Διδασκαλίες του Μαϊτρέγια

Το περιβάλλον θα γίνει το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα

Η νέα ενέργεια που διαπερνάει τον κόσμο μας θα κάνει τη γη πιο εύφορη. Οι άνθρωποι θα γνωρίσουν περισσότερη υγεία και θα δούμε πολλές αρρώστιες να εξαφανίζονται. Ως αποτέλεσμα της ενέργειας της ισορροπίας, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ζήσουν σε στενότερη επαφή με τη φύση και θα υπάρξει μεγαλύτερη αρμονία ανάμεσα στο φυτικό, το ζωικό και το ανθρώπινο βασίλειο. Οι καταστρεπτικές δυνάμεις (συνέπειες της ανθρώπινης συμπεριφοράς) αντιστρέφονται τώρα με τέτοιο τρόπο ώστε θα γίνουν εποικοδομητικές. Χάρη στη μεγαλύτερη αρμονία ανάμεσα στη φύση και την ανθρωπότητα, οι άνθρωποι θα είναι πιο ευτυχισμένοι. Όταν διαταράσσουμε το περιβάλλον, διαταράσσουμε την ίδια μας τη φύση.

Ο Μαϊτρέγια έχει ενεργοποιήσει τον πλανήτη και παρήγαγε θερμότητα έτσι ώστε να είναι δυνατή η καλλιέργεια αρκετής τροφής για την ικανοποίηση της νέας ζήτησης για τροφές καλλιεργημένες με φυσικές μεθόδους. Οι αλλαγές στα καιρικά φαινόμενα συμβαίνουν ήδη και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της θέρμανσης της Γης. Σ’ ολόκληρη την υδρόγειο, οι ημέρες και οι νύχτες θα είναι ζεστότερες, και θα δούμε αλλαγές στην ανθρώπινη συμπεριφορά καθώς οι άνθρωποι θα αναπαύονται περισσότερο και θα δουλεύουν λιγότερο. Θα απολαμβάνουν περισσότερες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το φυτικό και το ζωικό βασίλειο θα επηρεαστούν επίσης, και ένας αριθμός ειδών θα εκλείψει. Θα διαπιστώσουμε ότι η κοινωνία θα σκέπτεται από μια παγκόσμια σκοπιά και οι πολιτικές θα αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι άνθρωποι θα πλησιάσουν πιο πολύ ο ένας τον άλλο και θα μάθουν να μοιράζονται τα αγαθά και να ζουν μαζί αρμονικά. “Ακόμα και ο νους, το πνεύμα και το σώμα θα αλλάξουν”, μας λέει ο Μαϊτρέγια.

Η φύση θ' ανταποκριθεί θετικά με τη μορφή νέας βλάστησης. Η γη θα είναι γεμάτη τροφή και κανένας δεν θα είναι σε θέση να καταλάβει πλήρως πώς γίνεται αυτό. Τα αναγκαία για τη ζωή θα είναι διαθέσιμα. Το περιβάλλον θα γίνει το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και πριν από λίγα χρόνια, που ο Μαϊτρέγια έκανε αυτή την πρόβλεψη, κανένας πολιτικός δεν έπαιρνε το περιβάλλον στα σοβαρά. Τώρα το ενδιαφέρον υπάρχει. Αυτή η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για το περιβάλλον είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης Αυτο-συνείδησης στον κόσμο.

Υπάρχει ένας σύνδεσμος, λέει ο Μαϊτρέγια, ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον: από τη στιγμή που αποχτάς επίγνωση του εαυτού σου, το περιβάλλον μέσα στο νου, το πνεύμα και το σώμα σου είναι υπό τον έλεγχό σου· αυτή η επίγνωση σε οδηγεί τότε να δώσεις προσοχή και στο εξωτερικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Μαϊτρέγια, έχει επέλθει μια αποφασιστική αλλαγή στο ρυθμό της περιστροφής της Γης. Η ταχύτητα της περιστροφής της Γης επιβραδύνθηκε. Σαν επακόλουθο αυτού του γεγονότος, οι δυνάμεις που περιβάλλουν τον πλανήτη επιβραδύνθηκαν επίσης. Αυτές δεν είναι "τυφλές" δυνάμεις: είναι οι συνέπειες των δραστηριοτήτων του ανθρώπου.

Αυτό το βαρυσήμαντο γεγονός συνέβη στα τέλη Ιουλίου του 1988. Θα έχει σαν αποτέλεσμα αποφασιστικές αλλαγές, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, στη γήινη ατμόσφαιρα, στον αέρα, στη στεριά και στις θάλασσες. Μερικές έχουν ήδη αρχίσει. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν το "γύρισμα του τροχού" που σημαδεύει το τέλος μιας εποχής (δηλαδή της εποχής των Ιχθύων) και την έναρξη μιας νέας - της εποχής του Υδροχόου. "Ο τροχός ρυθμίζει ολόκληρη τη δημιουργία. Όταν γυρίζει, κανένας δεν μπορεί να αποφύγει τη μεταμόρφωση".

