Η Ανάδυση του Μαϊτρέγια | Αρθρα από το Δάσκαλο

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ


Ο υιός του ανθρώπου | Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ο υιός του ανθρώπου

Από το Δάσκαλο - -, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ*


Πολλοί άνθρωποι περιμένουν την επιστροφή του Χριστού με ανησυχία και φόβο. Διαισθάνονται ότι η εμφάνισή Του θα προωθήσει μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής. Οι αξίες Του, υποθέτουν σωστά, θα μεταβάλουν αναπόφευκτα τους τρόπους της σκέψης τους και της ζωής τους και μια τέτοια προοπτική τούς κάνει να ωχριούν. Πέρα απ' αυτό, τόσο μυστικιστική υπήρξε η εικόνα του Χριστού που παρουσίασαν οι Εκκλησίες ανά τους αιώνες, ώστε πολλοί φοβούνται την κρίση Του και την παντοδύναμη ισχύ Του· Τον περιμένουν σα Θεό που έρχεται να τιμωρήσει τους κακούς και ν' ανταμείψει τους πιστούς.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό που μια τόσο διαστρεβλωμένη εικόνα του Χριστού έχει έτσι διαποτίσει την ανθρώπινη συνείδηση. Τέτοια οντότητα δεν υπάρχει. Για να κατανοήσουμε την αληθινή φύση του Χριστού είναι αναγκαίο να Τον δούμε σαν έναν ανάμεσα σε ίσους Υιούς του Θεού, που ο καθένας τους είναι προικισμένος με ακέραιο θεϊκό δυναμικό, και που δεν διαφέρουν παρά μόνο στο βαθμό εκδήλωσης αυτής της θείας φύσης.

Το ότι Εκείνος έχει πετύχει αυτή τη θεϊκότητα στην πληρότητά της είναι η Δόξα Του, και δίκαια μπορούμε να σταθούμε με σεβασμό μπροστά σ' αυτό το επίτευγμα. Το ότι αυτό το ίδιο επίτευγμα είναι εξαιρετικά σπάνιο είναι επίσης αναμφισβήτητα αληθινό. Αλλά το θαύμα του Χριστού για τους ανθρώπους είναι το γεγονός ότι ήταν ένας από τις τάξεις τους. Τίποτα δεν υπάρχει στις δοκιμασίες και στα βάσανα των ανθρώπων που να μην το γνώρισε. Κάθε βήμα στο μονοπάτι που βαδίζουν ακόμα οι άνθρωποι το έχει με πόνο βαδίσει κι Εκείνος. Τίποτα δεν υπάρχει, σ' ολόκληρο το πανόραμα της ανθρώπινης εμπειρίας, που να μην το μοιράστηκε. Έτσι αληθινά είναι ο Υιός του Ανθρώπου.

Δε χωρεί αμφιβολία ότι αν ο Χριστός παρουσιαζόταν ανάμεσά μας χωρίς ν' αναγγελθεί, λίγοι θα Τον αναγνώριζαν. Τόσο διαφορετικός είναι από την ιδέα που έχει ο κόσμος γι' Αυτόν, ώστε θα περνούσε απαρατήρητος στο πλήθος. Έτσι απαρατήρητος μένει σήμερα ανάμεσα στους αδερφούς Του καθώς περιμένει την πρόσκληση του ανθρώπου για ν' αρχίσει την αποστολή Του. Πολλοί που Τον βλέπουν καθημερινά δεν Τον γνωρίζουν. Αλλοι Τον αναγνωρίζουν αλλά φοβούνται να μιλήσουν. Αλλοι πάλι περιμένουν και προσεύχονται, με την ελπίδα ότι μπορεί να είναι Εκείνος που δεν τολμούν να ελπίσουν ότι είναι. Μόνο η Αναγγελία Του μπροστά στην υφήλιο θα επιβεβαιώσει την παρουσία Του πέρα από κάθε αμφιβολία στα μάτια και στις καρδιές των ανθρώπων.

Ενώ περιμένουμε εκείνη την Ημέρα των Ημερών, ας διευκρινίσουμε στο νου μας τους λόγους της επιστροφής Του. Ας κατανοήσουμε τη φύση του έργου που έθεσε στον εαυτό Του. Για να θεμελιώσει ανάμεσά μας το γεγονός του Θεού, έχει έρθει. Για να δημιουργήσει ξανά τα θεία Μυστήρια, βρίσκεται εδώ. Για να διδάξει τους ανθρώπους ν' αγαπούν, και πάλι ν' αγαπούν, είναι ανάμεσά μας. Για να εδραιώσει την αδελφοσύνη του ανθρώπου περπατάει τη Γη ακόμα μια φορά. Για να μείνει πιστός στον Πατέρα και στον άνθρωπο δέχεται αυτό το φορτίο. Για να εγκαινιάσει τη νέα εποχή έχει επιστρέψει. Για να στεριώσει το θησαυρό του παρελθόντος, να εμπνεύσει τα θαύματα του μέλλοντος, να δοξάσει το Θεό και τον άνθρωπο κατέβηκε απ' το ψηλό Του όρος.

