Εισαγωγή

Η ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ


Mια περιεκτική σύνοψη όλου του υλικού των ελληνικών σελίδων από το περιοδικό Share International.


* * *

ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ

Ο κύριος σκοπός αυτών των σελίδων είναι να κάνουν γνωστό ένα γεγονός που πολλοί πιστεύουν ότι είναι το σημαντικότερο της εποχής μας - την ανάδυση του Μαϊτρέγια, του Παγκόσμιου Διδασκάλου, εκείνου που αναμένεται από διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις ως ο Χριστός, ο Μεσσίας, ο Ιμάμ Μαντί, ο Κρίσνα, και ο Μαϊτρέγια Βούδας.

Ο Μαϊτρέγια δεν είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης, αλλά ένας δάσκαλος και οδηγός, κι έχει έρθει για να εμπνεύσει την ανθρωπότητα να δημιουργήσει έναν πολιτισμό βασισμένο στο μοίρασμα, την οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη και την παγκόσμια συνεργασία.

Μέσ' από τούτες τις σελίδες, ελπίζουμε να προσφέρουμε μια βάση για την κατανόηση αυτής της χωρίς προηγούμενο στιγμής της ιστορίας.


* * *

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ;

Τον αναμένουν από γενεές γενεών όλες οι μεγάλες θρησκείες. Οι Χριστιανοί Τον γνωρίζουν ως Χριστό και προσδοκούν την επιστροφή Του. Οι Εβραίοι Τον περιμένουν ως το Μεσσία· οι Ινδουιστές προσμένουν τον ερχομό του Κρίσνα, οι Βουδιστές τον Μαϊτρέγια Βούδα, και οι Μουσουλμάνοι τον Ιμάμ Μαντί ή το Μεσσία.

Τα ονόματα μπορεί να διαφέρουν, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι όλα αναφέρονται στο ίδιο άτομο: στον Παγκόσμιο Διδάσκαλο, που το προσωπικό Του όνομα είναι Μαϊτρέγια.

Προτιμώντας να είναι γνωστός απλώς ως ο Δάσκαλος, ο Μαϊτρέγια δεν έχει έρθει ως θρησκευτικός ηγέτης, αλλά ως δάσκαλος και οδηγός για ανθρώπους από κάθε θρησκεία και χωρίς θρησκεία.

Σ' αυτή την εποχή μεγάλης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο Μαϊτρέγια θα εμπνεύσει την ανθρωπότητα να δει τον εαυτό της σα μια οικογένεια και να δημιουργήσει έναν πολιτισμό βασισμένο στο μοίρασμα, την οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη και την παγκόσμια συνεργασία.

Θα κάνει έκκληση για δράση ώστε να σωθούν τα εκατομμύρια οι άνθρωποι που πεθαίνουν από πείνα κάθε χρόνο σ' έναν κόσμο αφθονίας. Μια από τις συμβουλές Του θα είναι ν' αλλάξουμε τις κοινωνικές μας προτεραιότητες έτσι ώστε η επαρκής τροφή, η στέγαση και η ένδυση, η παιδεία και η ιατρική περίθαλψη να γίνουν δικαιώματα του κάθε ανθρώπου σ' όλο τον κόσμο.

Με έμπνευση από τον Μαϊτρέγια, η ίδια η ανθρωπότητα θα κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές και θα δημιουργήσει έναν κόσμο πιο λογικό, πιο πνευματικά υγιή και πιο δίκαιο για όλους.

Βαθμιαία ανάδυση

Τα πρόσφατα χρόνια, οι πληροφορίες για την ανάδυση του Μαϊτρέγια έρχονται κυρίως από τον Μπέντζαμιν Κρεμ, ένα βρετανό ζωγράφο και συγγραφέα που μιλάει και γράφει γι' αυτό το γεγονός από το 1974.

Σύμφωνα με τον Κρεμ, ο Μαϊτρέγια κατέβηκε από το αρχαίο αναχωρητήριό Του στα Ιμαλάια τον Ιούλιο του 1977 και ήρθε να κατοικήσει στην ινδοπακιστανική κοινότητα του Λονδίνου. Εκεί ζει και εργάζεται, φαινομενικά σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, αφού η αληθινή Του θέση είναι γνωστή σε σχετικά λίγους. 1/4λα αυτά τα χρόνια αναδύεται σε πλήρη δημόσια θέαση βαθμιαία, έτσι ώστε να μην παραβιάσει την ελεύθερη θέληση της ανθρωπότητας.

Σα σύγχρονος άνθρωπος που νοιάζεται για τα σημερινά προβλήματα, ο Μαϊτρέγια εργάζεται σε πολλά επίπεδα από το 1977 για να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για την ανοιχτή παρουσία Του.

Αθέατη σ' εμάς, η έκλυση της εντελώς ασυνήθιστης ενέργειάς Του υπήρξε το ερέθισμα για θεαματικές αλλαγές σε πολλά μέτωπα: αλλαγές όπως η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση, η κατάρρευση του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, η προσέγγιση Ανατολής και Δύσης, η αυξανόμενη δύναμη της φωνής του λαού, η παγκόσμια επικέντρωση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο εξωτερικό επίπεδο, ο Μαϊτρέγια έχει επίσης συναντήσεις με ομάδες δημοσιογράφων και προσωπικότητες κύρους απ' όλους τους τομείς της ζωής, τους οποίους ενημερώνει για τις δικές Του λύσεις στα πιο επείγοντα προβλήματα του καιρού μας και για το ρόλο που μπορούν οι ίδιοι να παίξουν στην εποχή που έρχεται.

Από το 1988 ο Μαϊτρέγια εμφανίζεται με θαυματουργό τρόπο σε ακροατήρια σ' όλο τον κόσμο, κυρίως σε υπερορθόδοξες θρησκευτικές ομάδες, παρουσιάζοντας με τους απλούστερους δυνατούς όρους τους μεγάλους πνευματικούς νόμους που διέπουν τη ζωή μας. Και με σημάδια και πνευματικές εκδηλώσεις που σταθερά αυξάνονται και στα οποία δίνεται τώρα ευρεία δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης, έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων, προετοιμάζοντάς τους για την επικείμενη εμφάνισή Του.

Η Ημέρα της Αναγγελίας

Το συντομότερο δυνατόν, ο Μαϊτρέγια θα φανερώσει και θα καταδείξει την αληθινή Του ταυτότητα. Την Ημέρα της Αναγγελίας, τα διεθνή δίκτυα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης θα συνδεθούν όλα μαζί και ο Μαϊτρέγια θα προσκληθεί από τα μέσα ενημέρωσης να μιλήσει στον κόσμο.

Θα δούμε το πρόσωπό Του στην τηλεόραση, αλλά δεν θα μιλήσει: ο καθένας μας θ' ακούσει τα λόγια Του στη δική μας γλώσσα, καθώς ο Μαϊτρέγια θα στείλει τηλεπαθητικά το μήνυμά Του στο νου όλων των ανθρώπων ταυτόχρονα. Ακόμα και όσοι δεν Τον βλέπουν στην τηλεόραση θα έχουν αυτή την εμπειρία.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες αυθόρμητες θεραπείες θα συμβούν σ' όλο τον κόσμο. Μ' αυτό τον τρόπο θα ξέρουμε ότι αυτός είναι πραγματικά ο Παγκόσμιος Δάσκαλος για όλη την ανθρωπότητα.


* * *

ΟΡΟΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ


"Οι ελπίδες τώρα κορυφώνονται για την εμφάνισή Μου.
Θα 'ναι χαρά Μου να παρουσιαστώ στους ανθρώπους.
Ψάξτε για Μένα, λοιπόν, και βρείτε Με να σας περιμένω.
Αναζητήστε Με, λοιπόν, και αδράξτε το χέρι Μου.
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να έρθω μπροστά σας, να ευλογήσω τούτο τον κόσμο και να διδάξω, να δείξω στους ανθρώπους ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι απλός, δεν απαιτεί παρά την αποδοχή της δικαιοσύνης και της ελευθερίας, της μοιρασιάς και της αγάπης".

Από μήνυμα του Μαϊτρέγια


* * *

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ... με λίγα λόγια

Ο όρος "πνευματικό", που συνήθως τον συσχετίζουμε με κάποια μορφή θρησκείας ή θρησκευτικής πρακτικής, έχει στην πραγματικότητα μια πολύ ευρύτερη έννοια:

"Κάθε δραστηριότητα που οδηγεί το ανθρώπινο ον προς τα εμπρός, προς κάποια μορφή ανάπτυξης - φυσικής ή συναισθηματικής, ενορατικής ή κοινωνικής - αν αποτελεί πρόοδο σε σχέση με την τωρινή του κατάσταση, είναι ουσιαστικά πνευματικής φύσης".

(Δάσκαλος Τζιαλ Κουλ (ο Θιβετανός) μέσω της Αλίκης Μπέιλι).

Σύμφωνα με τον ορισμό αυτό, κάθε λέξη, σκέψη και πράξη είναι δυνητικά πνευματική και ικανή να βελτιώσει την ανθρώπινη κατάσταση.

Από τα πανάρχαια χρόνια, ένα σώμα πνευματικής διδασκαλίας γνωστό ως Προαιώνια Σοφία ή "εσωτερική φιλοσοφία" μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, συνήθως από στόμα σε στόμα, από δάσκαλο σε μαθητή. Αυτή υπήρξε η "αστείρευτη πηγή" για τις τέχνες και τις επιστήμες αμέτρητων πολιτισμών. Αυτή είναι επίσης το κοινό θεμέλιο όλων των θρησκειών του κόσμου.