Αυτό το "τέλος μιας εποχής" αναπόφευκτα προκαλεί έναν αριθμό φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες και σεισμούς, και βλέπουμε τώρα μια δραματική κορύφωση στον αριθμό των καταστροφών που συμβαίνουν σ' όλο τον κόσμο. Όλη αυτή η ενέργεια αποδεσμεύτηκε εξαιτίας της απανθρωπιάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Η απληστία αυτών των κρατούντων καταδίκασε τους συνανθρώπους τους και την ίδια τη φύση. Το περιβάλλον έχει μολυνθεί και αντιδρά. Ο Μαϊτρέγια λέει: “Την προηγούμενη φορά που ήρθα, ως Ιησούς, γράφτηκε στη Βίβλο ότι, όταν θα εμφανιστώ και πάλι, τα ίδια τα στοιχεία της φύσης θα αντιδράσουν”.

Όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία της αναπροσαρμογής, ο ανθρώπινος πόνος είναι αναπόφευκτος, αλλά μέσ' από τον πόνο οι καταστρεπτικές δυνάμεις αποδεσμεύονται από το φυσικό τους σχήμα και διαλύονται. Οτιδήποτε λειτουργεί με την επιβολή της δύναμης δεν θα επιζήσει.

Ωστόσο, αυτή η περίοδος δεν είναι μια περίοδος κατακλυσμικής καταστροφής. Αυτή η "αναπροσαρμογή" είναι ζήτημα βαθμού, και οι οιωνοί καταστροφής που παρουσιάζονται συνήθως έχουν μεγαλοποιηθεί. Ο Μαϊτρέγια επισημαίνει ότι όταν συμβαίνουν καταστροφές σε διεθνή κλίμακα, οι άνθρωποι περιμένουν ότι θα έρθει ή ‘δευτέρα παρουσία’. Αλλά, λέει ο Μαϊτρέγια, "Ο Κύριος βρίσκεται εδώ από τη χαραυγή του χρόνου. Όταν είμαι μαζί σας, δεν υπάρχει θέμα δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης παρουσίας".

Όταν συμβαίνει μια συμφορά, ο Κύριος είναι πάντα μαζί με την ψυχή. Της δίνει δύναμη, παρηγοριά κι ευδαιμονία εκείνη την ώρα, παρ’ όλο που εμείς με το νου μας δε βλέπουμε παρά μόνο πόνο. Στις κρίσεις, οι άνθρωποι θα πλησιάσουν περισσότερο ο ένας τον άλλον και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Με την δική μας ελεύθερη βούληση μπορούμε να ελαττώσουμε τη δυστυχία αν ανταποκριθούμε με αμεσότητα και προθυμία στην ανθρώπινη ανάγκη.

Μετά την κορύφωση των καταστροφών, θ' ακολουθήσει μια περίοδος γαλήνης – η βία κι η καταστροφή θα πάρουν τέλος. Καθώς οι άνθρωποι θ' αποχτούν μεγαλύτερη εγρήγορση, το αίσθημα ενοχής που έχουν θα υποχωρήσει και θ' αντιληφθούν ότι δεν είναι ο Εαυτός εκείνος που προξενεί όλο αυτό το μακελειό. Αυτό το προκαλεί μια εξωτερική δύναμη καταστρεπτικής ενέργειας που έχει ρουφήξει τους ανθρώπους μέσα στη θύελλα του χάους και της σύγχυσης. Το νέο συναίσθημα θα είναι όπως όταν σηκώνεσαι τις μικρές ώρες της πρώτης αυγής και σε περιβάλλει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Ο Μαϊτρέγια υπογραμμίζει ότι αυτές δεν είναι προγνώσεις, αλλά η εκπλήρωση του νόμου.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

Ε. Παρακαλώ εξηγήστε μας το λόγο για τον οποίο συμβαίνουν διάφορες καταστροφές, όπως πλημμύρες, σεισμοί και τα παρόμοια. Είναι αναγκαίο να συμβαίνουν αυτά πριν έρθουν οι καλοί καιροί;

Α. Πολλές από τις καταστροφές είναι άμεσο αποτέλεσμα των λαθεμένων μας σκέψεων και πράξεων. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι σεισμοί που συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των υπόγειων πυρηνικών δοκιμών που γίνονται από διάφορες χώρες. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας δραστηριότητας είναι ένας σεισμός, όχι κατ’ ανάγκη στην περιοχή όπου έγινε η δοκιμή.

Επιπλέον, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, των ωκεανών και των ποταμών μας, ανατρέπει την ισοροπία της φύσης. Τα λεγόμενα ‘στοιχειακά’ της φύσης ανταποκρίνονται, μέσ’ από πλημμύρες, κυκλώνες και ούτω καθεξής, για να καθαρίσουν τον πλανήτη από τις καταστρεπτικές ενέργειες. Φοβάμαι ότι προβλέπονται κι άλλες τέτοιες καταστροφές, καθώς η διεργασία της εξάγνισης φτάνει σε μια κορύφωση.

* * *