Υπηρεσία

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;

Ερωτήσεις και απαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ


Τι πρέπει να κάνω τώρα που ξέρω ότι ο Χριστός πρόκειται να εμφανιστεί ανάμεσά μας; Να περιμένω να κάνει Εκείνος τα πράγματα τέλεια ή μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω τώρα;

Οι Δάσκαλοι δεν θα κάνουν τα πάντα τέλεια. Ο Χριστός δεν θα κάνει τα πάντα τέλεια. Μπορείτε να κάνετε αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι – δηλαδή να χρησιμοποιήσετε την πνευματική σας ενόραση, έτσι ώστε να βρείτε το καλύτερο μέσο για να προσφέρετε υπηρεσία – ανάλογα με τα ταλέντα σας, το βαθμό της εξέλιξής σας, τις προτιμήσεις σας, την προσωπικότητά σας, την ιδιοσυγκρασία σας και ούτω καθεξής. Ανακαλύψτε μόνοι σας ένα πεδίο υπηρεσίας, που θα σας φέρει στην υπηρεσία του Χριστού ή της Ιεραρχίας, και εργαστείτε μ' αυτό τον τρόπο. Μπορεί αυτό το πεδίο υπηρεσίας να είναι η διαβίβαση ενεργειών· ή η μαρτυρία, η βεβαίωση της πραγματικότητας του Χριστού. Όσοι πιστεύουν σ' αυτά που λέω θα 'πρεπε από τώρα και στο εξής να βεβαιώνουν την πραγματικότητα του Χριστού, του Παγκόσμιου Διδασκάλου· να βεβαιώνουν την πραγματικότητα της Ιεραρχίας και το γεγονός της επικείμενης επανεμφάνισης του Χριστού και της Ιεραρχίας στον κόσμο. Αν το πιστεύουμε, αυτό θα 'πρεπε να κάνουμε, γιατί τα χρονικά περιθώρια γι' αυτή την εργασία της προετοιμασίας είναι πάρα πολύ στενά. Ο χρόνος που μένει από τώρα ώς την επανεμφάνιση του Χριστού είναι στ' αλήθεια πολύ περιορισμένος. Πρόσφατα μάλιστα επισπεύστηκε ακόμα περισσότερο η επανεμφάνισή Του – τόσο κοντά είναι τώρα πια. Οι πέντε πρώτοι Δάσκαλοι έρχονται στον κόσμο φέτος. Φυσικά, δεν θ' αναγγείλουν Ποιοι είναι, αλλά το έργο Τους στα πέντε Κέντρα θ' αρχίσει από φέτος.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να μάθετε τη Μεγάλη Επίκληση, αν δεν τη χρησιμοποιείτε ήδη. Μ' αυτήν γίνεται επίκληση τεράστιων ενεργειών στον κόσμο. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ομάδες – να εργαστείτε σε ομάδες διαλογισμού· να συντονιστείτε στις ενέργειες· να εργαστείτε στο δρόμο της υπηρεσίας σε κάποιο τομέα – ανθρωπιστικό ή πολιτικό ή οικονομικό ή οτιδήποτε. Εξαρτάται από τις δικές σας γνώσεις, τις ικανότητές σας και την εμπειρία σας. Αν έχετε την επιθυμία να υπηρετήσετε, θα βρείτε έναν τρόπο. Αυτό είναι σίγουρο. Μου είναι δύσκολο να σας πω τι ακριβώς να κάνετε, γιατί δεν σας ξέρω, δεν ξέρω ποια είναι για σας η γραμμή της μικρότερης αντίστασης. Αν επιθυμείτε να υπηρετήσετε, οι Δάσκαλοι θα σας χρησιμοποιήσουν. Όταν υπάρχει μια γνήσια, αλτρουιστική έφεση να υπηρετήσετε την ανθρωπότητα, μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει γνωστό στην Ιεραρχία και θα σας χρησιμοποιήσουν. Αναζητούν και χρησιμοποιούν όλους τους πρακτικούς μυστικιστές στον κόσμο. Η έμφαση είναι στη λέξη "πρακτικοί". Υπάρχει ανάγκη για πρακτικούς μυστικιστές, οποιασδήποτε παράδοσης και παιδείας. Οι Δάσκαλοι εργάζονται με τους μαθητές Τους σε κάθε τομέα: πολιτικό, οικονομικό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό· κι ακόμα στον απόκρυφο, τον κοινωνικό, τον πολιτιστικό τομέα. Σ' όλους αυτούς τους τομείς οι Δάσκαλοι έχουν Μαθητές – και μέσ' απ' αυτούς εργάζονται. Αναζητούν το ζηλωτή άνθρωπο καλής θέλησης για να υπηρετήσει το Σχέδιο.

