Θαύματα

"Πιστεύετε στα θαύματα;"


Συνέντευξη του Μπέντζαμιν Κρεμ στον Monte Leach
Ε. Το ερώτημα "Πιστεύετε στα θαύματα;" ήταν ο τίτλος ενός πρόσφατου κύριου άρθρου στο περιοδικό LIFE, το οποίο επισήμαινε τις χιλιάδες τα ανεξήγητα ή θαυματουργά φαινόμενα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως. Αλλες πηγές, όπως το περιοδικό TIME και η WASHINGTON POST, έχουν επίσης γράψει για τέτοια φαινόμενα, όπως, φυσικά, και το περιοδικό SHARE INTERNATIONAL.
Για να αναφέρω μερικά απ' αυτά τα ανεξήγητα συμβάντα: έχουμε αναφορές για οράματα ή προσωπικά βιώματα του Χριστού· για οράματα της Παναγίας· για αγάλματα της Παναγίας που χύνουν δάκρυα ή δάκρυα από αίμα· για σταυρούς από φως που εμφανίζονται σε παράθυρα σπιτιών· για θεραπευτικό νερό που ανακαλύφτηκε στο Μεξικό και αλλού· μαρτυρίες για ένα μυστηριώδη ταξιδιώτη που κάνει οτοστόπ, λέει ότι ο Χριστός είναι στον κόσμο και μετά εξαφανίζεται· μια αύξηση των εμφανίσεων ιπτάμενων δίσκων (UFO)· σχηματισμούς "κύκλων στα σπαρτά", κυκλικών σχημάτων σε αγρούς σιτηρών σε πολλά μέρη του κόσμου· και ούτω καθεξής.
Γενικά, πιστεύετε ότι θα πρέπει κανείς να παίρνει τέτοιες μαρτυρίες στα σοβαρά, ή μήπως οι περισσότερες απ' αυτές πρέπει να απορρίπτονται ως αποκυήματα της φαντασίας των ανθρώπων, ως απάτες ή ως γεγονότα που μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά;

Α. Δεν έχω αμφιβολία ότι υπάρχουν μερικοί ψεύτικοι "κύκλοι στα σπαρτά", σίγουρα στην Αγγλία. Αλλά η μεγάλη πλειονότητα των διαφόρων φαινομένων που περιέγραψες πρέπει να λαμβάνονται πολύ στα σοβαρά. Αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα και είναι μέρος των σημείων που περιμένουν και αναζητούν οι άνθρωποι σε σχέση με την επανεμφάνιση του Χριστού σήμερα.

Ε. Πιστεύετε ότι αυτά τα φαινόμενα είναι σημάδια της επανεμφάνισης του Χριστού;

Α. Ναι, πράγματι. Είναι σημάδια ότι έχουμε φτάσει στο τέλος μιας εποχής και στην αρχή μιας νέας, και ότι ο Χριστός έχει επιστρέψει στον κόσμο για να εγκαινιάσει αυτό το νέο κύκλο. Αυτά τα σημάδια δίνονται για να στηρίξουν την πίστη των ανθρώπων και την ελπίδα τους στο μέλλον και σε μια πνευματική βάση της ζωής, για να τους θυμίσουν ότι ζούμε σ' έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και ότι οι ημέρες των θαυμάτων δεν έχουν περάσει. Τα θαύματα της Βίβλου, για παράδειγμα, κι εκείνα που είχαν γίνει νωρίτερα, επαναλαμβάνονται τώρα κάθε μέρα, σχεδόν κάθε ώρα, παντού στον κόσμο. Όλα μαζί, αυτά τα συμβάντα αποτελούν πολύ καθαρές ενδείξεις για την ανθρωπότητα ότι ο καιρός πλησιάζει για την δημόσια εμφάνιση του Χριστού στον κόσμο.

Ε. Πώς μπορείτε και μιλάτε γι' αυτά τα θέματα με τόση βεβαιότητα;

Α. Ένας από τους μαθητές του Χριστού ήρθε σ' επαφή μαζί μου τον Ιανουάριο του 1959, και λίγο αργότερα ο ίδιος ο Μαϊτρέγια μού ανέθεσε το έργο να προετοιμάσω το δρόμο για τον ερχομό Του. Αυτό το κάνω από σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα. O ρόλος μου είναι να δημιουργήσω ένα κλίμα ελπίδας και προσδοκίας για την επιστροφή του Χριστού, έτσι ώστε Εκείνος να μπορέσει να εισέλθει στη ζωή μας χωρίς να παραβιάσει την ελεύθερη θέλησή μας.

