Η Ανάδυση του Μαϊτρέγια | Αρθρα από το Δάσκαλο

Η επιστροφή του Χριστού

από το Δάσκαλο, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ

Σήμερα, ο κόσμος στέκεται έτοιμος να δεχτεί στο μέσο του το Δάσκαλο, τον Αβατάρ, τον Πρόδρομο της Νέας Εποχής. Απ' όλες τις πλευρές γίνεται φανερή μια έντονη αίσθηση προσδοκίας· από κάθε μεριά, οι άνθρωποι συναισθάνονται, οσοδήποτε αμυδρά, ότι η πεπρωμένη ώρα σήμανε. Οι διχασμοί αφθονούν, αλλά, όλο και περισσότερο, τα έθνη συνειδητοποιούν την αλληλεξάρτησή τους και την ανάγκη για συντονισμένη δράση στην επίλυση των προβλημάτων τους. Η συνείδηση της ενότητας του κόσμου μεγαλώνει, αργά αλλά σταθερά, και η ανθρωπότητα είναι σήμερα καλύτερα ετοιμασμένη για την επιστροφή του Χριστού παρά ποτέ στην ιστορία της.

Πολλοί είναι οι τρόποι με τους οποίους Τον αναμένουν οι άνθρωποι σήμερα. Πολλές οι ελπίδες που προσδοκούν ότι θα εκπληρώσει. Ποικίλα είναι τα έργα που περιμένουν τη σοφή μέριμνά Του και την ευσυνείδητη φροντίδα Του. Ο Χριστός, ο Μαϊτρέγια, είναι έτοιμος ν' αναλάβει το ρόλο του Δασκάλου για έναν κόσμο που λαχταρά την Αλήθεια. Χαμένη στο λαβύρινθο, η ανθρωπότητα αγωνίζεται να ελευθερωθεί από τα δεσμά της άγνοιας και της απληστίας, και αναζητάει μια πνευματικά υγιέστερη και πιο απλή ζωή μέσα στην οποία θα μπορέσει να εκπληρώσει τον προορισμό της. Μέσα σ' αυτή την αναταραχή έχει έρθει ο Χριστός, απαντώντας στην έκκληση του ανθρώπου για αρωγή. Πώς θα ενεργήσει; Ποια θα είναι τα πρώτα Του έργα καθώς βλέπει μπροστά Του τα προβλήματα του κόσμου και ξεκινάει την αποστολή Του;

Η λύση του προβλήματος της πείνας και της λιμοκτονίας στο μέσο της αφθονίας θα είναι ο στόχος Του και θα δώσει έτσι φωνή στις υψηλές φιλοδοξίες εκατομμυρίων ανθρώπων για έναν καλύτερο, δικαιότερο κόσμο. Στη συνέχεια, τα σχέδιά Του αφορούν στη σταθεροποίηση των πολιτικών ανισορροπιών του κόσμου· στην αναδόμηση της οικονομικής τάξης πραγμάτων πάνω σε πιο ορθολογικές γραμμές.

Με όλα αυτά έχει ν' αντιπαλέψει, δείχνοντας στους ανθρώπους το δρόμο, βήμα προς βήμα, για την αναδόμηση της ζωής τους. Με την έμπνευση και την καθοδήγησή Του, η ανθρωπότητα θα μεταμορφώσει τον εαυτό της και τις δομές της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο προς μια βαθύτερη κατανόηση και έκφραση εκείνης της Πραγματικότητας της οποίας είναι μέρος.

Το άμεσο έργο είναι η γαλβάνιση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Διαφορετικά, το κάλεσμά Του για δικαιοσύνη θα περνούσε χωρίς να μπει σ' εφαρμογή. Όταν οι επιλογές που έχει μπροστά της η φυλή ( ειρήνη μέσ' από το να μοιράσουμε ή πόλεμος και αυτοκαταστροφή) κατανοηθούν καθαρά, εκατομμύρια άνθρωποι θα ευθυγραμμιστούν με τη θέση που προασπίζεται ο Χριστός και θα ζητήσουν να δοθεί τέλος στην αδικία, την εξαθλίωση και τον πόλεμο. Το έργο που έχει μπροστά Του ο Χριστός είναι να καθοδηγήσει με τέτοιο τρόπο αυτή την ογκούμενη κραυγή για ελευθερία, μοίρασμα και ειρήνη ώστε να προκύψει όσο γίνεται λιγότερος διχασμός.

Ο μισός πληθυσμός του κόσμου τώρα ζει μέσα στη φτώχεια· τεράστια χάσματα υπάρχουν ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς. Έμφυτος μέσα στις εντάσεις που δημιουργούνται έτσι, εμφωλεύει για την ανθρωπότητα μεγάλος κίνδυνος. Ο Χριστός θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός, μειώνοντας βήμα προς βήμα αυτές τις ανισότητες και τις εντάσεις κι εξασφαλίζοντας έτσι μια σχετικά ήρεμη μετάβαση προς τη Νέα Εποχή. Όλα έχουν προσεχτικά σχεδιαστεί από πριν. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη· αλλά η ίδια η ανθρωπότητα θα καθορίσει την ταχύτητα με την οποία θα τεθούν σ' εφαρμογή οι αναγκαίες αλλαγές, γιατί η ελεύθερη θέληση του ανθρώπου δεν μπορεί ποτέ να παραβιαστεί.

Αυτοί που διαβάζουν τούτα τα λόγια έχουνε, τώρα, την επιλογή: να βοηθήσουν το Χριστό στο έργο Του και να συμβάλουν στην αφύπνιση της ανθρωπότητας στις ανάγκες του καιρού, υπηρετώντας έτσι τη φυλή με τρόπο κραταιό, ή να περιμένουν τα γεγονότα με παθητική αδράνεια, πετώντας έτσι μιαν ευκαιρία για ανάπτυξη που σπάνια δόθηκε σε οποιαδήποτε γενιά.

Απρίλιος 1992