Η καλή θέληση είναι μια δυναμική ενέργεια. Η ενέργεια που ονομάζουμε καλή θέληση είναι ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες αλλαγής των συνθηκών του κόσμου. Είναι η υψηλότερη μορφή αγάπης που η ανθρωπότητα είναι, γενικά, σε θέση να εκφράσει. Όταν η ενέργεια αυτή γίνεται δυναμική χάρη στην πρώτη άποψη, την άποψη της Θέλησης, της Θέλησης για Καλό, γίνεται μια πανίσχυρη δυναμική ενέργεια και τούτη τη στιγμή μεταμορφώνει τον κόσμο. Η καλή θέληση των συνηθισμένων ανδρών και γυναικών σ' όλο τον κόσμο είναι εκείνη που θ' αλλάξει τον κόσμο. Οι κοινοί άνθρωποι είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν τους ηγέτες τους στη νέα εποχή. Δείτε τον εαυτό σας σα μια δυναμική μονάδα καλής θέλησης στον κόσμο. Δουλέψτε μαζί με άλλους. Ενταχθείτε σε ομάδες και δουλέψτε μαζί με άλλους πάνω σ' αυτές τις γραμμές. Ο νέος κόσμος πρέπει να οικοδομηθεί από τον ίδιο τον άνθρωπο. Πάρτε μέρος στο έργο της μεταμόρφωσης του κόσμου.

Λέτε ότι αν νιώθουμε πως πιστεύουμε αυτά που λέτε, θα 'πρεπε να κάνουμε κάτι σχετικά. Μπορείτε μήπως να μας υποδείξετε κάτι το πιο συγκεκριμένο, πέρα απ' το ότι προς το παρόν πρέπει να προσπαθούμε να ζούμε πιο σωστά;

Αυτό είναι δύσκολο, γιατί ο καθένας πρέπει να το κάνει με το δικό του τρόπο κι από το δικό του επίπεδο πεποίθησης. Αν είσαστε απόλυτα βέβαιοι, όπως είμαι εγώ, ότι ο Χριστός βρίσκεται στον κόσμο, τότε θα ξέρετε τι να κάνετε – και θα κινήσετε γη κι ουρανό για να το κάνετε. Αν πιστεύετε ότι είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, αλλά δεν είσαστε απόλυτα, ολοκληρωτικά πεπεισμένοι, τότε μεταδώστε το σ' αυτό το επίπεδο. Αν πιστεύετε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είναι ο Χριστός στον κόσμο, κάνετέ το γνωστό ως πιθανότητα. Σ' όποιο επίπεδο μπορείτε να το δεχθείτε, ανάλογα θα εμπνευστείτε για δράση. Αν στ' αλήθεια το πιστεύετε, τότε πείτε σ' όποιον συναντάτε, σ' όποιον δεν θ' αρνηθεί να τ' ακούσει, ότι πιστεύετε πως ο Χριστός είναι στον κόσμο – πως ο Μαϊτρέγια είναι στον κόσμο. Εξαρτάται με ποιον μιλάτε: αν μιλάτε με εβραίους, θα Τον ονομάσετε Μεσσία. Αν μιλάτε με χριστιανούς, θα Τον ονομάσετε Χριστό. Στους ινδουιστές, θα Τον πείτε Μποντισάτβα· στους βουδιστές, Μαϊτρέγια· στους μουσουλμάνους, Ιμάμ Μαντί.

