως τον αναγγείλανε στην πρώτη Του τηλεοπτική συνέντευξη; (4) Πώς θα αναγγελθεί στις υπόλοιπες συνεντεύξεις Του; (5) Άραγε, οι συνεντεύξεις Του θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων από τα τηλεοπτικά κανάλια που θα Του πάρουν συνέντευξη, ακόμα και χωρίς να αναφέρουν το όνομά Του; Ή όλες οι συνεντεύξεις Του δεν θα ανακοινωθούν;  Ή απλά θα δώσει συνέντευξη χωρίς καμία προηγούμενη ανακοίνωση, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν το όνομά Του;
Α: (1) Όχι με ικανοποιητική ακρίβεια, νομίζω, αλλά ο Δάσκαλός μου έχει πει ότι πιστεύεται ότι θα είναι σχετικά σύντομη. (2) Όχι. (3) Σαν ένας κοινός άνθρωπος, ένας από εμάς. (4) Με τον ίδιο τρόπο, βέβαια. (5) Θα ακολουθείται η συνήθης διαδικασία, εκτός ότι δεν θα χρησιμοποιείται το αληθινό Του όνομα.

 Ε: Δεν μπορώ να βρω κάποιον που να μου δίνει την αίσθηση που θα έδινε ο Μαϊτρέγια αν τον άκουγα να μιλά στην τηλεόραση. Δεν νοιώθω κάποιον άνθρωπο να εκπέμπει κάποια πνευματική ενέργεια όταν μιλά. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος που μοιάζει περισσότερο από άλλους είναι ο Raj Patel, συγγραφέας του «Η αξία του τίποτα» («The Value of Nothing») ο οποίος εμφανίστηκε στο Αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι ‘Democracy Now’ και στην ‘Colbert Report’ (Στμ: Πολιτική σατυρική βραδινή τηλεοπτική εκπομπή στις ΗΠΑ)  το 2010. Επίσης, το 1977 ταξίδεψε από την Ινδία στο Λονδίνο.  Εντούτοις δεν φαίνεται να μιλά ιδιαίτερα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτισμού βασισμένου στο μοίρασμα από κοινού και στη δικαιοσύνη, τόσο όσο θα ανέμενε κανείς ότι θα έκανε ο Μαϊτρέγια. Μήπως είναι στην πραγματικότητα ένας συνηθισμένος άνθρωπος που εμπνέεται από τον Μαϊτρέγια; Επίσης, αρνήθηκε ότι είναι ο Μαϊτρέγια αλλά συμφωνεί με τις ιδέες και τους σκοπούς σας.
Α: Οι ιδέες του Μαϊτρέγια έχουν διεισδύσει σε όλα τα επίπεδα για πολλά χρόνια και χιλιάδες άνθρωποι έχουν ‘εμπνευστεί’ από αυτές τις ιδέες.

Ε: Πιστεύετε ότι η εμφάνιση του Μαϊτρέγια θα διεξαχθεί το 2012 στο τέλος του Ημερολογίου των Μάγια για το οποίο πολλοί άνθρωποι μιλούν, ή πριν από αυτό; Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση των πολλών αποριών μας!
Α: Η εμφάνιση του Μαϊτρέγια ήδη ξεκίνησε με τη διενέργεια τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Η εμφάνισή Του δεν εξαρτάται ούτε συσχετίζεται με το ημερολόγιο των Μάγια το οποίο τελειώνει το 2012. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό. Ο Μαϊτρέγια θα παρουσιάσει επίσημα τον Εαυτό του δημόσια στον κόσμο όταν ένα επαρκές τμήμα της ανθρωπότητας ανταποκριθεί  στο κάλεσμά Του για δικαιοσύνη, ειρήνη και μοίρασμα των πόρων και τεθούν αυτά σε ισχύ.

Ε: Απαντώντας σε κάποια ερώτηση τον Σεπτέμβρη του 2004 ο Μπέντζαμιν Κρεμ είπε ότι περίπου 30 εκατομμύρια έχουν ακούσει για την επανεμφάνιση του Μαϊτρέγια, 20 εκατομμύρια είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο και 2 εκατομμύρια πραγματικά πιστεύουν σε αυτό. Μήπως θα μπορούσε ο Μπέντζαμιν Κρεμ να επιβεβαιώσει αυτά τα νούμερα σήμερα, περισσότερο από πέντε χρόνια αργότερα;
Α: Είναι τώρα μεταξύ 30 με 38 εκατομμύρια. 7 εκατ. από αυτούς πιστεύουν την ιστορία εξ ολοκλήρου, περίπου ο ίδιος αριθμός την απορρίπτει εξ’ αρχής, το υπόλοιπο κομμάτι κρατά ανοιχτή στάση, θεωρούν ότι είναι πιθανόν να είναι αλήθεια αλλά δεν είναι σίγουροι.

