Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ειδική δήλωση σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της τρομοκρατικής ενέργειας στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 14 Νοεμβρίου του 2015.Αν και επώδυνο για το λαό της Γαλλίας, το πρόσφατο τραγικό συμβάν στο Παρίσι άνοιξε το δρόμο στον Μαϊτρέγια ώστε να δράσει νωρίτερα. Αν και ήταν τραγικό για τόσους πολλούς, απελευθέρωσε τα χέρια Του. Θυμηθείτε το αυτό και να είστε έτοιμοι για την εκδήλωση Του.


[Αυτή η δήλωση, μεταφρασμένη από το περιοδικό Share International του τεύχους Νοεμβρίου του 2015, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε τη δήλωσή Του.]


Ο Μπέντζαμιν Κρεμ απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι

Ερ: Θα λέγατε ότι ο τρομερό συμβάν στο Παρίσι έχει καθυστερήσει ή έχει επιταχύνει τη δημόσια εμφάνισή του Μαϊτρέγια;
Απ: Όσο δύσκολο και αν φαίνεται σΆ όσους εμπλέκονται στην τραγωδία, έχει ανοίξει τις πόρτες για τον Μαϊτρέγια, που ειδάλλως θα είχαν παραμείνει κλειστές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ερ: Ποιός παράγοντας ήταν αυτός  που συνετέλεσε «να  ανοίξουν οι πόρτες για τον Μαϊτρέγια» μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι;
A. Ένας παράγοντας είναι η κραυγή επίκλησης [προς βοήθεια] από την ανθρωπότητα για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων του κόσμου. Ένας άλλος παράγοντας είναι ότι αρκετοί άνθρωποι σΆ όλη τη γη ανταποκρίθηκαν στο γεγονός επιλέγοντας την αγάπη, την ενότητα και την ανοχή. Το μέγεθος αυτής της τραγωδίας έχει συνενώσει πολλούς ανθρώπους μαζί μΆ έναν τρόπο που δεν ήταν προφανής πριν. Έχει διαφανεί ότι η ανθρωπότητα είναι πιο κοντά στην ιδέα της ενότητας από ό,τι νομίζαμε και η αντίδραση των ανθρώπων επηρεάστηκε ανάλογα. Απεδείχθη ότι είναι έτοιμοι για μια αλλαγή προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ερ: Θα μπορούσαν τα γεγονότα στο Παρίσι να είχαν προληφθεί από τους Δασκάλους;
Απ: Πολλοί στις ομάδες και ομίλους που δουλεύουν μαζί μου, και πιθανώς όχι μόνο αυτοί, μπορεί να πιστεύουν ότι ο Μαϊτρέγια δεν θα έπρεπε να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Μαϊτρέγια, φυσικά, γνωρίζει το [Θεϊκό] Νόμο. Ξέρει πόσο μπορεί να παρέμβει ή να επηρεάσει μΆ οποιοδήποτε τρόπο την ελεύθερη βούληση μας.


Θέλουμε, επίσης, να υπενθυμίσουμε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ το οποίο παραμένει και σήμερα τόσο επίκαιρο όσο ήταν όταν πρωτοεκδόθηκε.

Σημειώνεται ότι, σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη, η Πνευματική Ιεραρχία είχε συμβουλέψει την τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποφύγει τα αντίποινα και την εκδικητική απάντηση ως αντιμετώπιση. Τα πρόσφατα γεγονότα καθιστούν σαφές ότι η συμβουλή αυτή εξακολουθεί να ισχύει. Η ειρήνη και η δικαιοσύνη για όλους πρέπει να είναι ο στόχος. Η δίκαιη κατανομή των πόρων του κόσμου είναι ο μόνος τρόπος για να τον επιτύχουμε. Κρίνοντας από την ειλικρινή επιθυμία για ειρήνη που εκφράζεται από τους απλούς ανθρώπους παντού, φαίνεται ότι αρκετοί ανταποκρίνονται. Όπως έχει πει ο ίδιος ο Μαϊτρέγια: «Η καρδιά μου με πληροφορεί για την απάντησή σας και χαίρεται.»

Ακολουθεί απόσπασμα από το προαναφερθέν άρθρο του Δασκάλου του Μπ. Κρεμ:

«Ο κόσμος έχει μπει σε μια περίοδο κρίσης που θα φέρει πολλές χώρες κοντά μΆ έναν καινούργιο τρόπο. Ο αμοιβαίος φόβος της τρομοκρατίας έχει καταφέρει αυτό που διαφορετικά θα απαιτούσε χρόνια υπομονετικών προσπαθειών για να επιτευχθεί. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, οι αληθινές αιτίες της τρομοκρατίας - τα δεινά, η δυσαρέσκεια, η μάταιη απελπισία εκατομμύρια κατοίκων της Μέσης Ανατολής - έχουν αρχίσει να γίνονται σταδιακά κατανοητές  σε αρκετούς Αμερικανούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια ευρύτερη άποψη των πρόσφατων γεγονότων για να προτρέψουν η απάντηση των ΗΠΑ να γίνει με σύνεση. Πάνω απ 'όλα, ένα νέο πνεύμα συνεργασίας κάνει αισθητή την παρουσία του, μια νέα αίσθηση ευθύνης ανατέλλει στο μυαλό πολλών, σΆ Ανατολή και Δύση. Έτσι, αυτή η τρομερή επίθεση, που με μιας προκάλεσε τόσες πολλούς νεκρούς και τραυματίες, έχει αναζωπυρώσει την επιθυμία για αλλαγές που είναι τόσο πολύ απαραίτητες στον κόσμο, αναγκάζοντας τα χέρια που τις περιόριζαν να τις αφήσουν. ΑπΆ αυτό το κτηνώδες έγκλημα μπορεί να έρθει, συνεπώς, μια μεγαλύτερη κατανόηση των αναγκών που έχουν οι άνθρωποι παντού για δικαιοσύνη, ελευθερία και κράτος δικαίου.»


* * *