Σε εποχές μείζονος κρίσης, αυτή η διδασκαλία δίνεται πιο φανερά και σε ευρύτερη κλίμακα. Μέσα στα τελευταία 100 χρόνια, οι διδασκαλίες της Προαιώνιας Σοφίας δόθηκαν μέσ' από άτομα σαν την Έλενα Μπλαβάτσκι, ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας, και, αργότερα, από την Αλίκη Μπέιλι και την Έλενα Ρέριχ. Το 1948, η επικείμενη επιστροφή του Χριστού αποκαλύφθηκε στο βιβλίο της Αλίκης Μπέιλι "Η Επανεμφάνιση του Χριστού".

Ενεργειακό σύμπαν

Ολο και περισσότερο, η ιδέα ότι τα πάντα είναι ενέργεια, ενέργεια που δονείται σε κάποια συχνότητα, γίνεται αποδεκτή σε πλατιά κλίμακα και αλλάζει τον τρόπο που πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη ζωή. Οι επιστήμονες μπορούν τώρα να καταδείξουν ότι η ενέργεια και η ύλη δεν είναι παρά διαφορετικές καταστάσεις μιας ενιαίας πραγματικότητας.

Συνθέτοντας σε ένα ενιαίο όλο τόσο την ανατολική όσο και τη δυτική φιλοσοφία, ο εσωτερισμός είναι η επιστήμη της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου και της φύσης - από την ενεργειακή και τη συνειδησιακή σκοπιά. Παρουσιάζει μια συστηματική και συνολική περιγραφή της ενεργειακής δομής του σύμπαντος και του ρόλου του ανθρώπου μέσα σ' αυτό. Είναι επίσης η τέχνη της κατανόησης και της εργασίας μ' εκείνες τις ενέργειες που απορρέουν από τις ύψιστες πηγές.

Σύμφωνα με τον εσωτερισμό, ο Θεός είναι το γενικό σύνολο όλων των νόμων και όλων των ενεργειών που διέπονται από τους νόμους αυτούς, που δημιουργούν και αποτελούν κάθε τι που υπάρχει στο εκδηλωμένο και στο ανεκδήλωτο σύμπαν - κάθε τι που βλέπουμε και κάθε τι που δεν μπορούμε να δούμε. Ο άνθρωπος είναι μια Σπίθα Θεού, ένα πνεύμα που εκφράζεται μέσ' από την ψυχή του και μέσ' από μια προσωπικότητα, η οποία απαρτίζεται από ένα νοητικό σώμα, ένα συναισθηματικό σώμα και ένα φυσικό σώμα. Ο καθένας μας είναι στη ουσία του θεϊκός, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν και εκδηλώνουν αυτή τη θεία φύση σε περιορισμένο μόνο βαθμό.

Ο Νόμος της Αναγέννησης

Η πορεία μέσ' από την οποία εκδηλώνουμε αυτή τη θεία φύση όλο και περισσότερο είναι η αναγέννηση (ή επανενσάρκωση). Σαν παιδιά που αρχίζουν τη σχολική τους εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο, ξεκινήσαμε κι εμείς από ένα πολύ στοιχειώδες επίπεδο ανθρώπινης έκφρασης, χωρίς συνείδηση της αληθινής πνευματικής μας κληρονομιάς. Μέσ' από τις εμπειρίες αμέτρητων ζωών - που τις ζούμε σε πολλές χώρες, με διαφορετική πολιτιστική και θρησκευτική ανατροφή, έχοντας άλλοτε αρσενικό και άλλοτε θηλυκό σώμα - μαθαίνουμε πολλά μαθήματα, μέσ' από επιτυχίες και αποτυχίες, και προχωρούμε στο εξελικτικό μας ταξίδι που μας φέρνει πίσω στην Πηγή μας, καθώς η πρόοδος που κάνουμε σε κάθε ζωή μεταφέρεται στην επόμενη.

Η "μέθοδος" που χρησιμοποιείται σ' αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα είναι ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος (ή, στην ανατολική ορολογία, ο νόμος του "κάρμα"), που περιγράφεται και στη Βίβλο: "1/4πως θα σπείρει ο άνθρωπος, έτσι και θα θερίσει". Στη σύγχρονη Φυσική, ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος θα μπορούσε να συνοψιστεί ως εξής: "Για κάθε δράση, υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση". Κάθε σκέψη και πράξη θέτει σε κίνηση μια αιτία που αναπόφευκτα οδηγεί σε ορισμένα αποτελέσματα - καλά ή κακά. 1/4ταν κατανοούμε αυτόν τον απρόσωπο Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος και εργαζόμαστε σύμφωνα μ' αυτόν, μαθαίνουμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές και βαθμιαία αναλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι τον έλεγχο του πεπρωμένου μας.

Τα στάδια αυτής της προοδευτικής αυτο-κυριαρχίας σημαδεύονται από μεγάλες διευρύνσεις της συνείδησης, που είναι γνωστές ως μυήσεις και που κομίζουν μια όλο και βαθύτερη και πληρέστερη όραση και γνώση της αληθινής φύσης της πραγματικότητας. Στη ζωή του Ιησού βρίσκουμε το συμβολισμό αυτών των μυήσεων - στη Γέννηση, τη Βάπτιση, τη Μεταμόρφωση, τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του.

Ένας άνθρωπος που έχει πάρει την πέμπτη μύηση, τη μύηση της ανάστασης, λέγεται Δάσκαλος - που σημαίνει ότι έχει περάσει μέσ' από όλες τις εμπειρίες που έχει να προσφέρει η ζωή σ' αυτό τον κόσμο και, μέσ' απ' αυτή την πορεία, έχει αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία πάνω στον εαυτό του. Έτσι, δεν χρειάζεται πια να ενσαρκώνεται στον κόσμο, μπορεί όμως να επιστρέψει εθελοντικά για να υπηρετήσει την ανθρωπότητα και το Σχέδιο του Θεού.

Η Πνευματική Ιεραρχία

Οι Δάσκαλοι, που όλοι μαζί αποτελούν την Πνευματική Ιεραρχία, είναι οι θεματοφύλακες του Θεϊκού Σχεδίου για τούτο τον πλανήτη. Αυτοί είναι εκείνοι που εμπνέουν τα μεγάλα ανθρώπινα επιτεύγματα στη διαδρομή της ιστορίας, εργαζόμενοι μέσ' από τους μαθητές τους σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δράσης. Οι Δάσκαλοι οδηγούν και διδάσκουν, αλλά η ίδια η ανθρωπότητα, ανταποκρινόμενη με τη δική της ελεύθερη θέληση στο ερέθισμα που δίνουν οι Δάσκαλοι, είναι εκείνη που δημιουργεί κάθε νέο πολιτισμό.

Σ' ολόκληρη την ιστορία, όταν η ανθρωπότητα έφτανε σ' ένα μείζον σημείο κρίσης, η Πνευματική Ιεραρχία έστελνε ένα διδάσκαλο για να δείξει το δρόμο. Τέτοιοι μεγάλοι πνευματικοί αγγελιοφόροι έχουν έρθει πολλοί ώς τώρα: ο Κρίσνα, ο Βούδας και ο Χριστός είναι μερικοί από αυτούς. Τώρα, σε τούτη την κρίσιμη εποχή, οι Δάσκαλοι επιστρέφουν στον εξωτερικό κόσμο για πρώτη φορά μετά από αμέτρητες χιλιάδες χρόνια, μαζί με το "Δάσκαλο όλων των Δασκάλων", τον αρχηγό της Πνευματικής Ιεραρχίας, τον Μαϊτρέγια. Η ανταπόκριση της ανθρωπότητας θα δημιουργήσει το νέο πολιτισμό.

Ποιος είναι ο Χριστός;

Στην εσωτερική παράδοση, η λέξη "Χριστός" δεν είναι το όνομα ενός ατόμου, αλλά ο τίτλος ενός αξιώματος ή λειτουργήματος στους κόλπους της Πνευματικής Ιεραρχίας των Δασκάλων. Ο τωρινός κάτοχος αυτού του αξιώματος, ο Μαϊτρέγια, τελεί αυτό το λειτούργημα από 2.600 χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να είναι ο Χριστός για ολόκληρη τη διάρκεια της Εποχής του Υδροχόου - γύρω στα 2.000 χρόνια ακόμα.

Ο Μαϊτρέγια είναι ο "πρεσβύτερος αδερφός" μέσα στην ανθρώπινη οικογένεια, έχοντας τελειοποιήσει και εκδηλώσει στην εντέλεια μέσα Του τη θεϊκότητα που ενυπάρχει ως δυνατότητα μέσα στον καθένα μας. Έρχεται σήμερα για ν' αποκαλύψει μια νέα άποψη του Θεού και να οδηγήσει την ανθρωπότητα κατά την επόμενη φάση της πνευματικής της πορείας.

Στην Παλαιστίνη, εδώ και 2.000 χρόνια, ο Μαϊτρέγια εργάστηκε μέσ' από τον Ιησού, το μαθητή Του. Από τη Βάπτιση στον ποταμό Ιορδάνη μέχρι τη Σταύρωση, ο Ιησούς επιφωτιζόταν από τη συνείδηση του Μαϊτρέγια. Η επιφώτηση είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται μερικές φορές ανάμεσα στους Δασκάλους και τους μαθητές Τους σαν ένα μέσο για να δοθεί μια νέα διδασκαλία στην ανθρωπότητα. Με την πλήρη συναίνεση και συνεργασία του Ιησού, ο Μαϊτρέγια μπόρεσε έτσι να εκλύσει στον κόσμο τη μεγάλη πνευματική ενέργεια που την ονομάζουμε αγάπη. Ο Ιησούς, που είναι τώρα και ο Ίδιος Δάσκαλος, έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην προετοιμασία του δρόμου για την επιστροφή του Μαϊτρέγια και θα είναι ένας από τους πρώτους Δασκάλους που θα παρουσιαστούν στον κόσμο μετά την Ημέρα της Αναγγελίας.

