Η Ανάδυση του Μαϊτρέγια

Πώς θα Τον αναγνωρίσουμε;

Ερωτήσεις και απαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

Ε. Πώς θ' αναγνωρίσουμε το Χριστό;

Α. Πολύ σύντομα πια, μέσα σε δυο μήνες από τώρα, ο Χριστός θ' αρχίσει ν' αναδύεται στη χώρα όπου βρίσκεται και βαθμιαία θ' αρχίσει τη διδασκαλία Του. Πώς θα Τον αναγνωρίσουμε; Πώς θα είμαστε βέβαιοι ότι αυτός που βλέπουμε είναι πράγματι ο Χριστός; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο σήμερα που διδάσκουν πολύ σωστά πράγματα, που δίνουν πολύ ωραίες διδασκαλίες: και για μερικούς από αυτούς οι οπαδοί τους υποστηρίζουν πως είναι ο Χριστός. Ξέρουμε πως υπάρχουν σήμερα πολλοί που υποστηρίζουν πως αυτοί είναι ο Χριστός ή ο Μαϊτρέγια. Και ξέρουμε ακόμα πως υπάρχει μια προφητεία που λέει ότι, πριν έρθει ο Χριστός, θα εμφανιστούν πολλοί ψευδόχριστοι, πολλές ψεύτικες διδασκαλίες για το Χριστό, και ότι "εάν τις υμίν είπη, ιδού ώδε ο Χριστός, ιδού εκεί, μη πιστεύετε".

Κανένας, όμως, δεν πρόκειται να δείξει τον αληθινό Χριστό και να πει: "Αυτός εδώ είναι ο Χριστός". Η αναγνώριση του Χριστού επαφίεται στον καθένα μας ατομικά. Ο Χριστός είναι η ενσωμάτωση της ενέργειας που ονομάζουμε Χριστική Συνείδηση ή Αρχή του Χριστού, ενέργεια του Συμπαντικού Χριστού. Αυτή την ενέργεια εκλύει για μας στον κόσμο ο Μαϊτρέγια, ο Χριστός, και ανάλογα με το βαθμό που αυτή η ενέργεια θα εκδηλώνεται μέσα μας, θα Τον αναγνωρίσουμε.

Ο Χριστός θα δείξει ότι η πολιτική και οικονομική ζωή μας πρέπει ν' αλλάξει εντελώς κατεύθυνση και να μεταβληθεί στην πνευματική δραστηριότητα που ουσιαστικά είναι· ότι τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, η επιστήμη και η κουλτούρα μας χρειάζεται κι αυτά να προσλάβουν μια νέα πνευματική διάσταση. Η Διδασκαλία Του θα καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της ανθρώπινης δράσης· και θα είναι ακριβώς από το εύρος της Διδασκαλίας Του, από την καθολικότητα της σκοπιάς Του, που θα μπορέσουμε να Τον αναγνωρίσουμε· από την τεράστια πνευματική Του ρώμη, την ολωσδιόλου ασυνήθιστη ακτινοβολία Του αγνότητας, ιερότητας· από τη ολοφάνερη αγάπη Του και την ικανότητά Του να υπηρετεί· απ' όλα αυτά θα μπορέσουμε να Τον αναγνωρίσουμε.

Πολλοί άνθρωποι θ' ακολουθήσουν το Χριστό χωρίς να Τον αναγνωρίζουν, χωρίς καν να ξέρουν ότι βρίσκεται στον κόσμο. Αλλά θ' ακολουθήσουν αυτόν τον άνθρωπο, γιατί πιστεύουν σ' αυτά που λέει, σ' αυτά που προασπίζεται: στην αδελφοσύνη και στο μοίρασμα, στη δικαιοσύνη και στην ελευθερία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Θα μιλάει ως εκπρόσωπος ενός ορισμένου τύπου ομαδικής σκέψης πάνω σ' αυτές τις γραμμές. Δεν θα είναι ο Ιεροκήρυκας του παρελθόντος. Ο Ίδιος είπε ότι πολλοί ίσως θα εκπλαγούν από την εξωτερική Του εμφάνιση. Και οπωσδήποτε δεν έρχεται ως η κεφαλή της χριστιανικής ή οποιασδήποτε άλλης Εκκλησίας. Ίσως μάλιστα οι ηγέτες των επίσημων χριστιανικών Εκκλησιών να είναι ανάμεσα στους τελευταίους που θα Τον αναγνωρίσουν. Δεν είναι ο ένας και μοναδικός Υιός του Θεού, αλλά ο Φίλος και ο Μεγαλύτερος Αδερφός της Ανθρωπότητας.

