Αρθρα από το Δάσκαλο

Η αποστολή του Μαϊτρέγια

από το Δάσκαλο --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ


Δε μένει πολύς καιρός ώς την ώρα που ο κόσμος θα δει το Χριστό. Παρά τα φαινόμενα, η αποστολή Του προχωρεί καλά και πολλές είναι οι αλλαγές που έχει προκαλέσει η παρουσία Του. Υπάρχουν εκείνοι που αμφισβητούν την παρουσία Του στον κόσμο. Αυτό είναι φυσικό: μόνο όταν το πρόσωπό Του φανερωθεί, θα πιστέψουν εκείνοι που αμφιβάλλουν. Έτσι γινόταν πάντα. Πολλοί Τον προσδοκούν με την ελπίδα θαυμάτων. Πολλοί γυρεύουν την αρωγή και την υποστήριξή Του. Αφήνοντας παράμερα τα θαύματα του παλιού καιρού, θα στρέψει την προσοχή Του στα προβλήματα της εποχής: την πείνα και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την ένδεια. Όταν Τον δείτε, θα δείτε έναν Ανθρωπο που έδωσε τον Εαυτό Του στο Θεό. Και κάνοντάς το αυτό, έγινε ένας Θεός. Τόσο απόλυτη είναι η ταύτισή Του με την Πηγή, που τίποτα δε στέκεται ανάμεσα σ' Αυτόν και τη Θεότητα εκείνη.

Θυμηθείτε, όταν θα Τον δείτε, ότι κανένας νόμος δεν επιτάσσει την παρουσία και την επιστροφή Του. Ανταποκρινόμενος μόνο στο κάλεσμα για υπηρεσία και θυσία, επωμίζεται και πάλι το φορτίο και το επενδύει με χαρά.

Επανειλημμένα, έχει κάνει έκκληση για την υποστήριξή σας. Όχι σπάνια σας ζήτησε να κάνετε γνωστή την παρουσία Του. Αν εκπληρώσετε αυτό το αίτημα, ο κόσμος θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την εμφάνισή Του. Είναι λυπηρό το ότι εκείνοι που λαχταρούν πιο πολύ δρουν πιο λίγο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, όλος ο κόσμος θα δει και θα γνωρίσει το Δάσκαλο. Για πρώτη φορά, μαζί, οι άνθρωποι θα χαιρετίσουν τον Αγγελιοφόρο του Θεού. Όταν θα Τον γνωρίσουν, θα βρουν σ' Αυτόν ένα σοφό σύμβουλο, ένα γνήσιο αδερφό και φίλο. Πάρτε κουράγιο από την υπόσχεση αυτή, γιατί η μέρα δεν είναι μακριά που η αγωνία των ανθρώπων θα καταπραϋνθεί. Πάρτε κουράγιο από την υπόσχεση αυτή, γιατί το κύμα γυρίζει υπέρ του Φωτός.

Η γνώση του Θεού είναι βασική για την πρόοδο του ανθρώπου, αλλά το Θεό μπορείτε να Τον γνωρίσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σήμερα, οι επιστήμονές σας παρουσιάζουν πτυχές της φύσης του Θεού ώς τώρα άγνωστες, κι ανακαλύπτουν ότι τα ευρήματά τους δεν συμφωνούν με τις διδασκαλίες των Εκκλησιών. Ήρθε ο καιρός οι Εκκλησίες να επανεξετάσουν αυτές τις διδασκαλίες στο φως των νέων γνώσεων που έχει ο άνθρωπος στη διάθεσή του τώρα. Όταν το κάνουν, θα βρουν πολλά γι' απόρριψη και πολλά για επανερμηνεία. Μόνο τότε αυτά τα μαυσωλεία των ξεπερασμένων δοξασιών και των δογμάτων που είναι σήμερα οι Εκκλησίες θα γίνουν παλλόμενοι μεταδότες της αλήθειας του Θεού.

Σ' αυτή την επανεκτίμηση, ο Δάσκαλος Ιησούς θα παίξει ένα σπουδαίο ρόλο. Έργο Του είναι να ανασυγκροτήσει τις χριστιανικές ομάδες πάνω σε γραμμές πιο καρποφόρες και να τις ετοιμάσει για να παίξουν το ρόλο τους ως κέντρα διδασκαλίας και θεραπείας. Σ' αυτό το έργο, ο Δάσκαλος Ιησούς θα συνεργαστεί στενά με το Χριστό, αλλά η αποστολή του Μαϊτρέγια θα περιλαμβάνει κάθε πλευρά της ζωής των ανθρώπων. Η ενέργεια και η έμπνευσή Του θα ζωογονήσουν κάθε πεδίο δράσης και οι άνθρωποι θα Τον γνωρίσουν ως τον Παγκόσμιο Διδάσκαλο που είναι. Με την καθοδήγησή Του, οι άνθρωποι θα ξαναπλάσουν τον κόσμο πάνω σε γραμμές πιο δίκαιες και πνευματικές, και θ' αρχίσουν έτσι την ανάβασή τους προς τη βουνοκορφή της επίτευξης.

Ιούνιος 1985

* * *