Ντύστε το με την περιβολή, με τα ρούχα, που θα το κάνουν πιο κατανοητό στο συνομιλητή σας και κάνετέ το όσο γίνεται πιο απλό. Αναφέρετε απλώς ότι το πιστεύετε. Είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να το αποδείξετε. Αλλά αν το πιστεύετε, μεταδώστε το πιο πέρα. Όσο περισσότεροι είναι εκείνοι που το πιστεύουν και μεταδίδουν αυτή την πεποίθηση πιο πέρα, τόσο περισσότεροι θα εμπνευστούν από την ελπίδα που αυτή η πεποίθηση γεννάει. Γιατί αυτό το μήνυμα ανεβάζει την ελπίδα της ανθρωπότητας.

Σήμερα η ανθρωπότητα είναι τόσο γεμάτη φόβο, τόσο απελπισμένη. Ώς πρόσφατα, δεν υπήρχε καμιά ελπίδα. Ύφεση επικρατεί στον κόσμο στις σχέσεις Ανατολής και Δύσης – συνειδητή και ηθελημένη ύφεση. Φυσικά, θα εξακολουθήσουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο – να πληροφορούν ο ένας τον άλλο ότι αυτό εξακολουθεί να υπάρχει και ότι είναι ισχυροί, αλλά βασικά έχουν αποδεχτεί την ύφεση. Αυτό είναι κάτι το νέο, το εντελώς νέο. Υπάρχει νέα, αυξανόμενη ελπίδα στον κόσμο, αλλά η γνώση ότι ο Χριστός βρίσκεται στον κόσμο θ' αναπτερώσει και θα στηρίξει την ελπίδα της ανθρωπότητας όσο τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχει τίποτα το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε από το να πείτε "το πιστεύω". Φωνάξτε το από τις στέγες των σπιτιών! Γράψτε στις εφημερίδες και πείτε ότι το πιστεύετε· γράψτε σε όποιον σας αρέσει και πείτε ότι το πιστεύετε. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι διαδίδοντας τα Μηνύματά Του και κάνοντάς τα γνωστά σ' ολόκληρο τον κόσμο. Γι' αυτό το λόγο δίνονται – για να διακηρύξουν το γεγονός ότι Εκείνος γύρισε και να δώσουν το περίγραμμα των Διδασκαλιών Του. Στείλτε τα σε φίλους και γνωστούς παντού και ζητήστε τους να κάνουν το ίδιο. Μ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ελπίδας και προσδοκίας που μέσα της ο Χριστός μπορεί πιο γρήγορα ν' αναδυθεί και να διδάξει.

Δε χρειάζεται να προσέχει κανείς μήπως τον περάσουνε για "ψώνιο" και καταστρέψει έτσι το μήνυμα;

Πολύ σύντομα τα "ψώνια" θα γίνουν ήρωες. Μιλάω στο κοινό από τρία χρόνια τώρα και κάνω ό,τι μπορώ για να μη φαίνομαι ψώνιο. Προσπαθώ να είμαι λογικός, ορθολογιστής, και πιστεύω ότι εξακολουθώ να είμαι λογικός και ορθολογιστής, αλλά αναπόφευκτα μερικοί άνθρωποι θα ερμηνεύσουν αυτά που λέω ως συμπτώματα παραφροσύνης. Αλλά αυτοί είναι οι άνθρωποι που όταν θα δούνε το Χριστό θα πουν: "Μα αυτός δεν είναι ο Χριστός! Πού είναι ο μακρύς Του χιτώνας; Πού είναι οι τρύπες στα χέρια Του;" Αλλά όπου οι άνθρωποι έχουν ανοιχτό πνεύμα, τότε πείτε τους: "Το πιστεύω. Το πιστεύω". Διακηρύξτε την παρουσία Του! Στείλτε τα "Μηνύματα του Χριστού" σε όλους τους φίλους και τους γνωστούς σας. Κάνετε γνωστές αυτές τις προκαταρκτικές Διδασκαλίες κι ετοιμάστε το Δρόμο Του.

* * *