Ας δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητές Του: η εγκαθίδρυση της ειρήνης· η εγκαινίαση του συστήματος του μοιράσματος από κοινού των πορων· η άρση της ενοχής και του φόβου – το καθάρισμα της καρδιάς και του νου των ανθρώπων· η διαπαιδαγώγηση της ανθρωπότητας στους νόμους της ζωής και της αγάπης· μια εισαγωγή στα Μυστήρια· η εξωράιση των πόλεών μας· η άρση των φραγμών που εμποδίζουν τα ταξίδια και τις ανταλλαγές μεταξύ των λαών· η δημιουργία μιας κοινής δεξαμενής γνώσης που θα είναι προσιτή σε όλους.

Ότι ένα τέτοιο έργο δεν είναι εύκολο, ούτε ακόμα και για τον Υιό του Ανθρώπου, είναι φανερό. Οι αρχαίες συνήθειες της διαίρεσης και του χωρισμού έχουν γερές ρίζες, ενώ ο φόβος και η δεισιδαιμονία κρατούν στα δίχτυα τους εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά ποτέ άλλοτε στην ιστορία του κόσμου δεν ήρθε Δάσκαλος καλύτερα εξοπλισμένος για το έργο Του. Ο Μαϊτρέγια ήρθε να δώσει μάχη με την άγνοια και το φόβο, τη διαίρεση και τη στέρηση. Όπλα Του η πνευματική κατανόηση, η γνώση και η αγάπη· αστραφτερή πανοπλία Του η ίδια η Αλήθεια.


(Αυτό το άρθρο, με τίτλο "Ο υιός του ανθρώπου", έχει δοθεί μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ από το Δάσκαλό του, ένα μέλος της Πνευματικής Ιεραρχίας, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή τηλεπαθητική επαφή. Το όνομά Του, πολύ γνωστό στους εσωτερικούς κύκλους, δεν αποκαλύπτεται ακόμα για διάφορους λόγους).


* * *

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ


Ε. Ποιο θα είναι το πρώτο μέλημα του Μαϊτρέγια;

Α. Το πρώτο μέλημά Του θα είναι να εμπνεύσει την ανθρωπότητα να δημιουργήσει τις συνθήκες μέσα στις οποίες η παγκόσμια ειρήνη θα είναι εγγυημένη. Θα δείξει ότι αυτό απαιτεί, πάνω απ' όλα, την αποδοχή της αρχής του μοιράσματος από κοινού των πόρων, ούτως ώστε να διορθωθεί η ανισορροπία που προκαλείται σήμερα από τις τρομακτικές ανισότητες στο βιοτικό επίπεδο των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών.

Η άμεση πρότασή Του θα είναι να τεθεί επειγόντως σ' εφαρμογή ένα εντατικό πρόγραμμα βοήθειας για να σωθούν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που λιμοκτονούν στον Τρίτο Κόσμο. Κατόπιν, μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, η αναδόμηση της κοινωνίας πάνω σε πιο δίκαιες γραμμές θα σχηματίσει βαθμιαία τη βάση για ένα νέο πολιτισμό. Ο Μαϊτρέγια έχει έρθει για να εμπνεύσει την ανθρωπότητα να δημιουργήσει το νέο κόσμο. Το αρχικό Του έργο θα είναι ουσιαστικά ένα έργο αναδόμησης.

Ε. Κάτω από ποιο πρίσμα θα Τον δει ο κόσμος; Με ποια ιδιότητα θα αναπτύξει δράση; Μήπως ο Ίδιος και οι Δάσκαλοι θα δημιουργήσουν κάποιο νέο θεσμό ή οργάνωση;

Α. Μετά την Ημέρα της Αναγγελίας, ο κόσμος θα τον βλέπει ως την αιχμή του δόρατος για όλα τα προοδευτικά κινήματα αλλαγής που κοιτάζουν μπροστά. Τελικά, αυτό θα σημάνει την πλήρη αλλαγή όλων των θεσμών μας. Σύντομα μετά την Ημέρα της Αναγγελίας, ο Χριστός θα παρουσιάσει στον κόσμο δώδεκα Δασκάλους της Σοφίας, μερικοί από τους οποίους θ' αναλάβουν ορισμένες πολύ υψηλές θέσεις. Ένας ή δύο θ' αναλάβουν θέσεις επικεφαλής ορισμένων κυβερνήσεων, σε χώρες που παίζουν καίριο ρόλο στον κόσμο. Ένας άλλος Δάσκαλος θ' αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής μιας νέας οργάνωσης, που θα ιδρυθεί από τα Ηνωμένα Έθνη για να εποπτεύει την εφαρμογή του προγράμματος ανακατανομής. Οι Δάσκαλοι θα λειτουργούν με τον πιο διεθνή τρόπο, χωρίς να σχηματίσουν κάποια νέα ομάδα ή χωριστή οργάνωση, παρά θα είναι πρωτοπόροι παγκόσμιας σκέψης και γνώμης και, φυσικά, θ' αποτελούν το ερέθισμα για όλες τις ιδέες προς την αναδόμηση του κόσμου.