Ε. Είπατε ότι επικοινώνησε μαζί σας ένας μαθητής του Χριστού;

Α. Ένας από τους Δασκάλους της Σοφίας, που ζει στα Ιμαλάια, ήρθε σ' επαφή μαζί μου, πρώτα μέσω ενός άλλου μαθητή και κατόπιν απευθείας. O Δάσκαλος με εκπαίδευσε και με ετοίμασε για τη δουλειά που κάνω όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να ετοιμαστεί ο δρόμος για το δικό Του Δάσκαλο, το Δάσκαλο όλων των Δασκάλων, εκείνον που εμείς στη Δύση Τον γνωρίζουμε ως Χριστό.

Ε. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πιο συγκεκριμένα για μερικά από τα φαινόμενα που έχουν γίνει γνωστά. Υπάρχουν μαρτυρίες ατόμων που είχαν οράματα ή προσωπικές εμπειρίες του Χριστού. Πώς σχολιάζετε αυτές τις μαρτυρίες;

Α. Aσφαλώς δέχομαι ότι αυτά πράγματι συμβαίνουν. Αυτές οι εμπειρίες είναι μέρος των εκδηλώσεων που περιβάλλουν την επιστροφή Του. O Μαϊτρέγια εμφανίζεται σε ανθρώπους με τρεις τρόπους. Πολλοί διηγούνται ότι είδαν ένα πολύ ζωντανό και δυνατό όνειρο, στο οποίο συνήθως έχουν κάποια εμπειρία μεγάλης πνευματικής ανάτασης και νιώθουν ότι είδαν το Χριστό. Αυτός είναι ο συνηθέστερος τρόπος με τον οποίο ο Μαϊτρέγια κάνει την παρουσία Του γνωστή στην ανθρωπότητα.

Ένας άλλος, λιγότερο συνηθισμένος τρόπος είναι να δίνει οράματα. Αυτές οι εμπειρίες είναι ξυπνητά οράματα, όχι στερεές φυσικές παρουσίες. Oι άνθρωποι βλέπουν ή βιώνουν το Χριστό ως φως ή ένα είδος διάφανης μορφής. Oι διηγήσεις τους για το πώς εμφανίζεται ποικίλουν. Αυτός είναι ο δεύτερος τρόπος επαφής του Μαϊτρέγια με ανθρώπους.

Υπάρχουν επίσης και άμεσες, φυσικές εμφανίσεις του Μαϊτρέγια σε άτομα και σε ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Έχει εμφανιστεί σε φυσική μορφή σε πολύ μεγάλες ομάδες στο Μεξικό, στη Ρωσία και στην πρώην Σοβιετική Ένωση, σ' όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην Ινδία και στο Πακιστάν.

Σε πολλά από τα μέρη αυτά αφήνει πίσω Του θαυματουργά θεραπευτικά νερά—είτε μεταμορφώνοντας υπάρχουσες πηγές ή πηγάδια, είτε δημιουργώντας νέες πηγές. Από τα νερά αυτά, το πιο ονομαστό μέχρι τώρα βρίσκεται στο Τλακότε του Μεξικού, δυο ώρες περίπου με τ' αυτοκίνητο από την πόλη του Μεξικού. Το νερό αυτό θεραπεύει χιλιάδες ανθρώπους από αρρώστιες κάθε μορφής, ακόμα και από το AIDS και τον καρκίνο.

Μια άλλη πηγή έχει ανακαλυφθεί κοντά στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και μια άλλη έξω από το Νέο Δελχί, στην Ινδία.

Ε. Είχαμε επίσης μαρτυρίες για οράματα της Παναγίας και για αγάλματα που δακρύζουν. Μπορούμε να πιστέψουμε αυτές τις μαρτυρίες;

Α. Τις περισσότερες απ' αυτές ναι. Συμβαίνουν σ' όλο τον κόσμο και ο αριθμός τους είναι τεράστιος. Τα οράματα της Παναγίας δημιουργούνται ως μορφές σκέψης από το Δάσκαλο που, πριν από 2.000 χρόνια, ήταν η Μαρία, η μητέρα του Ιησού. Είναι μαθήτρια του Μαϊτρέγια, και τώρα ένας πάρα πολύ προχωρημένος Δάσκαλος. Αυτός ο Δάσκαλος δημιουργεί αυτά τα οράματα της Παναγίας που πάντα τα βλέπουν περισσότερα από ένα άτομα.