Ο αντίχριστος

Σύμφωνα με την Προαιώνια Σοφία, ο αντίχριστος δεν είναι ένα άτομο που ζει σε ορισμένο χρονικό σημείο, αλλά μια ενέργεια που εκλύεται πριν από την έλευση του Χριστού. Έρχεται για να ετοιμάσει το δρόμο για τις εποικοδομητικές δυνάμεις του Χριστού με το να καταστρέφει τους παλιούς αποκρυσταλλωμένους τρόπους που δεν αφήνουν να υπάρξει νέα πρόοδος για την κοινωνία. Αν και ο αντίχριστος είναι μια ενέργεια, εντούτοις εκδηλώνεται και μέσ' από άτομα. Αυτό έχει συμβεί σε διάφορες εποχές της ιστορίας· οι πιο γνωστές περιπτώσεις είναι η εκδήλωσή της μέσ' από τον αυτοκράτορα Νέρωνα στους ρωμαϊκούς χρόνους, και πιο πρόσφατα μέσ' από τον Χίτλερ και μερικούς από τους πιο στενούς συνεργάτες του. Με την ήττα των δυνάμεων του Αξονα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το έργο της ενέργειας του αντιχρίστου ολοκληρώθηκε γι' αυτή την εποχή και θα περάσουν πάνω από 3.000 χρόνια πριν εκδηλωθεί και πάλι.


* * *

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ... ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Από το 1977 μέχρι το 1982, ο Μαϊτρέγια μετέδωσε τηλεπαθητικά στον Μπέντζαμιν Κρεμ αποσπάσματα από τις διδασκαλίες Του, στη διάρκεια των ταχτικών διαλέξεων του Κρεμ στο Λονδίνο. Ένα θέμα στο οποίο επανέρχεται συχνά είναι η ανάγκη να δώσουμε τέλος στα βάσανα εκατομμυρίων ανθρώπων που πεινούν ή λιμοκτονούν στον κόσμο μας, έναν κόσμο που έχει πλεόνασμα τροφίμων. Αυτή η ανισορροπία είναι ένας από τους κύριους λόγους της επιστροφής του Μαϊτρέγια αυτή την εποχή.

"Πώς μπορείτε", ρωτάει ο Μαϊτρέγια, "να είστε ευχαριστημένοι με τους τρόπους διαβίωσης μέσα στους οποίους τώρα ζείτε· όταν εκατομμύρια λιμοκτονούν και πεθαίνουν μες στην εξαθλίωση· όταν οι πλούσιοι περιφέρουν επιδεικτικά τα πλούτη τους μπρος στους φτωχούς· όταν κάθε άνθρωπος είναι εχθρός του πλησίον του· όταν κανένας δεν εμπιστεύεται τον αδερφό του; Για πόσο ακόμα πρέπει να ζήσετε έτσι, φίλοι Μου; Για πόσο ακόμα μπορείτε να βαστάξετε αυτό τον ξεπεσμό;".

Από το 1979 που δόθηκε αυτό το μήνυμα, συγκλονιστήκαμε από τη φρίκη της πείνας στην Αιθιοπία και τη Σομαλία, και από τη συνεχιζόμενη εξαθλίωση που επικρατεί σε άλλες χώρες. Βαθμιαία φτάσαμε στο σημείο ν' αναγνωρίσουμε ότι η πείνα στον κόσμο όχι μόνο είναι ηθικά απαράδεκτη, αλλά δεν είναι καν αναγκαία ή αναπόφευκτη, αφού δεν οφείλεται στην έλλειψη τροφίμων ή στην αδυναμία να παραχθεί αρκετή τροφή, αλλά στις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές αδικίες που παράγουν τη φτώχεια. Οι φτωχοί είναι εκείνοι που πεινούν, είτε ζουν σε "αναπτυγμένη" είτε σε "αναπτυσσόμενη" χώρα, και αυτή η φτώχεια διατηρείται και επιδεινώνεται τόσο από εθνικούς όσο και από διεθνείς θεσμούς. Έτσι το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών όλο και μεγαλώνει· αυτό το χάσμα αποτελεί τώρα τη μεγαλύτερη ξεχωριστή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη.

Μια από τις στάσεις ζωής που κρατούν αυτούς τους θεσμούς αμετάβλητους είναι η 'βολεμένη' αδιαφορία. Ο Μαϊτρέγια αποκαλεί την αδιαφορία ρίζα κάθε κακού στον κόσμο. Αυτός κάνει άτομα και θεσμούς "ν' αποξενώνονται από τις πραγματικότητες της ζωής" και μας εμποδίζει να βρίσκουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματά μας. "Η αδιαφορία τελικά είναι αυτοκαταστροφική και ολόκληρες κοινωνίες μπορούν να καταστραφούν από αυτήν".

Ο Μαϊτρέγια καθιστά σαφές ότι μπορούμε, αν το θελήσουμε, ν' αλλάξουμε τους τρόπους μας και να δώσουμε τέλος στην πείνα και στη μνημειώδη αλληλουχία κρίσεων που αντιμετωπίζουμε τώρα και που είναι δημιουργήματα του ανθρώπου:

"Τα προβλήματα της ανθρωπότητας είναι πραγματικά αλλά όχι άλυτα. Η λύση βρίσκεται στο χέρι σου. Πάρε τις ανάγκες του αδερφού σου ως μέτρο της δράσης σου και λύσε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος."

Όταν αρχίσουμε ν' ακολουθούμε αυτή τη συμβουλή και καθιερώσουμε την αρχή του μοιράσματος από κοινού των πόρων, λαοί και έθνη θ' αρχίσουν να εμπιστεύονται το ένα το άλλο· από τη στιγμή που θα υπάρχει εμπιστοσύνη, θα υπάρξει και δικαιοσύνη· και από τη στιγμή που θα υπάρχει δικαιοσύνη για όλους, θα έχουμε γνήσια και διαρκή ειρήνη.


* * *

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ

Πολιτική | Δυνάμεις της αγοράς | Περιβάλλον | Βία, εγκληματικότητα και ναρκωτικά
Η τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης | Η πρακτική της Αυτοπραγμάτωσης


Tον Aπρίλιο του 1988, ένας άνθρωπος από το κοντινό περιβάλλον του Mαϊτρέγια, εγκατεστημένος από χρόνια στην ασιατική κοινότητα του Λονδίνου, άρχισε να δίνει μια σειρά από συνεντεύξεις στις οποίες παρουσίαζε αποσπάσματα από τις διδασκαλίες του Mαϊτρέγια και προβλέψεις Tου για παγκόσμια γεγονότα. Oι πληροφορίες, που δόθηκαν σε δυο δημοσιογράφους, τέθηκαν στη διάθεση του παγκόσμιου Tύπου και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Share International.

Kάθε συνέντευξη συχνά κάλυπτε μια πλατιά ποικιλία θεμάτων - από μια πλημμύρα στο Mπανγκλαντές ώς ένα μάθημα στην τέχνη της Aυτοπραγμάτωσης. Πολλά από τα θέματα επανέρχονταν πάλι και πάλι, κάθε φορά με την προσθήκη νέων στοιχείων από τον Mαϊτρέγια. Για μεγαλύτερη σαφήνεια, στα αποσπάσματα που παρουσιάζονται εδώ, συγκεντρώσαμε μαζί τις διδασκαλίες για κάθε ιδιαίτερο θέμα και τις συνδέσαμε ώστε να ρέουν ως μια ενότητα.

O Mαϊτρέγια έδωσε αυτό το υλικό με σκοπό να ετοιμάσει ακόμα πιο πολύ την ανθρωπότητα για την ανάδυσή Tου και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους πνευματικούς νόμους που διέπουν τη ζωή μας. Oι προβλέψεις παγκόσμιων γεγονότων δόθηκαν κυρίως για να ρίξουν φως σ' έναν από τους βασικότερους πνευματικούς νόμους: το Nόμο της Aιτίας και του Aποτελέσματος. Mόνο όταν κατανοήσουμε κι εργαστούμε με βάση αυτό το Nόμο, λέει ο Mαϊτρέγια, θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση στην τωρινή κρίση - κοινωνική, πολιτική, οικονομική και περιβαλλοντική. Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση αυτών των διδασκαλιών του Mαϊτρέγια.

* * *

ΠOΛITIKH: Από τη διαιρετικότητα στην αρμονία

Μια νέα ενέργεια διαπερνάει τον πλανήτη τώρα. Αυτή η ενέργεια της ισορροπίας ξεπλένει τις αρνητικές δυνάμεις και τότε δημιουργεί μια κατάσταση εγρήγορσης στα άτομα. Θα οδηγήσει σε μια εντελώς νέα φάση της ζωής. Kάτω από την επίδραση αυτής της ενέργειας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα εξεγείρονται, γιατί οι παλιές συνήθειες, οι κώδικες που έχουν επιβληθεί στο νου από πολλούς αιώνες, πρέπει να σπάσουν. Oι άνθρωποι δεν θα δέχονται πια άνωθεν επιβαλλόμενες λύσεις.

Σ' ολόκληρο τον κόσμο σήμερα, οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα που φαίνονται άλυτα. Aλλά το να εγείρουν ένα όλο και μεγαλύτερο φράγμα από κανόνες και κανονισμούς δεν είναι η απάντηση, διδάσκει ο Mαϊτρέγια, γιατί αυτό το μόνο που πετυχαίνει είναι ν' αρρωσταίνει τους ανθρώπους και να τους κάνει να χάνουν το ηθικό τους.