Ε. Μήπως μερικοί από μας γνώρισαν το Χριστό σε προηγούμενες ζωές;

Α. Ναι, και αυτό το έχει και ο Ίδιος πει σε μερικά από τα Μηνύματά Του. Πολλοί έχουν εργαστεί μαζί του κι άλλοτε, σε προηγούμενες ζωές, μερικοί όταν εκδηλώθηκε μέσ' από τον Ιησού. Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι Τον αναγνωρίζουν - όχι η φυσική Του εμφάνιση, αλλά τις ιδιότητές Του (στην Παλαιστίνη, εργάστηκε μέσ' από το Δάσκαλο Ιησού, αλλά δεν μοιάζει με τον Ιησού στην εμφάνιση). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλοί σε ενσάρκωση τώρα που εργάστηκαν με το Χριστό και νωρίτερα στην Παλαιστίνη ή στην Ινδία όταν εμφανίστηκε ως Σανκαρατσάρυα και Κρίσνα. Πολλοί θ' αναγνωρίσουν ορισμένες ιδιότητες και, στην πραγματικότητα, θα προσελκυστούν σ' Αυτόν λόγω εκείνου του αρχαίου καρμικού δεσμού. Αυτό θα συμβεί τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση.

Ε. Όταν ο Μαϊτρέγια θα μας επιφωτήσει την Ημέρα της Αναγγελίας, μήπως θα έχουμε κάποια σωματική αίσθηση;

Α. Ο Ίδιος έχει πει ότι όταν θα εκλυθεί η ενέργειά Του, δηλαδή η Αρχή του Χριστού, θα είναι σαν Εκείνος ν' αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο. Οι άνθρωποι θα την αισθανθούν – ακόμα και στο φυσικό επίπεδο. Επειδή η ενέργεια της Αρχής του Χριστού, περνώντας μέσ' από τα τέσσερα επίπεδα του αιθερικού σώματος, θα φτάσει ώς και το χαμηλότερο αιθερικό επίπεδο – δηλαδή το επίπεδο ακριβώς πάνω από την αέρια κατάσταση της ύλης –, θα την αισθανθούμε στο φυσικό σώμα σαν μιαν αντηχούσα δόνηση. Αν νιώθετε καθόλου το αιθερικό σώμα, θα βιώσετε την ενέργεια σαν μια πολύ δυνατή σωματική αίσθηση. Διαφορετικά, θα την αισθανθείτε πιθανότατα σαν μια πίεση στην κορυφή του κεφαλιού στη διάρκεια της επιφώτησης. Μετά θ' ακούσετε τα λόγια Του ενδόμυχα, στη δική σας γλώσσα.

Ε. Πώς θα ξέρουμε στα σίγουρα ότι ο Κύριος Μαϊτρέγια δεν είναι ο ψευδόχριστος;

Α. Δεν υπάρχει μόνο ένας "ψευδόχριστος". Υπάρχουν αρκετοί γνωστότατοι δάσκαλοι που θεωρούν τον εαυτό τους – ή τους θεωρούν οι οπαδοί τους – ως το Χριστό. Από την προσωπική μου πείρα και μόνο γνωρίζω ένα πλήθος από αυταπατώμενους ανθρώπους που ο καθένας τους είναι πεπεισμένος ότι είναι ο Χριστός. Το κλειδί είναι η Διάκριση και η Πνευματική Αναγνώριση. Θα 'λεγα ότι την Ημέρα της Αναγγελίας, με την επιφώτηση και την τηλεπαθητική επαφή που θα έχει ο Μαϊτρέγια με όλη την ανθρωπότητα ταυτόχρονα, δεν θα έχετε αμφιβολίες για την αληθινή Του θέση. Το δέντρο γνωρίζεται απ' τους καρπούς του, κι έτσι ακριβώς, από την αγάπη Του, τη σοφία Του, την πνευματική Του ρώμη και του έργο Του για την ανθρωπότητα, θ' αναγνωρίσετε τον Μαϊτρέγια ως αυτό που είναι.

Ε. Στην Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός θα επιστρέψει μέσα σε μια λάμψη δόξας. Πού ήταν η λάμψη δόξας του Μαϊτρέγια που όλοι θα τη βλέπαμε και θα την αναγνωρίζαμε;

Α. Αυτή η λάμψη δόξας είναι, φυσικά, ένας συμβολικός όρος για το πνευματικό Του ανάστημα που θα το αναγνωρίσουν όλοι. Αυτό θα συμβεί την Ημέρα της Αναγγελίας, όταν ο Μαϊτρέγια θα επιφωτήσει όλη την ανθρωπότητα.

* * *