Θαυματουργές εικόνες και αγάλματα

Θαύμα στο Κόμπε;


Αγαπητοί συντάκτες,

Όπως ξέρετε, στις 17 Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί, ένας δυνατός σεισμός έπληξε το Κόμπε της Ιαπωνίας, σκοτώνοντας περισσότερους από 5.000 ανθρώπους και καταστρέφοντας γύρω στα 70.000 σπίτια. Πολλά σπίτια κάηκαν στη φωτιά που επακολούθησε.

Στην περιοχή Ναγκάτα της πόλης, εκεί που η φωτιά μαινόταν πιο άγρια, υπήρχε μια μικρή εκκλησία, που λεγόταν Εκκλησία Νακατόρι, στην οποία κάθε Κυριακή συγκεντρώνονταν πολλοί βιετναμέζοι μετανάστες, για να προσεύχονται και να εμψυχώνουν ο ένας τον άλλο ώστε να τα βγάζουν πέρα με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στην ξένη χώρα.

Πριν από δυο χρόνια, καθώς η ζωή τους εδώ φαινόταν κάπως τακτοποιημένη, κατάφεραν να φέρουν από το Βιετνάμ ένα άγαλμα του Ιησού Χριστού και να το στήσουν πάνω στην Αγία Τράπεζα. Η εκκλησία καταστράφηκε εντελώς από τη φωτιά, αλλά το άγαλμα έμεινε ανέπαφο. Η φωτιά σταμάτησε εκεί, λες και τ' απλωμένα χέρια τού αγάλματος τής έφραξαν το δρόμο. Οι μετανάστες πιστεύουν ότι πρόκειται για θαύμα και συνεχίζουν τις συνάξεις τους μπροστά στο άγαλμα, εκεί που κάποτε στεκόταν η εκκλησία. (Πηγή: TBS TV News, Ιαπωνία).

Μηπως αυτό ήταν έργο του Μαϊτρέγια ή του Δασκάλου Ιησού;

Τ. Ishiwatari, Τόκιο, Ιαπωνία

[Η συνεργάτριά μας, Michiko Ishikawa, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον ιερέα της Εκκλησίας Τακατόρι, αιδεσιμότατο Κάντα, αναφέρει ότι ο ιερέας αρνείται κατηγορηματικά ότι έγινε 'θαύμα' λόγω της κατεύθυνσης προς την οποία ήταν στραμμένο το άγαλμα – δηλαδή προς τα έξω. Όπως μεταδόθηκε, η εκκλησία καταστράφηκε εντελώς από τη φωτιά, ενώ το άγαλμα, που είναι χρωματισμένο με ζωηρά χρώματα, δεν έχει καν καπνιστεί.]

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ότι το άγαλμα προστατεύτηκε πράγματι από το Δάσκαλο Ιησού).