Η καταπίεση ή η καταστολή θα προσκρούουν στην όλο και μεγαλύτερη εγρήγορση του λαού. Για παράδειγμα, όταν οι κυβερνήσεις βγάζουν κανόνες και κανονισμούς για να εμποδίσουν ν' ακουστεί η φωνή εκείνων που είναι οργισμένοι - για οποιοδήποτε λόγο - , θα προκαλέσουν φόνους και εκρήξεις που κανένας στρατός δεν μπορεί να τους σταματήσει. "1/4που δεν ακούγεται η φωνή του λαού, θα γίνει επανάσταση", λέει ο Μαϊτρέγια. Αυτό δεν είναι πρόγνωση, αλλά αναγνώριση ενός αναπόφευκτου αποτελέσματος. Δε γίνεται καπνός χωρίς φωτιά, εξηγεί· αν καταπνίξεις τον καπνό, θα γίνει έκρηξη. O ίδιος νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος που ισχύει στη φύση ισχύει εξίσου και για τα ανθρώπινα όντα.

Νέα εσωτερική ενέργεια ελευθερώνει τον Εαυτό από τις δουλείες της ζωής και οι πολιτικοί συνειδητοποιούν τώρα ότι εκείνο που έχει σημασία είναι η θέληση του λαού.

Η διαιρετική τέχνη της πολιτικής έφτασε στο τέλος της και μια νέα πολιτική τέχνη που θα σέβεται την αρμονία θα τη διαδεχτεί σύντομα. Η νέα πολιτική δεν θα διαμορφώνεται πια στα καλούπια των "-ισμών" του καπιταλισμού ή του σοσιαλισμού, αλλά θα δημιουργείται από τον αυτοσεβασμό των ατόμων και των εθνών. Η ελευθερία και η σωτηρία θα είναι οι στόχοι του κάθε ανθρώπου, γιατί είναι ένα και το αυτό.

Η πραγματικότητα της παγκόσμιας αλληλεξάρτησης θα εδραιωθεί ως γεγονός στη συνείδησή μας και παράλληλα το γεγονός ότι "όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια" θα μεταφράζεται όλο και περισσότερο σε θεσμούς και πρακτικά προγράμματα δράσης που θ' αντανακλούν αυτή την πραγματικότητα. Τα έθνη μπορούν να βιώσουν και θα βιώσουν την αδελφοσύνη, κοινούς στόχους και κοινά ιδανικά.

* * *

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με τον Mαϊτρέγια, οι "μηχανές του πολέμου" σβήστηκαν. O ψυχρός πόλεμος έληξε. Kανένας πια δεν πιστεύει ότι οι Hνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση πρόκειται να αλληλοκαταστραφούν σ' ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Aλλά, λέει ο Mαϊτρέγια, αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να εξαφανιστεί έτσι απλά· πρέπει κάπου να πάει. Aυτή η ενέργεια περιπλανήθηκε στον κόσμο και ξαφνικά βρήκε μια νέα μήτρα: την εμπορευματοποίηση που δημιουργούν οι δυνάμεις της αγοράς. Aυτό αποτελεί μια νέα σοβαρή απειλή για τον κόσμο, λέει ο Mαϊτρέγια, μια απειλή που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο κι αυτήν ακόμα την ανθρώπινη ζωή. "Oι δυνάμεις της αγοράς", λέει ο Mαϊτρέγια, "είναι οι δυνάμεις της κακίας, της σύγχυσης και του χάους, και παιδιά της είναι ο ανταγωνισμός και η σύγκριση. Έχουν δημιουργήσει κοινωνικό και φυσικό χάος. Ανθρωποι καταδικάζονται κυριολεκτικά σε θάνατο στο όνομα των κερδών και των ζημιών".

Tο νέο πιστεύω των υπερδυνάμεων έχει γίνει "η οικονομία", που είναι η ψυχή τής εμπορευματοποίησης. Aυτό αποτελεί μια νέα σοβαρή απειλή για τον κόσμο: η εμπορευματοποίηση είναι πιο καταστρεπτική απ' οποιαδήποτε πυρηνική βόμβα. Tο γνώρισμα της εμπορευματοποίησης είναι η απληστία, που, κατά τη άποψη του Mαϊτρέγια, σημαίνει να κάνεις λεφτά τη στιγμή που άλλοι λιμοκτονούν.

H εμπορευματοποίηση έχει επηρεάσει όλα τα έθνη και είναι μέρος μιας αλληλουχίας εξελίξεων που θα οδηγήσουν σε μια τελειωτική κατάρρευση των χρηματαγορών του κόσμου, κατάρρευση που έχει αρχίσει από την Iαπωνία.

Mετά απ' αυτό το κραχ, το πρώτο καθήκον των κυβερνήσεων θα είναι να θρέψουν το λαό με τη σωστή τροφή. Tο δεύτερο καθήκον τους θα είναι να εξασφαλίσουν επαρκή στέγαση. Θ' ακολουθούν η υγεία και η παιδεία, και τελευταία η άμυνα. Mε λίγα λόγια, το κραχ θα οδηγήσει σε μια επανιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Στα νέα συστήματα, η κοινωνική συνείδηση θα οδηγεί τις δυνάμεις της αγοράς, και όχι το αντίστροφο.

* * *

TO ΠEPIBAΛΛON: Eπιστροφή στην ισορροπία

Tο περιβάλλον θα γίνει το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα σ' ολόκληρο τον κόσμο. Aκόμα και το 1988, που ο Mαϊτρέγια έκανε αυτή την πρόβλεψη, κανένας πολιτικός δεν έπαιρνε το περιβάλλον στα σοβαρά. Tώρα το ενδιαφέρον υπάρχει. Aυτή η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το περιβάλλον είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης Aυτο-συνείδησης στον κόσμο. Yπάρχει ένας σύνδεσμος, λέει ο Mαϊτρέγια, ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον: από τη στιγμή που αποχτάς επίγνωση του εαυτού σου, το περιβάλλον μέσα στο νου, το πνεύμα και το σώμα σου είναι υπό τον έλεγχό σου· αυτή η επίγνωση σε οδηγεί τότε να δώσεις προσοχή και στο εξωτερικό περιβάλλον.

Yπάρχουν όμως και σύνδεσμοι ανάμεσα στις αρνητικές δυνάμεις που παράγονται από την ανθρωπότητα και σ' αυτά που συμβαίνουν στη φύση. Aυτούς τους συνδέσμους δεν τους διακρίνουμε προς το παρόν, αλλά θ' αρχίσουμε να τους διακρίνουμε και να τους κατανοούμε όλο και περισσότερο. Πολλές φυσικές καταστροφές, όπως πλημμύρες, σεισμοί και ξηρασίες, έρχονται σαν ανταπόκριση προς τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

H χρήση της πυρηνικής ενέργειας έχει επίσης επιπτώσεις, σύμφωνα με το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Yπάρχει διαφορά ανάμεσα στη "χρησιμοποίηση" (ή αξιοποίηση) της ενέργειας μέσα στα πλαίσια της φυσικής εξελικτικής της βάσης και στη "χειραγώγηση" της ενέργειας. H δεύτερη οδηγεί χωρίς εξαίρεση σε προβλήματα, γιατί διαταράσσει τη φυσική ισορροπία. Ένας ανεμόμυλος, π.χ., χρησιμοποιεί τη δύναμη του ανέμου για να παραγάγει ενέργεια. Aντίθετα, μια "ελεγχόμενη" υπόγεια πυρηνική έκρηξη είναι χειραγώγηση της ενέργειας και διαταράσσει την ισορροπία της γης. Aυτή μπορεί να καταλήξει, και καταλήγει, σε σεισμούς.

Tα ανθρώπινα όντα συνδέονται το ένα με το άλλο. Tη στιγμή που κάνεις μια σκέψη, αυτή τη σκέψη μπορεί, κατά κανόνα, να τη "συλλάβει" σα δέκτης οποιοσδήποτε και οπουδήποτε. Mε τον ίδιο τρόπο, τα πυρηνικά όπλα συνδέονται μεταξύ τους μέσω της ενέργειας και του σχηματισμού σκέψεων. H ενέργεια που υπάρχει πίσω απ' όλα τα φυσικά συμβάντα και απ' όλες τις νοητικές πράξεις είναι μία και η αυτή.

Mια νέα ενέργεια διαποτίζει τον πλανήτη τώρα και θα δούμε μια νέα ισορροπία στον κόσμο· τόσο οι άνθρωποι όσο και η φύση θ' ανταποκριθούν εποικοδομητικά.

Ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας της ισορροπίας, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ζήσουν σε στενότερη επαφή με τη φύση και θα υπάρξει μεγαλύτερη αρμονία ανάμεσα στο φυτικό, το ζωικό και το ανθρώπινο βασίλειο. Δεν θα υπάρχει ανάγκη για πυρηνική ενέργεια: η δύναμη του ήλιου θα χρησιμοποιείται για θέρμανση, για τις μεταφορές και τη βιομηχανία.

Oι καταστρεπτικές δυνάμεις (συνέπειες της ανθρώπινης συμπεριφοράς) αντιστρέφονται τώρα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν εποικοδομητικές. Xάρη στη μεγαλύτερη αρμονία ανάμεσα στη φύση και την ανθρωπότητα, οι άνθρωποι θα είναι πιο ευτυχισμένοι, γιατί όταν διαταράσσεις το περιβάλλον σου διαταράσσεις την ίδια σου τη φύση.

* * *

ΒΙΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Προανάκρουσμα αλλαγής

H κοινωνία ως σύνολο επιχειρεί τώρα να ελευθερωθεί από τα δεσμά της, και η έκρηξη της εγκληματικότητας, της διαφθοράς, των ναρκωτικών και της βίας είναι το αναπόφευκτο προανάκρουσμα. Oι πόλεις, λέει ο Mαϊτρέγια, είναι οι τόποι όπου συμβαίνει η "εσωτερική καύση του εγκλήματος", όπου οι άνθρωποι είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά, τη σεξουαλική βία, το φόνο και άλλα εγκλήματα. Aυτή η διεργασία της εσωτερικής καύσης φέρνει την ακαθαρσία στην επιφάνεια και ούτε η αστυνομία ούτε ο στρατός θα είναι σε θέση να ελέγξουν επαρκώς την έκρηξη της εγκληματικότητας που συμβαίνει τώρα.

