Θαύματα

Άγιο Μύρο αναβλύζει από εικόνα Ορθόδοξης εκκλησίας

Ελαιώδης ουσία τρέχει από εικόνα εκκλησίας σε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Ισραήλ. Οι επισκέπτες στην εκκλησία της πόλης της Ramla θεωρούν το φαινόμενο σαν θαύμα. Περισσότερα από δύο ντουζίνες ρυάκια μύρου μπορούν να γίνουν ορατά στην εικόνα του Αγ. Γεωργίου, Χριστιανού αγίου του τρίτου αιώνα ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, σκότωσε έναν δράκο.
Ο εφημέριος της εκκλησίας, ο πατέρας Νύμφωνας, πρωτοείδε το μύρο ενώ ετοιμαζόταν για την Κυριακάτικη λειτουργία. «Φίλησε όλες τις εικόνες, και όταν έφτασε σε αυτήν, την κατέβασε και την καθάρισε» μας είπε η Aida Abu el-Edam, η οποία πηγαίνει στην συγκεκριμένη εκκλησία πολλά χρόνια. «Έπειτα από 20 με 25 λεπτά, ξανακοίταξε και είδε το μύρο ξανά και είπε: «Έγινε θαύμα!’».
Η el-Edam είπε ότι η ευωδία που αναδύει η εικόνα είναι γι’ αυτήν επιβεβαίωση ότι πρόκειται για θαύμα. Μας είπε ότι η μυρωδιά της θυμίζει μια επίσκεψη που έκανε σαν έφηβη σε ένα μέρος στο Ermysh του Λιβάνου. Εκεί, μας είπε, η μυρωδιά έβγαινε από μια πρόσφατα εκλιπούσα γυναίκα της οποίας η χριστιανική πίστη ήταν μυθική. «Πρόκειται για μια ειδική, αγία ευωδία», μας είπε. «Δεν είναι συνηθισμένη, σαν αυτή του ελαιόλαδου. Είναι κάτι ιδιαίτερο το οποίο προέρχεται από τον Θεό».
Ένα άλλο παλιό μέλος της εκκλησίας, η Edith Fanous, μας είπε για το μύρο αυτό: «Οι σημερινοί άνθρωποι, έχουν ξεχάσει τον Θεό και αυτό είναι ένα σημάδι για να τους πει ‘Είμαι ακόμα εδώ’» (Πηγή: Associated Press)
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα γνήσιο θαύμα που εκδηλώθηκε από τον Δάσκαλο Ιησού).

* * *