Ε: Πόσοι άνθρωποι είναι τώρα έτοιμοι να ακολουθήσουν τις ιδέες του Μαϊτρέγια;
Α: Περίπου 1,8 δισεκατομμύρια

Ε: Άραγε, κατά την διάρκεια "της ημέρας της Αναγγελίας" ο Μαϊτρέγια  θα παρουσιαστεί με την πραγματική εξωτερική Του εμφάνισή; Θέλω να πω ότι όταν επισκεπτόταν διάφορες χώρες, παρουσιαζόταν με εξωτερική εμφάνιση ανάλογη των παραδόσεων του λαού, ώστε να νοιώθουν άνετα μαζί του.
Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε να δούμε το εντυπωσιακό ‘αστρικό σημάδι’ πάνω από τη Γλασκώβη!
[Σημείωση: Μεταξύ του 1988 και 2002 ο Μαϊτρέγια παρουσιάστηκε, με διάφορες εξωτερικές εμφανίσεις, σε εκατοντάδες θρησκευτικές συγκεντρώσεις σε όλη την υφήλιο].
Α: Ναι. Συνεχίστε να ψάχνετε για το ‘άστρο’, είναι ακόμα εδώ.

Ε: Παρακολουθώ την ιστορία σας για αρκετό καιρό τώρα, και μέχρι χθες, είχα ακούσει να αναφέρονται στην εμφάνιση του Μαϊτρέγια μόνο στην ιστοσελίδα σας και σε μερικές άλλες. Έμεινα έκπληκτος χθες κατά την διάρκεια της δουλειάς μου (οικοδομικές εργασίες) στην Ομάχα της Νεμπράσκα, όταν άκουσα κατά τύχη τον εργοδηγό μου και έναν οικοδόμο να συζητούν για τον ισχυρισμό του Μπέντζαμιν Κρεμ ότι εμφανίστηκε δημόσια ο Μαϊτρέγια . Έχετε μαζί σας δυο συντηρητικούς οικοδόμους της Νεμπράσκα, τους οποίους γνωρίζω αρκετά καλά και δεν τους είχα ακούσει ΠΟΤΕ να μιλάνε για θρησκεία, εξωγήινους, συνωμοσίες, ή οτιδήποτε άλλο εκτός από τα καθημερινά και γήινα. Το μήνυμά σας διαδίδεται. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταλήξει σαν τις άλλες ‘θείες παρεμβάσεις’ που υποτίθεται ότι θα εκπληρωνόντουσαν στο παρελθόν.
Α: Σας εγγυώμαι ότι δεν θα καταλήξει έτσι. Αυτό είναι αλήθεια. Ένα πράγμα που αποδεικνύει η εμπειρία σας είναι ότι στην Ομάχα της Νεμπράσκα, οι άνθρωποι σίγουρα ξέρουν πώς να κρατήσουν κάποιο μυστικό. 

Ε: Αναφέρθηκε κάπου ότι μερικοί από τους Αδερφούς μας από το Διάστημα θα προσγειωθούν λίγο μετά την ανοιχτή εμφάνιση του Μαϊτρέγια στον κόσμο. (1) Άραγε, θα προσγειωθούν (α) σε όλο τον κόσμο, (β) θα προσελκύσουν την παγκόσμια προσοχή των μέσων ενημέρωσης; (2) Οι επιβαίνοντες θα εμφανιστούν, έτσι ώστε να τους δούμε πως είναι; (3) (α) Μήπως θα μιλήσουν; (β) ίσως και στην τηλεόραση; (4) Άραγε οι Αδερφοί μας από το Διάστημα θα συναντηθούν με ορισμένα μέλη των κυβερνήσεων; (5) Μέχρι να τους δούμε, πολλοί άνθρωποι δεν θα αποδέχονται την ύπαρξή τους – οι περισσότεροι πιθανόν να είναι καχύποπτοι και να υποψιάζονται ότι τα διαστημόπλοια είναι απλά γήινα σκάφη με πιλότους ανθρώπους με σκοπό να τους εξαπατήσουν. Θα πρέπει να συμβεί κάτι τεράστιο για να πειστούν οι άνθρωποι ότι (οι εξωγήινοι) υπάρχουν, συνεπώς τι ακριβώς νομίζετε ότι μπορούμε να περιμένουμε ότι θα συμβεί;
Α: (1) (α) Ναι. (β) Ναι. (2) Ναι. (3) (α) Ναι. (β) Όχι (4) Όχι (5) Την σταδιακή και διακριτική αποκάλυψη του εαυτού τους.  