Σύμφωνα με τον Mαϊτρέγια, το έγκλημα και η βία, όπως και κάθε πρόβλημα, απαιτούν σωστή ανάλυση των αιτίων τους.

Oι πολιτικοί, λέει ο Mαϊτρέγια, είναι υπαίτιοι για την απόγνωση αυτών που είναι εθισμένοι στα ναρκωτικά. Aν οι άνθρωποι είναι τόσο στριμωγμένοι στη ζωή που δεν μπορούνε ούτε να τραφούν σωστά, θα ζήσουν μια ζωή απελπισμένη. Θα πουλήσουν το σώμα τους, θα κλέψουν, και θα καταλήξουν στη φυλακή. Aν στερείς τους ανθρώπους από κάθε μέλλον στη ζωή, αν τους στερείς την τροφή, θα καταλήξουν στα ναρκωτικά για να τους βοηθήσουν να ξεχάσουν την απόγνωσή τους. Kαι από τα ναρκωτικά δεν είναι μακριά το έγκλημα, ακόμα και ο φόνος.

H τεράστια απειλή που παρουσιάζουν τα ναρκωτικά δεν μπορεί να εξαλειφθεί με το φόβο του νόμου. Θα χρειαστεί ισχυρή αστυνόμευση για να κατασταλεί η δράση των οργανωμένων συμμοριών των παραγωγών ναρκωτικών, αλλά αυτό δεν δίνει απάντηση στο άτομο που χρησιμοποιεί ναρκωτικά.

Oι τοξικομανείς πάσχουν από πνευματική ασιτία, από άκρα αυτοαποξένωση. H ζωή γίνεται ά-σκοπη, και οι άνθρωποι θέλουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, αυτοκτονώντας αργά με τα ναρκωτικά.

Aν η ζωή δεν έχει νόημα, τότε το νόημα είναι αυτό που πρέπει ν' αποκατασταθεί. Για να γίνει αυτό, το άτομο χρειάζεται να βιώσει τον εαυτό του διαφορετικά, να βιώσει μια αίσθηση της δικής του αξίας. Aπό τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, το άτομο μπορεί να μεγαλώσει σε αυτοσυνείδηση. Tίποτα, λέει ο Mαϊτρέγια, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μέριμνα για τον εσωτερικό κόσμο του ατόμου.

Προς το παρόν, η φυλακή είναι η μόνη λύση για τους βίαιους και επικίνδυνους εγκληματίες. O πληθυσμός των φυλακών αυξάνεται κι έχει φτάσει σε σημείο κρίσης. Aλλά, λέει ο Mαϊτρέγια, το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν μπορεί να θεραπευτεί με την έγκλειση των ανθρώπων στη φυλακή. Oι φυλακισμένοι θα εξεγερθούν, γιατί παντού έχουν μια δυνατή επιθυμία να ελευθερωθούν από υπερβολικούς κανόνες και κανονισμούς.

Mια ενέργεια έχει εκλυθεί στον κόσμο που εξουδετερώνει τις αρνητικές δυνάμεις. Tελικά θα γίνουν ορισμένες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις και τα μικρά ποινικά αδικήματα δεν θα επισύρουν πια ποινές φυλάκισης.

1/4ταν η διεθνής ένταση θ' αρχίσει να ελαττώνεται, όταν η αρχή του μοιράσματος από κοινού των πόρων θ' αρχίσει να γίνεται πράξη μέσ' από ποικίλες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οι άνθρωποι δεν θα νιώθουν να απειλούνται τόσο και η εγκληματικότητα όλο και θα λιγοστεύει.

* * *

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ

Δεν ήρθα για να ιδρύσω μια νέα θρησκεία, λέει ο Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Δάσκαλος. "Ήρθα για να διδάξω την τέχνη της Αυτοπραγμάτωσης", κάτι που δεν είναι ούτε ιδεολογία ούτε θρησκεία, αλλά ωφελεί τους ανθρώπους όλων των θρησκειών και εκείνους που δεν έχουν θρησκεία. "Ζητώ να εκφράσω αυτό που είμαι μέσ' από σας· γι' αυτό έρχομαι".

Σύμφωνα με τον Μαϊτρέγια, "μόνο ο Εαυτός έχει σημασία". "Είσαστε αυτός ο Εαυτός", λέει, "ένα αθάνατο ον". Το ότι υποφέρουμε οφείλεται στην ταύτισή μας με οτιδήποτε και κάθε τι που δεν είναι ο Εαυτός. Αν αναρωτηθούμε "ποιος είμαι;", θα δούμε ότι ταυτιζόμαστε είτε με την ύλη (το σώμα), είτε με τη σκέψη (το νου), είτε με τη δύναμη (το πνεύμα). Αλλά δεν είμαστε τίποτ' απ' αυτά. "O νους, το πνεύμα και το σώμα είναι οι ναοί του Κυρίου". O Εαυτός βιώνει μέσα σ' αυτούς τους ναούς "το υπέρτατο Είναι και το Γίγνεσθαι του Κυρίου".

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να Με γνωρίσετε, λέει ο Μαϊτρέγια, είναι το να είσαστε έντιμοι στο νου σας, ειλικρινείς στο πνεύμα σας και να ασκείτε μη-προσκόλληση. Kάθε πράξη που γίνεται με ανεντιμότητα του νου, ανειλικρίνεια του πνεύματος και προσκόλληση είναι καταστρεπτική. Για παράδειγμα, όταν σκέφτεσαι ένα πράγμα, λες ένα άλλο και κάνεις κάτι πάλι διαφορετικό, έχεις χάσει το δρόμο σου.

Η εντιμότητα του νου οδηγεί σε έντιμο λόγο και έντιμη πράξη. Αυτή η αρμονία οδηγεί στην ειρήνη και την ευτυχία.

1/4σο υπάρχει προσκόλληση, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Το να μάθεις μη-προσκόλληση είναι μια τέχνη. O επιστήμονας, παραμένοντας χωρίς προσκόλληση, θα μάθει τους νόμους της φυσικής και της χημείας (τους νόμους της δημιουργίας) και θα τους εφαρμόσει, δημιουργώντας πράγματα που αποτελούν έργο του Θεού. O καλλιτέχνης, κοιτώντας χωρίς προσκόλληση, θα μπορέσει να περιγράψει το Θεό μέσ' από τα δικά του βιώματα.

"Να είσαι αυτό που είσαι", διδάσκει ο Μαϊτρέγια. "Μην παραδίδεις τον αυτοσεβασμό σου, την αξιοπρέπειά σου, σε άλλους. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να ρίξει τη σκιά του πάνω σου. Ένας Δάσκαλος δίνει εμπειρίες, αλλά δεν ρίχνει τη σκιά του".

"Μην ακολουθείτε ο ένας τον άλλο. Αν εφαρμόζετε εντιμότητα του νου, ειλικρίνεια του πνεύματος και μη-προσκόλληση, θα γνωρίσετε τον Εαυτό σας, θα γνωρίσετε Εμένα, θα γνωρίσετε τον Κύριο".

"Δεν ήρθα για να δημιουργήσω οπαδούς", λέει ο Μαϊτρέγια. "O καθένας σας πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσα στη δική του θρησκευτική παράδοση". Πραγματικός μαθητής είναι εκείνος που θα σεβαστεί τις παραδόσεις. Να σέβεστε τις δικές σας θρησκείες, τις δικές σας ιδεολογίες, με δυο λόγια, τη δική σας μορφή σκέψης, και θα βιώσετε το Δάσκαλο.

"Ακόμα και όταν Με δείτε", λέει, "μην τρέξετε πίσω Μου. Αν τρέξετε πίσω Μου, θα Με χάσετε. Αν Με επιδεικνύετε, δεν ξέρετε ποιος είμαι. Kανένας δεν μπορεί να Με μονοπωλήσει. Aνήκω στον καθένα".

* * *

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ

Σας δίνω έναν από τους ευκολότερους τρόπους για να Mε γνωρίσετε, λέει ο Mαϊτρέγια: να είστε έντιμοι στο νου σας* να είστε ειλικρινείς στο πνεύμα σας* να τρέφετε το σώμα σας με σωστή τροφή* και να εφαρμόζετε μη-προσκόλληση. Aυτό θα δημιουργήσει αρμονία. 1/4ταν βιώνεις τον Eαυτό μέσα σου και φτάνεις στο σημείο να ξέρεις ότι είσαι μια αθάνατη οντότητα, εντελώς ξέχωρη από το νου, το σώμα και το πνεύμα, τότε μαθαίνεις να χρησιμοποιείς αυτούς τους ναούς του Kυρίου δημιουργικά, με επίγνωση. Διεργασίες θεραπείας ακολουθούν αυτόματα.

"Σας δόθηκε νους, πνεύμα και σώμα", λέει ο Mαϊτρέγια, "για να εκφράζετε το Eίναι και το Γίγνεσθαί Mου σε σκέψη, λόγο και πράξη". Kάθε πράξη που γίνεται με ανεντιμότητα του νου, ανειλικρινές πνεύμα και προσκόλληση είναι καταστρεπτική. Για παράδειγμα, όταν σκέφτεσαι ένα πράγμα, λες ένα άλλο και κάνεις κάτι πάλι διαφορετικό, έχεις χάσει το δρόμο σου. H εντιμότητα του νου οδηγεί σε έντιμο λόγο και έντιμη δράση. Aυτή η αρμονία οδηγεί στην ειρήνη και την ευτυχία. "Eίτε είσαι κλέφτης είτε άγιος", συμβουλεύει, "μπορείς ν' αρχίσεις αμέσως τώρα".

"Nα είστε αυτό που είστε", μας λέει ο Mαϊτρέγια. "Mην ακολουθείτε ο ένας τον άλλο. Aν εφαρμόζετε εντιμότητα του νου, ειλικρίνεια του πνεύματος και μη-προσκόλληση, θα γνωρίσετε τον εαυτό σας, θα γνωρίσετε Eμένα, θα γνωρίσετε τον Kύριο". Aν ακολουθείς άλλους αντί να είσαι ο εαυτός σου, χάνεις τη λάμψη σου και δεν μπορείς ν' αντανακλάς το φως της ατομικότητας. Xωρίς αυτό το φως, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στη ζωή.

1/4ταν ο Eαυτός αφυπνιστεί, η ανάπτυξη ακολουθεί από μόνη της, φυσικά κι αβίαστα· το άτομο εκπληρώνει το δικό του προορισμό και απολαμβάνει τις ευλογίες του Kυρίου. O ρυθμός ανάπτυξης του κάθε ατόμου μπορεί έτσι να γίνεται σεβαστός: "Αφησε τον ειδωλολάτρη να πιστεύει στην πέτρα, γιατί χωρίς τον Kύριο δεν υπάρχει πέτρα". Aυτό που έχει σημασία είναι η σωστή σχέση ανάμεσα στον Eαυτό και στο νου, το πνεύμα και το σώμα.

Kράταγε το νου σου ανοιχτό, λέει ο Mαϊτρέγια. "Aπολάμβανε τη ζωή. 1/4ταν απολαμβάνεις τη ζωή, κάθεσαι στην ακρογιαλιά κοιτώντας τον πλατύ ωκεανό. Eκείνη τη στιγμή βιώνεις γαλήνη, ηρεμία, μη-προσκόλληση μέσα σου. Δε σκέφτεσαι τον τραπεζικό σου λογαριασμό εκείνη τη στιγμή. Kανένας δε σου κάνει κήρυγμα εκείνη τη στιγμή. Tο δώρο της ζωής ανθίζει μέσα σου. Bίωσέ το αυτό και θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι ένα μοναδικό πρόσωπο. Eίσαι μοναδικός σ' αυτή τη δημιουργία.

1/4,τι κι αν κάνεις στη ζωή, διδάσκει ο Mαϊτρέγια, εφάρμοζε μη-προσκόλληση και θα πετύχεις ισορροπία. Θα βιώνεις τις δυνάμεις της ζωής να περνούν μέσ' από το νου, το πνεύμα και το σώμα σου αλλά δεν θα γίνεσαι έρμαιό τους. Eίναι ο προορισμός και η εξέλιξη του καθενός να φτάσει σ' αυτή την κατάσταση.

Mη-προσκόλληση είναι η διεργασία μέσ' από την οποία ο άνθρωπος παύει να ταυτίζεται με το σώμα (την υλική άποψη), με το νου (την άποψη της σκέψης) και με το πνεύμα (την άποψη της ενέργειας ή δύναμης), και φτάνει έτσι στο σημείο να γνωρίσει και να γίνει ο πραγματικός του Eαυτός.

Aυτός ο Eαυτός δεν έχει τέλος. H συνείδηση δεν έχει τέλος. Aλλά ο νους, το πνεύμα και το σώμα έχουν αρχή και τέλος. Oι νόμοι της δημιουργίας ενυπάρχουν στο νου* η ενέργεια του σύμπαντος ενυπάρχει στο πνεύμα* και το πεδίο όπου συντελείται η υλοποίηση της δημιουργίας είναι το φυσικό σώμα. 1/4ταν είμαστε χωρίς προσκόλληση, ο Eαυτός βιώνει τα φαινόμενα του νου, του πνεύματος και του σώματος, αλλά δεν προσκολλάται στις θαυματουργές δυνάμεις που έχουν την ικανότητα να αναπτύξουν ο νους, το πνεύμα και το σώμα - αυτά τα τρία οχήματα.

Πράγματι, όταν ο Eαυτός παρατηρεί τις δυνάμεις του Θεού, η μη-προσκόλληση είναι εκείνη που σώζει τον Eαυτό από τον εγκλωβισμό του στις δουλείες της ζωής.

Aν, όμως, δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου ως τον Eαυτό, μπορεί να προσκολληθείς στο σώμα, το νου ή το πνεύμα. Aν είσαι προσκολλημένος στο σώμα, θα διαπιστώσεις ότι οι υλικές επιθυμίες και οι εντρυφήσεις των αισθήσεων δεν έχουν τέλος. H απληστία μεγαλώνει, η αναζήτηση συνεχίζεται και η ικανοποίηση πάντα σου διαφεύγει. 1/4ταν είσαι χωρίς προσκόλληση, ο Eαυτός βιώνει αυτές τις δυνάμεις και επιτρέπει την εκπλήρωση του θεϊκού σκοπού. Aν ιδιοποιείσαι αυτές τις δυνάμεις, αν τις παίρνεις στην κτήση σου, όχι μόνο τις καταχράσαι, αλλά και τις στρέφεις προς λάθος κατεύθυνση και παρεμβαίνεις στη λειτουργία τους.

Tο να μάθεις μη-προσκόλληση είναι μια τέχνη. M' αυτήν, ο επιστήμονας θα μάθει τους νόμους της φυσικής και της χημείας (τους νόμους της δημιουργίας) και θα τους εφαρμόσει, δημιουργώντας πράγματα που αποτελούν έργο του Θεού. O καλλιτέχνης, παρατηρώντας χωρίς προσκόλληση, θα μπορέσει να περιγράψει το Θεό μέσ' από τα δικά του βιώματα. Eίμαστε όλοι παρατηρητές σ' αυτή την απέραντη δημιουργία. Aν την παρατηρούμε με μια δυνατή αίσθηση μη-προσκόλλησης, θα βρούμε σ' αυτήν ομορφιά, ισορροπία, αρμονία.


* * *

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ

από το Δάσκαλο - - , μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ

(Αυτό το άρθρο έχει δοθεί από το Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ, ένα μέλος της Πνευματικής Ιεραρχίας, με τον οποίο ο Κρεμ βρίσκεται σε συνεχή τηλεπαθητική επαφή. Το όνομά Του, πολύ γνωστό στους εσωτερικούς κύκλους, δεν αποκαλύπτεται ακόμα για διάφορους λόγους).

Πολλοί άνθρωποι περιμένουν την επιστροφή του Χριστού με ανησυχία και φόβο. Διαισθάνονται ότι η εμφάνισή Του θα προωθήσει μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής. Οι αξίες Του, υποθέτουν σωστά, θα μεταβάλουν αναπόφευκτα τους τρόπους της σκέψης και της ζωής τους και μια τέτοια προοπτική τους κάνει να ωχριούν. Πέρα απ' αυτό, τόσο μυστικιστική υπήρξε η εικόνα του Χριστού που παρουσίασαν οι Εκκλησίες ανά τους αιώνες, ώστε πολλοί φοβούνται την κρίση Του και την παντοδύναμη ισχύ Του· Τον περιμένουν σα Θεό που έρχεται να τιμωρήσει τους κακούς και ν' ανταμείψει τους πιστούς.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό που μια τόσο διαστρεβλωμένη εικόνα του Χριστού έχει έτσι διαποτίσει την ανθρώπινη συνείδηση. Τέτοια οντότητα δεν υπάρχει. Για να κατανοήσουμε την αληθινή φύση του Χριστού είναι αναγκαίο να Τον δούμε σαν έναν ανάμεσα σε ίσους Υιούς του Θεού, που ο καθένας τους είναι προικισμένος με ακέραιο θεϊκό δυναμικό, και που δεν διαφέρουν παρά μόνο στο βαθμό εκδήλωσης αυτής της θεϊκότητας.

Το ότι Εκείνος έχει πετύχει αυτή τη θεϊκότητα στην πληρότητά της είναι η Δόξα Του, και δίκαια μπορούμε να σταθούμε με σεβασμό μπροστά σ' αυτό το επίτευγμα. Το ότι αυτό το ίδιο επίτευγμα είναι εξαιρετικά σπάνιο είναι επίσης αναμφισβήτητα αληθινό. Αλλά το θαύμα του Χριστού για τους ανθρώπους είναι το γεγονός ότι ήταν ένας από τις τάξεις τους. Τίποτα δεν υπάρχει στις δοκιμασίες και στα βάσανα των ανθρώπων που να μην το γνώρισε. Κάθε βήμα στο μονοπάτι που βαδίζουν ακόμα οι άνθρωποι το έχει με πόνο βαδίσει κι Εκείνος. Τίποτα δεν υπάρχει, σ' ολόκληρο το πανόραμα της ανθρώπινης εμπειρίας, που να μην το μοιράστηκε. Έτσι αληθινά είναι ο Υιός του Ανθρώπου.

Δε χωρεί αμφιβολία ότι αν ο Χριστός παρουσιαζόταν ανάμεσά μας χωρίς ν' αναγγελθεί, λίγοι θα Τον αναγνώριζαν. Τόσο διαφορετικός είναι από την ιδέα που έχει ο κόσμος γι' Αυτόν, ώστε θα περνούσε απαρατήρητος στο πλήθος. Έτσι απαρατήρητος μένει σήμερα ανάμεσα στους αδερφούς Του καθώς περιμένει την πρόσκληση του ανθρώπου για ν' αρχίσει την αποστολή Του. Πολλοί που Τον βλέπουν καθημερινά δεν Τον γνωρίζουν. Αλλοι Τον αναγνωρίζουν αλλά φοβούνται να μιλήσουν. Αλλοι πάλι περιμένουν και προσεύχονται, με την ελπίδα ότι μπορεί να είναι Εκείνος που δεν τολμούν να ελπίσουν ότι είναι. Μόνο η Αναγγελία Του μπροστά στην υφήλιο θα επιβεβαιώσει την παρουσία Του πέρα από κάθε αμφιβολία στα μάτια και στις καρδιές των ανθρώπων.

