Αρθρα από το Δάσκαλο

Η ανθρωπότητα πρέπει να διαλέξει

από το Δάσκαλο --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ


Με χαμηλωμένες φωνές και κρατημένη την ανάσα η ανθρωπότητα καρτερεί το Χριστό. Ελάχιστα είναι γνωστό το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι, συνειδητά ή όχι, νιώθουν την ευλογία της Παρουσίας Του και προσδοκούν πως θα Τον δούνε γρήγορα. Αυτή η προσδοκία θα εκπληρωθεί και με το παραπάνω. Πολύ σύντομα, ο Μαϊτρέγια σχεδιάζει να κάνει γνωστό το γεγονός της παρουσίας Του ανάμεσα στους ανθρώπους· αυτό θα επιτρέψει σε πολλούς να Τον ιδούν και να Τον ακούσουν για πρώτη φορά. Έτσι θ' αρχίσει η τελική φάση της ανάδυσής Του. Τίποτα, από τη στιγμή εκείνη, δεν θ' ανακόψει την πρόοδο της επιστροφής Του. Κανένας, από τότε και στο εξής, δεν θα μπορεί ν' αμφισβητήσει την Παρουσία Του.

Έτσι Εκείνος που όλοι περιμένουν θα βγει στο προσκήνιο και σε πλήρη ορατότητα των ανθρώπων. Μπροστά στον κόσμο θα καταθέσει τα Σχέδιά Του και τις Προτάσεις Του για έργα, επιτρέποντας την πλήρη εξέτασή τους και συζήτησή τους. Και στο φως της αλήθειας τους, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την επιλογή τους.

Τα ζητήματα που τίθενται είναι σαφή: να συνεχίσουν την κούρσα προς την καταστροφή μέσ' από ανταγωνισμό και απληστία, και ν' απαλείψουν έτσι κάθε μορφή ζωής απ' τον πλανήτη Γη· ή ν' αψηφήσουν τις συμβουλές του παρελθόντος και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα με ασφαλέστερη και πιο σοφή ορμήνια.

Ότι οι άνθρωποι θα διαλέξουν τη ζωή και την περαιτέρω πρόοδο είναι η ειλικρινής ελπίδα και προσδοκία Μας. Ότι τα μάτια τους θ' ανοίξουν και θα δουν την τρέλα των τωρινών τους τρόπων διαβίωσης είναι η από καρδιάς επιθυμία μας. Το έργο Μας δεν είναι παρά να συμβουλεύουμε και να καθοδηγούμε· στην ανθρωπότητα και μόνο εναπόκειται η επιλογή της κατεύθυνσης.

Φόβος

Πολλοί μπορεί να φαντάζονται ότι αυτή η επιλογή θα είναι εύκολη, αλλά κάλλιστα μπορεί και να μην είναι: οι άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή περισσότερο από κάθε τι άλλο και υποφέρουν αναίτια στην προσπάθειά τους να την αποφύγουν. Παρ' όλα αυτά, οι δυσχέρειες των καιρών θα εστιάσουν την προσοχή των ανθρώπων στις νέες προτεραιότητες και θα γαλβανίσουν για δράση μυριάδες καρδιές. Σύντομα, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων θ' αναγνωρίσει την ανάγκη για ριζική μεταμόρφωση και για την κατάργηση των ξεπερασμένων θεσμών του σήμερα.

Οι άνθρωποι θ' αρχίσουν ν' ανασαίνουν πιο ελεύθερα, η χαρά κι η ελπίδα θα τους παρακινήσουν να πειραματιστούν με νέες μορφές και δομές, και μέσ' από το τωρινό χάος θα ξεπροβάλει μια νέα αρμονία. Έτσι θα γίνει· έτσι το παλιό θα παραχωρήσει τη θέση του σ' έναν καλύτερο, υγιέστερο ρυθμό που θα κάνει να εκφραστεί απ' τους ανθρώπους η θεία φύση εντός τους.

Νέα Παράδοση

Σύντομα, η μακρά αναμονή θα έχει τελειώσει, ο Μεγάλος Κύριος θα δείξει το πρόσωπό Του στον κόσμο, και η Νέα Παράδοση θ' αρχίσει. Πάρτε κουράγιο απ' αυτό το γεγονός και προσχωρήσετε στις τάξεις εκείνων που, από τώρα ήδη, αφιερώνονται στην υπηρεσία των αδερφών τους, γνωστών ή άγνωστων, σ' ολόκληρο τον κόσμο. Αδράξτε αυτή την ευκαιρία να επηρεάσετε τα ζητήματα της εποχής, και, μεταφράζοντας την έφεση σε δράση, βοηθήστε την πάσχουσα ανθρωπότητα να διορθώσει τις αδικίες της και να δημιουργήσει τη Νέα Εποχή της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

* * *