Ε: Έλαβα μια επιστολή από έναν φίλο μου σήμερα, 4 Φεβρουαρίου του 2010. Μια - δυο εβδομάδες πριν, ενώ παρακολουθούσε την πρόγνωση του καιρού στην τηλεόραση, όταν η τηλεοπτική κάμερα έδειξε πλάνο του ουρανού του Τόκιο, φάνηκε μια διάφανη φωτεινή σπείρα να υπερίπταται στον ουρανό. Άκουσε ένα επιφώνημα έκπληξης από τον παρουσιαστή του καιρού, αλλά σύντομα μετά ξεκίνησε να εκφωνεί την πρόβλεψη κανονικά. (1) Άραγε, αυτό το φως ήταν ένα από τα ‘άστρα’; Δεν έχω ακούσει κάτι σχετικά με τα ‘άστρα’ μετά την πρώτη συνέντευξη του Μαϊτρέγια. (2) Μπορούμε ακόμα να αναμένουμε να δούμε κάποια εκδήλωση όπως το σπειροειδές φως που φάνηκε πάνω από  τη Νορβηγία;
Α. (1) Ναι. (2) Ναι.

Ε: Τώρα τελευταία, γίνονται εικασίες σχετικά με φωτογραφήσεις διαφόρων σφαιρικών αντικειμένων που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του ήλιου. Προφανώς, δεν πρόκειται για νέα φαινόμενα, αλλά μόνο πρόσφατα τα πρόσεξαν πραγματικά σαν κάτι περίεργο. Αναρωτιούνται αν πράγματι αυτές οι σφαίρες είναι απλά φωτογραφικά τεχνουργήματα (ψευδείς αποτυπώσεις στο φιλμ) ή πρόκειται για πραγματικά διαστημόπλοια. Επειδή ο Μπέντζαμιν Κρεμ έχει πει ότι τα γιγαντιαία διαστημόπλοια τα οποία εκδηλώνουν το ‘άστρο’ περιστασιακά αναγκάζονται να πάνε στον ήλιο για να ‘επαναφορτιστούν’, είμαι περίεργος να μάθω την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτά.
Α. Είναι διαστημόπλοια.

Ε: Τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο του 2010 στο Share International είχατε μια φωτογραφία αγρογλυφικών του Steve Alexander που εμφανίστηκε στην περιοχή Martinsell Hill, στο Wiltshire, του Ηνωμένου Βασιλείου, την 19η Ιουλίου 2009. Δεν πρόκειται μόνο για εκπληκτική φωτογραφία, αλλά επιπρόσθετα το πανέμορφο αγρογλυφικό σχέδιο που παρουσιάζεται είναι περισσότερο ασυνήθιστο διότι σταματά κοντά στο άκρο του χωραφιού, χωρίς να συνεχίζει στο διπλανό, όπου υπάρχει διαφορετική καλλιέργεια, καθιστώντας, έτσι, το σχέδιο ‘ημιτελές’. Όταν συνειδητοποίησα ότι αυτό το αγρογλυφικό εμφανίστηκε την επέτειο της άφιξης του Μαϊτρέγια στο Λονδίνο, το 1977, άρχισα να αναρωτιέμαι εάν το ασυνήθιστο αυτό σχέδιο κρύβει περισσότερα. Δεδομένου ότι η πρώτη συνέντευξη του Μαϊτρέγια μόλις πραγματοποιήθηκε, μήπως οι Αδελφοί μας από το Διάστημα δείχνουν με αυτό το σχέδιο (από το περασμένο καλοκαίρι) ότι η δημόσια εμφάνιση του Μαϊτρέγια ήταν ‘σχεδόν πλήρης’; Ή το ψάχνω υπερβολικά και τίποτα από αυτά που υποψιάζομαι δεν ισχύουν;
Α: Συγχαρητήρια για την προσπάθεια, αγαπητέ μου Γουάτσον, αλλά αυτή τη φορά η φαντασία σας ξέφυγε. Οι φίλοι μας από το Διάστημα συνειδητοποίησαν την τελευταία στιγμή ότι η καλλιέργεια στο διπλανό χωράφι ήταν διαφορετική και δεν θα ταίριαζε το σχέδιο, έτσι το άφησαν ημιτελές. Ήταν επίσης ένας τρόπος να δηλώσουν: «Είμαστε μόνο άνθρωποι, τελικά». Είναι απλό, παλιόφιλε Γουάτσον. Με εκτίμηση, Σέρλοκ Χολμς. (Στμ: Ο Μπέντζαμιν Κρεμ κάνει χιούμορ, μιμούμενος τις απαντήσεις και τη σχέση του διάσημου ήρωα της αστυνομικής λογοτεχνίας Σέρλοκ Χολμς με τον βοηθό του Γουάτσον).