Yπάρχουν και οράματα που δημιουργούνται από το φλογερό ζήλο και την επιθυμία των ίδιων των ανθρώπων, στην αναζήτησή τους για κάποια καθησύχαση και ασφάλεια. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, το άτομο δημιουργεί μόνο του οράματα της Παναγίας—οράματα εντελώς αστρικής (συναισθηματικής) φύσης, που δεν έχουν καμιά σχέση με το Δάσκαλο που ήταν η Παναγία, και που τα βλέπει μόνο το ίδιο το άτομο που τα δημιούργησε. Αυτά δεν τα δέχομαι ως γνήσια, αλλά ακόμα κι αυτά είναι μέρος της όλης διεργασίας με την οποία βρίσκει έκφραση η μορφή σκέψης της επιστροφής του Χριστού. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά οράματα είναι ένδειξη ότι ο καιρός είναι ώριμος για την παρουσία του Χριστού.

Ε. Και ταυτόχρονα είναι σημάδι της επιστροφής του Χριστού;

Α. Είναι σημάδι της επιστροφής όχι μόνο του Χριστού, αλλά και της ομάδας που έχει επικεφαλής της το Χριστό. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει και το Δάσκαλο Ιησού. O Δάσκαλος Ιησούς—όπως είναι γνωστός μέσα στην Ιεραρχία των Δασκάλων—ζει στις παρυφές της Ρώμης από το 1989. Είναι ένας από την πρώτη ομάδα Δασκάλων που θα εμφανιστούν δημόσια στον κόσμο μαζί με το Χριστό.

O Χριστός και ο Ιησούς δεν είναι το ίδιο άτομο. O Κύριος Μαϊτρέγια ενσωματώνει, στο ίδιο Του το Είναι, τη λεγόμενη Αρχή του Χριστού, τη Χριστική Συνείδηση—τη δεύτερη άποψη της χριστιανικής Αγίας Τριάδας, την ενέργεια της αγάπης. Πριν από 2.000 χρόνια, ο Μαϊτρέγια 'επιφώτησε' τον Ιησού, το μαθητή Του, και εργάστηκε μέσ' από Aυτόν επί τρία χρόνια, από τη Βάπτιση μέχρι τη Σταύρωσή Tου. Στη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων, ο μαθητής Ιησούς έγινε ο Ιησούς Χριστός ή ο Μεσσίας.

Εξακόσια περίπου χρόνια νωρίτερα, ο Βούδας επιφώτησε το μαθητή Του, τον Πρίγκιπα Γκοτάμα, ο οποίος, σε ηλικία 29 ετών, έγινε ο Γκοτάμα Βούδας. Αυτός είναι ο πανάρχαιος τρόπος εμφάνισης του διδασκάλου στον κόσμο, εμφάνισης που συμβαίνει κυκλικά. Παριστάμεθα τώρα στην επιστροφή του διδασκάλου, σύμφωνα με κυκλικό νόμο, αυτή τη φορά με τη δική Του πλήρη φυσική παρουσία, όχι επιφωτίζοντας ένα μαθητή όπως γινόταν ώς τώρα.

Ε. Ανθρωποι από τη νότια Καλιφόρνια και άλλα μέρη του κόσμου αναφέρουν σταυρούς από φως που παρουσιάστηκαν σε παράθυρα των σπιτιών τους. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Α. Oι σταυροί πρωτοεμφανίστηκαν στο Ελ Μόντε, μια περιοχή του Λος Αντζελες, στην Καλιφόρνια, το Μάιο του 1988. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, ο Δάσκαλός μου είχε πει ότι πολύ σύντομα ο Μαϊτρέγια θα δημιουργήσει τόσους πολλούς σταυρούς από φως σ' όλη την υδρόγειο ώστε οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πια να τους αγνοήσουν. Κανένας δεν θα ξέρει από πού έρχονται ή πώς δημιουργούνται. Υπάρχουν τώρα 20 με 30 τέτοιοι σταυροί στην περιοχή του Ελ Μόντε. Αλλοι σταυροί έχουν εμφανιστεί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Πρόσφατα μια γυναίκα από το Νιου Τζέρσι μού έγραψε ότι έχει ένα σταυρό στο παράθυρο του διαμερίσματός της.

Oι σταυροί εμφανίζονται ξαφνικά· 'ενεργοποιούνται' από τον Μαϊτρέγια κι έχουν πολύ ευεργετική επίδραση στους ανθρώπους γύρω τους. Xιλιάδες άνθρωποι πηγαίνουν να τους δουν και μερικοί έχουν εκπληκτικές θεραπευτικές και πνευματικές εμπειρίες.