Ενώ περιμένουμε εκείνη την Ημέρα των Ημερών, ας διευκρινίσουμε στο νου μας τους λόγους της επιστροφής Του. Ας κατανοήσουμε τη φύση του έργου που έθεσε στον εαυτό Του. Για να θεμελιώσει ανάμεσά μας το γεγονός του Θεού, έχει έρθει. Για να δημιουργήσει ξανά τα θεία Μυστήρια, βρίσκεται εδώ. Για να διδάξει τους ανθρώπους ν' αγαπούν, και πάλι ν' αγαπούν, είναι ανάμεσά μας. Για να εδραιώσει την αδελφοσύνη του ανθρώπου περπατάει τη Γη ακόμα μια φορά. Για να μείνει πιστός στον Πατέρα και στον άνθρωπο δέχεται αυτό το φορτίο. Για να εγκαινιάσει τη νέα εποχή έχει επιστρέψει. Για να στεριώσει το θησαυρό του παρελθόντος, να εμπνεύσει τα θαύματα του μέλλοντος, να δοξάσει το Θεό και τον άνθρωπο κατέβηκε απ' το ψηλό Του όρος.

Ας δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητές Του: η εγκαθίδρυση της ειρήνης· η εγκαινίαση του συστήματος του να μοιράσουμε· η άρση της ενοχής και του φόβου - το καθάρισμα της καρδιάς και του νου των ανθρώπων· η διαπαιδαγώγηση της ανθρωπότητας στους νόμους της ζωής και της αγάπης· μια εισαγωγή στα Μυστήρια· η εξωράιση των πόλεών μας· η άρση των φραγμών που εμποδίζουν τα ταξίδια και τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών· η δημιουργία μιας κοινής δεξαμενής γνώσης που θα είναι προσιτή σε όλους.

Ότι ένα τέτοιο έργο δεν είναι εύκολο, ούτε ακόμα και για τον Υιό του Ανθρώπου, είναι φανερό. Οι αρχαίες συνήθειες της διαίρεσης και του χωρισμού έχουν γερές ρίζες, ενώ ο φόβος και η δεισιδαιμονία κρατούν στα δίχτυα τους εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά ποτέ άλλοτε στην ιστορία του κόσμου δεν ήρθε Δάσκαλος καλύτερα εξοπλισμένος για το έργο Του. Ο Μαϊτρέγια ήρθε να δώσει μάχη με την άγνοια και το φόβο, τη διαίρεση και τη στέρηση. Όπλα Του η πνευματική κατανόηση, η γνώση και η αγάπη· αστραφτερή πανοπλία Του η ίδια η Αλήθεια.


* * *

ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ;

"Τα σημάδια της παρουσίας του Μαϊτρέγια στον κόσμο θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ο Μαϊτρέγια θα κατακλύσει τον κόσμο με συμβάντα τέτοια που ο νους δεν θα μπορεί ποτέ να το χωρέσει".

Αυτή η πρόβλεψη έγινε την 1η Ιουνίου 1988 από έναν άνθρωπο του κοντινού περιβάλλοντος του Μαϊτρέγια. Από τότε, εκατομμύρια άνθρωποι, από κάθε θρησκευτικό και πολιτιστικό χώρο, έχουν βιώσει κάποιο "θαυματουργό" φαινόμενο: από οράματα της Παναγίας μέχρι εμφανίσεις του Χριστού ή του Βούδα· από θεραπευτικά νερά και "σταυρούς από φως" μέχρι σχήματα με κύκλους σε χωράφια· από αγγέλους μέχρι ταξιδιώτες που γίνονται άφαντοι.

Σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν Κρεμ, ο σκοπός αυτών των θαυμάτων είναι να στηρίξουν την πίστη των πιστών, να ανανεώσουν την πεποίθησή τους για την αγάπη και την ευλογία του Θεού, και να προετοιμάσουν την καρδιά και το νου τους για την επικείμενη εμφάνιση του αναμενόμενου δασκάλου τους.


* * *

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ

Θέλετε να βοηθήσετε τον κόσμο, αλλά δεν ξέρετε από πού ν' αρχίσετε;

Ανταποκρινόμενοι στην ώθηση την ψυχής τους, πολλοί άνθρωποι σήμερα αναζητούν έναν τρόπο να υπηρετήσουν. Μια από τις ισχυρότερες μορφές υπηρεσίας - μια υπηρεσία που μπορεί να προσφερθεί εύκολα και που παράγει απαράμιλλα αποτελέσματα για τον πλανήτη και για τους ανθρώπους που συμμετέχουν - είναι ο διαλογισμός διαβίβασης. Το ακόλουθο άρθρο προέρχεται από ομιλίες που έδωσε ο Μπέντζαμιν Κρεμ στην Ιαπωνία το Μάρτιο του 1989.

Ο διαλογισμός αποτελεί, ανάλογα με τον τύπο του, ένα λίγο-πολύ επιστημονικό μέσο για να έρθουμε σ' επαφή με την ψυχή και τελικά να ενοποιηθούμε με την ψυχή. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός του διαλογισμού κάθε μορφής.

Ο διαλογισμός διαβίβασης είναι ένας τρόπος υπηρέτησης του κόσμου. Αντίθετα με πολλές άλλες μορφές διαλογισμού, σ' αυτόν προσελκύονται μόνο άνθρωποι που επιθυμούν να υπηρετήσουν. Αυτή η επιθυμία για υπηρεσία εκδηλώνεται μόνο όταν το άτομο έχει φτάσει σε κάποιο βαθμό επαφής με την ψυχή του. Και τούτο, γιατί η ψυχή είναι εκείνη που επιθυμεί να υπηρετήσει.

Οι ομάδες λειτουργούν ως ενεργειακοί "υποσταθμοί"

Οι Δάσκαλοι της Σοφίας έχουν στη διάθεσή Τους τεράστιες πνευματικές ενέργειες. Ένα μείζον μέρος της εργασίας των Δασκάλων είναι να κατανέμουν αυτές τις ενέργειες στον κόσμο για να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, την εκπλήρωση του Σχεδίου της Εξέλιξης για τον πλανήτη μας, που Εκείνοι το γνωρίζουν. Πολλές από τις ενέργειες αυτές είναι συμπαντικής προέλευσης και αν εκλύονταν απευθείας στον κόσμο θα ήταν υπερβολικά υψηλές και θ' ανακλώνταν πάλι πίσω χωρίς να μπορούν ν' απορροφηθούν από τη μάζα της ανθρωπότητας. Οι ομάδες διαλογισμού διαβίβασης λειτουργούν ως "υποσταθμοί". Οι Δάσκαλοι στέλνουν αυτές τις πνευματικές ενέργειες μέσα από τα ενεργειακά κέντρα (ή "τσάκρα") των ατόμων στις ομάδες. Με το πέρασμά τους από τα κέντρα, οι ενέργειες αυτόματα μεταμορφώνονται και γίνονται πιο προσιτές, πιο χρησιμοποιήσιμες από την ανθρωπότητα. Οι Δάσκαλοι τις κατευθύνουν τότε στον κόσμο, όπου υπάρχει ανάγκη γι' αυτές.

Υπάρχουν σ' όλο τον κόσμο μερικές εκατοντάδες ομάδες διαβίβασης. Τα μέλη κάθε ομάδας συναντιούνται τακτικά, την ίδια πάντα ημέρα και ώρα, που την καθορίζει η ίδια η ομάδα, ανάλογα με τις περιστάσεις της. Οι συναντήσεις μπορεί να γίνονται μία ώς τρεις φορές την εβδομάδα. Η ομάδα συναθροίζεται και όλοι μαζί εκφωνούν τη Μεγάλη Επίκληση, που δόθηκε στην ανθρωπότητα γι' αυτό το σκοπό. Η Επίκληση δόθηκε στον κόσμο το 1945 από τον Μαϊτρέγια για να μας προμηθεύσει μια τεχνική για την επίκληση των ενεργειών που μεταμορφώνουν τον κόσμο και προετοιμάζουν την επιστροφή Του.

1/4ταν απαγγέλλουμε τη Μεγάλη Επίκληση με την προσοχή μας εστιασμένη στο κέντρο άζνα (το σημείο ανάμεσα στα φρύδια), ένας αγωγός σχηματίζεται ανάμεσα στην ομάδα και στην Ιεραρχία των Δασκάλων. Μέσ' απ' αυτόν τον αγωγό, οι Δάσκαλοι στέλνουν τις ενέργειές Τους.

Αυτές οι πνευματικές δυνάμεις είναι ακριβώς οι ενέργειες που μεταμορφώνουν τώρα τον κόσμο. Ο Μαϊτρέγια γεμίζει τον κόσμο με την ενέργεια της ισορροπίας, για παράδειγμα, και οι εθνικοί ηγέτες ανακαλύπτουν ότι μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους, μπορούν να συμβιβάζονται, μπορούν να φτάνουν σε κάποιο είδος συναίνεσης, σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη. Ξαφνικά, έθνη που υπήρξαν εχθροί, από αιώνες ίσως, ανακαλύπτουν ότι μπορούν να συζητούν μαζί γύρω από ένα τραπέζι και ειρηνικά να βρίσκουν μια λύση.

