Μικρή σελίδα για τον Μαϊτρέγια

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ

από το Δάσκαλο --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ


Πολλοί άνθρωποι περιμένουν την επιστροφή του Χριστού με ανησυχία και φόβο. Διαισθάνονται ότι η εμφάνισή Του θα προωθήσει μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής. Οι αξίες Του, υποθέτουν σωστά, θα μεταβάλουν αναπόφευκτα τους τρόπους της σκέψης τους και της ζωής τους και μια τέτοια προοπτική τους κάνει να ωχριούν. Πέρα απ' αυτό, τόσο μυστικιστική υπήρξε η εικόνα του Χριστού που παρουσίασαν οι Εκκλησίες ανά τους αιώνες, ώστε πολλοί φοβούνται την κρίση Του και την παντοδύναμη ισχύ Του· Τον περιμένουν σα Θεό που έρχεται να τιμωρήσει τους κακούς και ν' ανταμείψει τους πιστούς.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό που μια τόσο διαστρεβλωμένη εικόνα του Χριστού έχει έτσι διαποτίσει την ανθρώπινη συνείδηση. Τέτοια οντότητα δεν υπάρχει. Για να κατανοήσουμε την αληθινή φύση του Χριστού είναι αναγκαίο να Τον δούμε σαν έναν ανάμεσα σε ίσους Υιούς του Θεού, που ο καθένας τους είναι προικισμένος με ακέραιο θεϊκό δυναμικό, και που δεν διαφέρουν παρά μόνο στο βαθμό εκδήλωσης αυτής της θείας φύσης.

Το ότι Εκείνος έχει πετύχει αυτή τη θεϊκότητα στην πληρότητά της είναι η Δόξα Του, και δίκαια μπορούμε να σταθούμε με σεβασμό μπροστά σ' αυτό το επίτευγμα. Το ότι αυτό το ίδιο επίτευγμα είναι εξαιρετικά σπάνιο είναι επίσης αναμφισβήτητα αληθινό. Αλλά το θαύμα του Χριστού για τους ανθρώπους είναι το γεγονός ότι ήταν ένας από τις τάξεις τους. Τίποτα δεν υπάρχει στις δοκιμασίες και στα βάσανα των ανθρώπων που να μην το γνώρισε. Κάθε βήμα στο μονοπάτι που βαδίζουν ακόμα οι άνθρωποι το έχει με πόνο βαδίσει κι Εκείνος. Τίποτα δεν υπάρχει, σ' ολόκληρο το πανόραμα της ανθρώπινης εμπειρίας, που να μην το μοιράστηκε. Έτσι αληθινά είναι ο Υιός του Ανθρώπου.

Δε χωρεί αμφιβολία ότι αν ο Χριστός παρουσιαζόταν ανάμεσά μας χωρίς ν' αναγγελθεί, λίγοι θα Τον αναγνώριζαν. Τόσο διαφορετικός είναι από την ιδέα που έχει ο κόσμος γι' Αυτόν, ώστε θα περνούσε απαρατήρητος στο πλήθος. Έτσι απαρατήρητος μένει σήμερα ανάμεσα στους αδερφούς Του καθώς περιμένει την πρόσκληση του ανθρώπου για ν' αρχίσει την αποστολή Του. Πολλοί που Τον βλέπουν καθημερινά δεν Τον γνωρίζουν. Αλλοι Τον αναγνωρίζουν αλλά φοβούνται να μιλήσουν. Αλλοι πάλι περιμένουν και προσεύχονται, με την ελπίδα ότι μπορεί να είναι Εκείνος που δεν τολμούν να ελπίσουν ότι είναι. Μόνο η Αναγγελία Του μπροστά στην υφήλιο θα επιβεβαιώσει την παρουσία Του πέρα από κάθε αμφιβολία στα μάτια και στις καρδιές των ανθρώπων.

Ενώ περιμένουμε εκείνη την Ημέρα των Ημερών, ας διευκρινίσουμε στο νου μας τους λόγους της επιστροφής Του. Ας κατανοήσουμε τη φύση του έργου που έθεσε στον εαυτό Του. Για να θεμελιώσει ανάμεσά μας το γεγονός του Θεού, έχει έρθει. Για να δημιουργήσει ξανά τα θεία Μυστήρια, βρίσκεται εδώ. Για να διδάξει τους ανθρώπους ν' αγαπούν, και πάλι ν' αγαπούν, είναι ανάμεσά μας. Για να εδραιώσει την αδελφοσύνη του ανθρώπου περπατάει τη Γη ακόμα μια φορά. Για να μείνει πιστός στον Πατέρα και στον άνθρωπο δέχεται αυτό το φορτίο. Για να εγκαινιάσει τη νέα εποχή έχει επιστρέψει. Για να στεριώσει το θησαυρό του παρελθόντος, να εμπνεύσει τα θαύματα του μέλλοντος, να δοξάσει το Θεό και τον άνθρωπο κατέβηκε απ' το ψηλό Του όρος.

Ας δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητές Του: η εγκαθίδρυση της ειρήνης· η εγκαινίαση του συστήματος του μοιράσματος· η άρση της ενοχής και του φόβου – το καθάρισμα της καρδιάς και του νου των ανθρώπων· η διαπαιδαγώγηση της ανθρωπότητας στους νόμους της ζωής και της αγάπης· μια εισαγωγή στα Μυστήρια· η εξωράιση των πόλεών μας· η άρση των φραγμών που εμποδίζουν τα ταξίδια και τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών· η δημιουργία μιας κοινής δεξαμενής γνώσης που θα είναι προσιτή σε όλους.

Ότι ένα τέτοιο έργο δεν είναι εύκολο, ούτε ακόμα και για τον Υιό του Ανθρώπου, είναι φανερό. Οι αρχαίες συνήθειες της διαίρεσης και του χωρισμού έχουν γερές ρίζες, ενώ ο φόβος και η δεισιδαιμονία κρατούν στα δίχτυα τους εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά ποτέ άλλοτε στην ιστορία του κόσμου δεν ήρθε Δάσκαλος καλύτερα εξοπλισμένος για το έργο Του. Ο Μαϊτρέγια ήρθε να δώσει μάχη με την άγνοια και το φόβο, τη διαίρεση και τη στέρηση. Όπλα Του η πνευματική κατανόηση, η γνώση και η αγάπη· αστραφτερή πανοπλία Του η ίδια η Αλήθεια.


(Αυτό το άρθρο έχει δοθεί μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ από το Δάσκαλό του, ένα μέλος της Πνευματικής Ιεραρχίας, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή τηλεπαθητική επαφή. Το όνομά Του, πολύ γνωστό στους εσωτερικούς κύκλους, δεν αποκαλύπτεται ακόμα για διάφορους λόγους).