Ε: Ο σεισμός που έπληξε την Αϊτή ήταν ιδιαίτερα σκληρός, καθότι πρόκειται για  μία από τις φτωχότερες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου. Ποια ήταν η αιτία του σεισμού; (1)  Προκλήθηκε από καρμικές αιτίες, ή από τη φυσική μετακίνηση των τεκτονικών πλακών της γης, ή από κάποια άλλη αιτία; (2) Μήπως οι Δάσκαλοι απέτρεψαν μια ακόμα χειρότερη καταστροφή από το να συμβεί εκεί; (3) Άραγε, οι Δάσκαλοι συμμετείχαν στην  βοήθεια των αρρώστων και των ετοιμοθάνατων στην Αϊτή;
Α: (1) Είναι καρμικές, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας έντασης μεταξύ των φτωχών της Αϊτής, των φτωχότερων ανθρώπων σε όλη την Αμερική, και της μακράς σειράς δεσποτικών και διεφθαρμένων ηγετών για δεκαετίες στην Αϊτή. (2) Ναι. (3) Όπως πάντα, ναι.

Ε: Θα μπορούσε ο Δάσκαλός σας να μας πει, κατά προσέγγιση, πόσοι Αϊτινοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του σεισμού τον Ιανουάριο του 2010;
Α: Περίπου 200,000.

Ε: Μετά το σεισμό τέθηκε σε δράση μια οργανωμένη προσπάθεια, προκειμένου να τροφοδοτηθεί ο λαός της Αϊτής, που (ήδη) λιμοκτονούσε. Νομίζω ότι τα Ηνωμένα Έθνη συμμετείχαν. Θέλω να ρωτήσω εάν αυτοί οι μηχανισμοί και δομές θα μπορούσαν να παραμείνουν ώστε να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά από τον Μαϊτρέγια και τους μαθητές Του, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία που αποδίδεται στα τρόφιμα (σε αυτήν την περίπτωση με έναν φυσικό τρόπο) σύμφωνα με τις διαβιβασθείσες διδασκαλίες στον Μπέντζαμιν Κρεμ. Παρ 'όλα αυτά, θα έλεγα ότι δεν είναι θέμα διατήρησης των δομών, οι οποίες μπορούν να δομηθούν γρήγορα, αλλά είναι θέμα διέγερσης της καλής θέλησης  στις καρδιές των ανθρώπων.
Α: Συμφωνώ.

Ε: Αν, όπως έχει αναφέρει ο Δάσκαλός σας, υπάρχει διαθέσιμο πετρελαϊκό απόθεμα για 78 έτη (προφανώς εννοούσε ‘με τα τωρινά ή μελλοντικά επίπεδα της κατανάλωσης’ γιατί οποιαδήποτε πτώση της διαθέσιμης προσφοράς πιο πριν θα προκαλέσει χάος), αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια στο να αναπτύξουμε καθαρή τεχνολογία, αλλά απλά να περιμένουμε την ανακάλυψη της ‘τεχνολογίας του φωτός’. Γιατί ποια ανάγκη θα υπάρχει για την τελευταία αν οι τρέχουσες ηλιακές και άλλες τεχνολογίες ‘πράσινης’ ενέργειας αναπτυχθούν αρκετά σύντομα ώστε να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο (και τον άνθρακα και το φυσικό αέριο) πριν αυτά εξαντληθούν;
Α: Υπάρχει πράγματι ανάγκη να ‘καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια’ ώστε να αναπτύξουμε τις τεχνολογίες ‘πράσινης’ ενέργειας. Μας μένουν μόνο 10-15 χρόνια για να το πράξουμε πριν μερικές από τις χειρότερες ζημιές που έχουν ήδη γίνει στον πλανήτη καταστούν μη ανατρέψιμες.

Ε. Είναι αλήθεια, άραγε, ότι το πετρέλαιο δεν είναι ‘ορυκτό καύσιμο’ αλλά παράγεται συνεχώς στα βάθη της Γης - όπως μερικοί επιστήμονες διατυπώνουν διότι ορισμένα κοιτάσματα βρίσκονται βαθύτερα απ ‘ ότι έχουν  βρεθεί απολιθώματα βλάστησης; Και αν ναι, θα παραμένει πάντοτε τουλάχιστον ένα μέρος του πετρελαίου;

A: Όχι. Το πετρέλαιο είναι ορυκτό καύσιμο και δεν παράγεται συνεχώς. Η βλάστηση είχε παραμείνει θαμμένη βαθύτερα και για περισσότερο χρόνο (ώστε να δημιουργηθεί πετρέλαιο) απ’ ότι οι περισσότεροι νομίζουν.
Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *