Η Ανάδυση του Μαϊτρέγια | Αρθρα από το Δάσκαλο

Eκείνος που χτυπάει την πόρτα

Aπό το Δάσκαλο – –, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ
Έρχεται καιρός στη ζωή κάθε έθνους όπου γίνεται αναγκαία μια περίοδος ενδοσκόπησης· όπου τα ιδεώδη τα οποία καθιερώνονται στο σύνταγμά του, γραπτό ή άγραφο, πρέπει να ιδωθούν και πάλι υπό το φως των πραγματικών του επιτευγμάτων, και αυτών των επιτευγμάτων να γίνει μια επανεκτίμηση. Όταν αυτό γίνει με εντιμότητα και ειλικρίνεια, ένας νέος και ανανηπτικός ρεαλισμός θ' αντικαταστήσει την τωρινή αυτο-απονομή συγχαρητηρίων στην οποία εντρυφούν οι ηγέτες πολλών εθνών, ελπίζοντας έτσι να διατηρήσουν την παραπαίουσα επιρροή τους πάνω στη ζωή των λαών τους. Ο καιρός τους έχει ουσιαστικά τελειώσει.

Γεγονότα που μέλλουν να συμβούν σε λίγο θ' αναδιανείμουν την εξουσία των κυβερνήσεων και θα χειραφετήσουν το λαό. Η σημερινή ψευδο-δημοκρατία θα δώσει τη θέση της στην αληθινή συμμετοχή κι ένα νέο κεφάλαιο θ' ανοίξει στη μακροχρόνια αναζήτηση του ανθρώπου για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Ένα σχέδιο

Ακόμα και την ώρα που γράφονται τούτες οι λέξεις, ένα σχέδιο τίθεται σε κίνηση που θα επιταχύνει αυτές τις εξελίξεις και θα φέρει χαρά στις βασανισμένες καρδιές εκατομμυρίων. Καρτερικά περιμένουν, οι χωρίς προσδοκία φτωχοί: κοπαδιασμένοι σα ζώα στην πυρωμένη και ανελέητη έρημο· άστεγοι και άνεργοι στις περήφανες πόλεις του κόσμου· οργώνοντας τον άγονο βράχο στο ψηλό υψίπεδο. Λύτρωση περιμένουν που τώρα χτυπάει την πόρτα.

Σύντομα θα δουν το λυτρωτή τους· πολλοί Τον έχουν ήδη αντικρίσει και δε ζουν παρά για να δουν το πρόσωπό Του και πάλι. Στα πεδία των μαχών που ντροπιάζουν τούτη την εποχή, Εκείνος εμφανίζεται με ίση για όλους Χάρη. Σύντομα, τα πολλά θαύματα που έχει επιτελέσει θα Τόνε κάμουν αγαπητό στις καρδιές ανδρών και γυναικών παντού. Τα ιαματικά νερά θ' ανακαλυφθούν ένα προς ένα κι ένας μεγάλος καθαρισμός των ναών των ανθρώπων θ' αρχίσει.

Νέοι καιροί, νέες μέθοδοι

Η Ιστορία διδάσκει ότι τίποτα δεν συμβαίνει δυο φορές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο χρόνος κι η εξέλιξη εξασφαλίζουν την ανανέωση των γεγονότων. Εκείνοι που περιμένουν ένα σωτήρα με τον τρόπο του παρελθόντος θα περιμένουν μάταια. Νέοι καιροί απαιτούν νέες μεθόδους και νέα προβλήματα νέες λύσεις.

Έτσι και ο Μαϊτρέγια στρέφεται προς την παρούσα κατάσταση, προς τα προβλήματα που βασανίζουν όλους τους ανθρώπους: την πείνα και τη διαπάλη· την πλανητική ισορροπία· την από κοινού κατανομή των πόρων και τη δικαιοσύνη· τους δρόμους της ειρήνης και του πολέμου. Για το ότι έρχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους δεν χωρεί αμφιβολία, αλλά, πρωταρχικά, έρχεται για να διδάξει. Δώστε, λοιπόν, προσοχή στις διδασκαλίες Του, γιατί περιέχουν την ουσία της ζωής, και με την καθοδήγησή τους και την έμπνευσή τους μπορείτε να φτάσετε ώς τ' άστρα.

Όταν σας ρωτούν: "Τι θα φέρει το μέλλον;", πέστε τους τούτο: ένα λαμπρό αστέρι απαρνήθηκε τη δικαιωματική του θέση στο στερέωμα και διάλεξε να περπατήσει ανάμεσα στους ανθρώπους, φέρνοντας δώρα ώς τώρα ανίδωτα στη Γη. Μαϊτρέγια το όνομα, αυτός ο Ευλογημένος θα διδάξει στους ανθρώπους τους δρόμους εκείνου που μπορούν να γίνουν. Θα τους δείξει τη μυστική είσοδο προς την καρδιά του Θεού και θα τους οδηγήσει μέσα σ' αυτήν. Θα περπατήσει με ανθρώπους και αγγέλους και θα συνδέσει αυτούς τους δυο. Με παράδειγμα και διδασκαλία θα δείξει το δρόμο προς την αυτοσωτηρία. Θ' αναγεννήσει και θ' αναζωογονήσει τον κόσμο. Αφουγκραστείτε για ν' ακούσετε το χτύπημά Του στην πόρτα.

Ιανουάριος 1993

* * *