Θαυματουργές εικόνες και αγάλματα

Παναγία που κλαίει στην Ιρλανδία


Στο χωριουδάκι Grangecon της νότιας Ιρλανδίας, στο πίσω δωμάτιο του ταχυδρομείου, η ταχυδρόμος Μαίρη Μάρεϊ φυλάει το δικό της άγαλμα της Παναγίας. Στις 18 Δεκεμβρίου 1994, το 40λεπτο τηλεοπτικό πρόγραμμα "Εveryman" του ΒΒC2 εξιστόρησε πώς το άγαλμα βρέθηκε να "κλαίει αίμα". Οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να δουν καθαρά το άγαλμα, με τις κηλίδες από το αίμα στα μάγουλά του.

Μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες, 3.000 επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο κατέφθασαν στο χωριό Grangecon της Ιρλανδίας (στην κομητεία Wicklow) για να δουν με τα μάτια τους ένα άγαλμα της Παναγίας που χύνει δάκρυα από αίμα. Στις αρχές Μαΐου, η κ. Μάρεϊ, συνταξιούχος διευθύντρια του ταχυδρομείου, και η κόρη της πρόσεξαν ότι τα μάτια τού αγάλματος είχαν γεμίσει δάκρυα και ότι σταγόνες αίμα είχαν κυλήσει από το αριστερό μάτι, αφήνοντας μια καφετιά κηλίδα. Πολλοί επισκέπτες υποστηρίζουν ότι είδαν τα μάτια να υγραίνονται. Οι περισσότεροι λένε ότι το άγαλμα ακτινοβολεί μια αίσθηση γαλήνης. "Δεν προβάλλω κανέναν ισχυρισμό, είπε η κ. Μάρεϊ, "αλλά η πόρτα μου είναι ανοιχτή και οι άνθρωποι μπορούν να δουν και μόνοι τους. Αυτό δεν είναι το σπίτι μου τώρα, είναι της Παναγίας". Τόση ήταν η συρροή του κόσμου για να δει το άγαλμα, ώστε η κ. Μάρεϊ καλωσόριζε ταξιδιώτες από τις 8 το πρωί ώς τις 11 το βράδυ κάθε μέρα. Πρόσφατα, για να διευκολυνθεί η κατάσταση, το άγαλμα μεταφέρθηκε σε δημόσιο χώρο του χωριού. Ένας επισκέπτης είπε: "Τα είδα τα δάκρυά της. Τα μάτια της ήταν πλημμυρισμένα από δάκρυα". (Πηγή: Ντέιλι Μέιλ, Αγγλία).

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει αυτή την είδηση – ένα ακόμα παράδειγμα της εργασίας τού Δασκάλου που ήταν άλλοτε η Μαρία, η μητέρα του Ιησού).