Αυτή είναι η υπηρεσία που επιτελούν οι ομάδες διαβίβασης για τον κόσμο. Μας επιτρέπει να προχωρήσουμε πέρα από την απλή επαφή με τη δική μας ψυχή και να έρθουμε σε σχέση συνεργασίας με το Βασίλειο των Ψυχών, την πνευματική Ιεραρχία των Δασκάλων.

Πνευματικό "θερμοκήπιο"

Στο διαλογισμό διαβίβασης, τα ενεργειακά σας κέντρα τονώνονται με τρόπο που θα ήταν εντελώς αδύνατον διαφορετικά. Μέσα σ' ένα χρόνο συνεπούς, εντατικού διαλογισμού διαβίβασης, μπορείτε να κάνετε την ίδια πρόοδο που θα κάνατε με 10 ή και 15 χρόνια ατομικού διαλογισμού. Είναι σαν ένα θερμοκήπιο, μια διεργασία ταχύρυθμης ανάπτυξης.

Αυτή η εργασία οδηγεί σε βαθύτατες αλλαγές στο άτομο. Οι περισσότεροι άνθρωποι, μέσα σε έξι μήνες με ένα χρόνο, συνειδητοποιούν τις αλλαγές στον εαυτό τους, αναγνωρίζουν ότι βαθμιαία γίνονται διαφορετικά, καλύτερα άτομα. Ανακαλύπτουν ότι μπορούν να βιώνουν και να εκδηλώνουν αγάπη πιο εύκολα. Βρίσκουν ότι ο νους τους είναι πιο ζωντανός και δημιουργικός. Μπορεί να διαπιστώσουν ότι έχουν περισσότερη αυτοπειθαρχία και αποφασιστικότητα, και μεγαλύτερη συνέπεια στον τρόπο που εργάζονται. Βλέπουν τα μέλη της ομάδας τους να γίνονται πιο ακτινοβόλα, πιο ήπια, πιο στοργικά - με μια λέξη, πιο πνευματικά. Πολλοί δέχονται θεραπεία αυθόρμητα στη διάρκεια της διαβίβασης.

Η τεχνική του διαλογισμού διαβίβασης είναι πολύ απλή και μπορεί να εφαρμοστεί απ' οποιονδήποτε πάνω από την ηλικία των 12 ετών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατάμε την προσοχή μας στο κέντρο άζνα - το σημείο ανάμεσα στα φρύδια. Θα διαπιστώσετε, ωστόσο, ότι κάθε τόσο η προσοχή ξεφεύγει από το κέντρο αυτό. 1/4ταν συνειδητοποιούμε ότι συνέβη αυτό, "ηχούμε" μέσα μας το μάντραμ ΟΜ ή σκεφτόμαστε το ΟΜ, και η προσοχή επιστρέφει αυτόματα στο κέντρο άζνα.

Με το να κρατάμε την προσοχή στο κέντρο αυτό δημιουργείται μια ευθυγράμμιση ανάμεσα στο φυσικό εγκέφαλο και στην ψυχή. Οι ενέργειες στέλνονται από το επίπεδο στο οποίο συνήθως εργάζονται οι Δάσκαλοι: το επίπεδο της ψυχής. 1/4σο κρατάμε αυτή την ευθυγράμμιση, η διαβίβαση προχωρεί.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ισχυρότερη μορφή υπηρεσίας που να μπορείτε να την προσφέρετε στον κόσμο τόσο εύκολα και με τόση λίγη κατανάλωση ενέργειας. Ούτε θα βρείτε μια τεχνική προσωπικής ανάπτυξης τόσο δυνατή, με τόσο εκτεταμένα αποτελέσματα, που ν' απαιτεί τόσο λίγο κόπο.

Αν διαπιστώσετε ότι ο διαλογισμός διαβίβασης σάς ταιριάζει, τότε θα έχετε βρει μια μέθοδο υπηρεσίας που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος τούτης της ζωής και σ' όλες τις μελλοντικές ζωές.

Ο διαλογισμός διαβίβασης είναι μια ασφαλής, επιστημονική δραστηριότητα, που δεν συνδέεται με κάποια θρησκεία ή δόγμα. Δεν εμποδίζει την τήρηση οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή πνευματικής πρακτικής. Για να σχηματίσετε μια ομάδα διαβίβασης, δεν σας χρειάζεται παρά η πρόθεση και η επιθυμία να υπηρετήσετε. Μπορείτε ν' αρχίσετε μια ομάδα με οσοδήποτε αριθμό μελών, καλώντας απλώς μερικούς φίλους με όμοιο ενδιαφέρον να διαλογίζονται μαζί σας σε τακτική βάση. Για περισσότερη εμβάθυνση και καθοδήγηση, σας παραπέμπουμε στο βιβλίο "Διαβίβαση - ένας διαλογισμός για τη Νέα Εποχή", του Μπέντζαμιν Κρεμ.


* * *

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Από την εστία του Φωτός
μέσ' από τη Διάνοια του Θεού
Ας διαχυθεί φως μέσα στις
διάνοιες των ανθρώπων.
Το Φως ας κατέβει στη Γη.

Από την εστία της Αγάπης
μέσ' από την Καρδιά του Θεού
Ας διαχυθεί αγάπη μέσα στις
καρδιές των ανθρώπων.
Είθε ο Χριστός να γυρίσει στη Γη.

Από το κέντρο όπου η Θέληση
του Θεού είναι γνωστή
Ο σκοπός ας καθοδηγεί τις μικρές
θελήσεις των ανθρώπων -
Ο σκοπός που οι Δάσκαλοι
γνωρίζουν και υπηρετούν.

Από το κέντρο που ονομάζουμε
φυλή των ανθρώπων
Το Σχέδιο της Αγάπης και του
Φωτός ας πραγματοποιηθεί
Και είθε να σφραγίσει την
πύλη του κακού.

Το Φως, η Αγάπη και η Δύναμη
ας αποκαταστήσουν το Σχέδιο
πάνω στη Γη.


* * *

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, από τις κύριες πηγές πληροφοριών για την επανεμφάνιση του Μαϊτρέγια, του Χριστού, γεννήθηκε στη Σκωτία το 1922. Ζωγράφος το επάγγελμα, ζει με την οικογένειά του στο Λονδίνο. Από πολύ νέος ενδιαφερόταν για την εσωτερική φιλοσοφία.

Το 1959, προς μεγάλη του έκπληξη, έλαβε ένα πρώτο τηλεπαθητικό μήνυμα από το Δάσκαλό του, ένα μέλος της Πνευματικής Ιεραρχίας. Λίγο αργότερα, τού ανακοινώθηκε ότι μέσα σε 20 χρόνια θα επέστρεφε στον κόσμο ο Μαϊτρέγια και ότι, αν ήθελε, θα του δινόταν η ευκαιρία να παίξει ενεργό ρόλο σ' αυτό το γεγονός.

Το 1972, με την καθοδήγηση του Δασκάλου του, ο Κρεμ άρχισε μια περίοδο εντατικής και επίπονης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα η τηλεπαθητική επαφή του με το Δάσκαλό του να γίνει συνεχής και άμεση.

Αυτή η σχέση επιτρέπει τη διαρκή ενημέρωσή του για την πρόοδο της ανάδυσης του Μαϊτρέγια και του δίνει την πλήρη πεποίθηση που είναι αναγκαία για να παρουσιάσει αυτές τις πληροφορίες σ' ένα δύσπιστο κόσμο.

Από το 1974 ο Κρεμ άρχισε να δίνει διαλέξεις σ' ολόκληρη την Ευρώπη, σε όσους τον προσκαλούν. Οι περιοδείες του περιλαμβάνουν τώρα τη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Ο Κρεμ δεν παίρνει αμοιβή για την εργασία αυτή και δεν προβάλλει κανέναν ισχυρισμό για τη δική του πνευματική θέση.

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε πολλές γλώσσες - μεταξύ άλλων και στα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ολλανδικά, ιαπωνικά, σουηδικά, ελληνικά, ρουμανικά και ρωσικά - από ομάδες που ανταποκρίνονται στο μήνυμά του. Είναι επίσης ένας από τους αρχισυντάκτες του Share Ιnternational, ενός μηνιαίου περιοδικού που διαβάζεται σε 70 χώρες.

"Το δικό μου έργο", λέει ο Κρεμ, "είναι να κάνω την αρχική προσέγγιση στο κοινό, να συμβάλω στη δημιουργία ενός κλίματος ελπίδας και προσδοκίας μέσα στο οποίο ο Χριστός, ο Μαϊτρέγια, θα μπορέσει να αναδυθεί χωρίς να παραβιάσει την ελεύθερη θέλησή μας".


* * *

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

Ακούγοντας για την παρουσία του Μαϊτρέγια στον κόσμο, πολλοί άνθρωποι ρωτούν: "Πώς μπορώ να Τον βοηθήσω;". Στα ακόλουθα αποσπάσματα από τα Μηνύματά Του, ο Μαϊτρέγια απαντάει σ' αυτό ακριβώς το ερώτημα:

"Αρχίστε αφιερώνοντας τον εαυτό σας, και όλα όσα είστε και υπήρξατε, στην υπηρεσία του κόσμου, στην υπηρεσία των αδερφών σας παντού.
Φροντίζετε να μην περνάει ούτε μια μέρα χωρίς κάποια πράξη αληθινής υπηρεσίας και να είστε βέβαιοι ότι η βοήθειά Μου θα είναι δική σας".

"Πολλοί υπάρχουν τώρα που με χαρά θα μάθαιναν ότι είμαι εδώ. Πέστε τους αυτό το νέο. Πέστε τους ότι ο Υιός του Ανθρώπου ξαναγύρισε, ότι ο μεγαλύτερος Αδερφός τους είναι ανάμεσά τους, ότι η μακρόχρονη αναμονή τελείωσε, και ότι φρέσκος και ανυπόμονος για τη μάχη έφτασε ο Φίλος και Οδηγός τους".


* * *

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