Ε. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι σταυροί εμφανίστηκαν σε μια κοινότητα ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα στη νότια Καλιφόρνια. Μήπως αυτό έχει κάποια σημασία;

Α. O Χριστός έχει πει: "Αναζητήστε Με στα σκοτεινά τα μέρη, εκεί όπου η πείνα και η διαπάλη αφθονούν". Έρχεται ως εκπρόσωπος των φτωχών και των απόκληρων. Υπάρχουν γύρω στο 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες επίσημης, απόλυτης φτώχειας, που σημαίνει ότι το εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από 100 δολάρια το χρόνο. Oι μισοί απ' αυτούς δεν έχουν απολύτως τίποτα, κι ένα μεγάλο ποσοστό τους, πολλά εκατομμύρια, πεθαίνουν κυριολεκτικά από πείνα—σ' έναν κόσμο με τεράστιο πλεόνασμα τροφίμων κατά κεφαλή. Και ακριβώς επειδή ο Μαϊτρέγια δεν μπορεί άλλο να στέκεται παράμερα και να βλέπει "αυτή τη βλασφημία", όπως την αποκαλεί, "αυτή τη σφαγή", "αυτό το έγκλημα" της λιμοκτονίας στο μέσο της αφθονίας, γι' αυτό έχει επιστρέψει τώρα στον κόσμο.

Ε. Πώς σχολιάζετε την αυξημένη εμφάνιση ιπτάμενων δίσκων και τα ανεξήγητα σχήματα με κύκλους που έχουν εμφανιστεί σε χωράφια σε διάφορες χώρες;

Α. Εκτός από μερικές απάτες, οι 'κύκλοι στα σπαρτά', όπως λέγονται, είναι ασφαλώς πραγματικοί, αλλά δεν συνδέονται άμεσα με τον Μαϊτρέγια. Τους δημιουργούν οι αδερφοί μας από τους κοντινότερους πλανήτες, τον Αρη και την Αφροδίτη. Oι κύκλοι έχουν εμφανιστεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Έχουμε εκατοντάδες κύκλους στην Αγγλία, κι εμφανίστηκαν επίσης στις ΗΠΑ, στον Καναδά, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Ιαπωνία και αλλού.

Τα σχήματα δημιουργούνται από τα διαστημικά οχήματα που εμείς τα λέμε ιπτάμενους δίσκους ή UFO. Είναι μέρος μιας διεργασίας ενεργοποίησης της Γης, και αναπαράγουν στο φυσικό επίπεδο πολλούς από τους στροβίλους του δικτύου μαγνητικής ενέργειας που περιβάλλει τη Γη. Αυτοί οι σχηματισμοί θα γίνουν 'συσσωρευτές ενέργειας' για την ανθρωπότητα σε σχέση με μια νέα πηγή ενέργειας, που θα αποτελεί μέρος της επιστήμης του άμεσου μέλλοντος, της επιστήμης του φωτός.

Ε. Πού, κατά τη γνώμη σας, οδηγούν όλ' αυτά τα φαινόμενα;

Α. Αυτά τα συμβάντα θα κορυφωθούν στην ανοιχτή, μπροστά στον κόσμο, αναγγελία του Χριστού ότι βρίσκεται στον κόσμο και ότι είναι ο Παγκόσμιος Δάσκαλος για όλες τις ομάδες, θρησκευτικές και μη. O ερχομός Του δεν είναι απλώς μια θρησκευτική εκδήλωση. Είναι μια πνευματική εκδήλωση. O Μαϊτρέγια είναι ένας δάσκαλος με την ευρύτερη δυνατή έννοια της λέξης. Έχει έρθει για να γαλβανίσει και να εμπνεύσει την ανθρωπότητα ν' αλλάξει κατεύθυνση, να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου θα μπορούμε να ζούμε μαζί με ειρήνη.

O τρόπος για να το κάνουμε αυτό, λέει, είναι απλός: δεν απαιτεί παρά να δούμε τους εαυτούς μας ως αδέρφια μέσα σε μια ενιαία ανθρωπότητα, αδέρφια που μοιράζονται από κοινού τους πόρους του κόσμου. Λέει ότι η εκλογή που έχουμε είναι ανάμεσα στο να μοιράσουμε ή στο θάνατο, γιατί χωρίς μοίρασμα δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη, και χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη. Σήμερα, χωρίς ειρήνη, ο κόσμος θα έπαυε να υπάρχει· θα καταστρέφαμε τον κόσμο.

O Μαϊτρέγια έχει έρθει για να μας οδηγήσει και να μας εμπνεύσει ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες η ανθρωπότητα όχι μόνο θα επιβιώσει, αλλά και θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός λαμπρού πολιτισμού που θα βασίζεται σ' έναν πνευματικό τρόπο ζωής. Θα δημιουργήσουμε ένα νέο πολιτισμό, αντάξιο, όπως θα έλεγε ο Μαϊτρέγια, των θεών που είμαστε.

* * *