Ε. Μήπως ο Μαϊτρέγια έχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική τάση;

Α. Όχι. Θα διαπιστώσετε ότι ο Χριστός δεν ευθυγραμμίζεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή στάση. Δεν είναι μέλος κανενός πολιτικού κόμματος. Θα δείτε ότι θα μιλάει για λογαριασμό όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των φτωχών, τόσο για την Ανατολή όσο και για τη Δύση. Τα προβλήματα του κόσμου δεν είναι απλώς πολιτικο-κομματικά προβλήματα – το μοίρασμα των πόρων του κόσμου είναι οικουμενικό ζήτημα, που πρέπει ν' αντιμετωπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως σύνολο. Ο Μαϊτρέγια θα κάνει έκκληση στην αγαθή πρόθεση και στην ευσπλαχνία όλων των ανθρώπων παντού, σ' όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές τους πεποιθήσεις ή κι αν δεν έχουν καμία.

Ε. Μήπως ο Μαϊτρέγια και οι Δάσκαλοι θα σχηματίσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση; Αν ναι, ποιο ρόλο θα παίζει ο Χριστός;

Α. Δεν θα σχηματίσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση. Μια παγκόσμια διακυβέρνηση θα προκύψει αναπόφευκτα ως η λογική συνέπεια της αναγνώρισης από την ανθρωπότητα ότι είναι Ένα, ότι αποτελεί μια Ενότητα, κι αυτή η συνειδητοποίηση θ' αναπτυχθεί μέσ' από την αποδοχή της αρχής του μοιράσματος από κοινού των πόρων. Αυτή είναι η βάση κάθε αλλαγής και προόδου σε τούτη την εποχή που έρχεται.

Τα Ηνωμένα Έθνη σήμερα αποτελούν τον πυρήνα μιας μελλοντικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Προς το παρόν, δεν έχουν την εξουσία που μπορεί να χρειαζόταν μια παγκόσμια διακυβέρνηση, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο γιατί αυτές οι εξουσίες δεν τους δίνονται από τις μεγάλες χώρες – την Αμερική, τη Ρωσία και την Κίνα, λόγου χάρη. Το Συμβούλιο Ασφαλείας εμποδίζει τη γνήσια λειτουργία της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών – που είναι η πραγματική βάση μιας μελλοντικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πρέπει να τονίσω ότι παγκόσμια διακυβέρνηση δεν σημαίνει ένα δικτατορικό, υπερεθνικό καθεστώς, που θα επιβάλλει στα έθνη νόμους στους οποίους θα πρέπει να υπακούουν, θέλοντας και μη. Η παγκόσμια διακυβέρνηση θα προκύψει από τη σύσταση μιας ομοσπονδίας ανεξάρτητων κρατών, κάτι σαν τη Βρετανική Κοινοπολιτεία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πριν από την ένωσή τους, ελάχιστες από τις Πολιτείες της Αμερικής μπορούσαν και να διανοηθούν ακόμα ότι θα παραιτούνταν από μέρος της αυτονομίας και της κυριαρχίας τους, πράγμα που τώρα φαίνεται εντελώς φυσικό. Με τον ίδιο τρόπο, πολλές χώρες σήμερα θεωρούν εντελώς αδύνατο να παραιτηθούν από ένα μέρος της κυριαρχίας τους, που όμως μια μέρα θα το παραχωρήσουν πρόθυμα προκειμένου να δημιουργηθούν παγκόσμια σχήματα και παγκόσμια διακυβέρνηση.

Κάθε χώρα θα διατηρήσει τη δική της γλώσσα, το πολιτισμό της, το πολιτικό της σύστημα κ.ο.κ. Δεν είναι πρόθεση της Ιεραρχίας να αποπειραθεί να δημιουργήσει ένα μονοκυβερνητικό σύστημα που να καλύπτει όλο τον κόσμο.

Ε. Ώστε, λοιπόν, τα πολιτικά και τα νομικά συστήματα θα διατηρηθούν σε όλες τις χώρες;

Α. Οι πολιτικές μορφές θα διατηρηθούν σύμφωνα με τα έθιμα, την παράδοση, την ιστορία και την ακτινική δομή κάθε έθνους, μόνο που θα είναι σε μορφές πιο τελειοποιημένες απ' ό,τι σήμερα. Τα νομικά θέματα του κόσμου που αφορούν οικουμενικά ζητήματα – όπως η εξερεύνηση του βυθού των θαλασσών, το διάστημα, τα ορυκτά αποθέματα του κόσμου κ.ο.κ. – θα διέπονται από το διεθνές δίκαιο.

Ε. Αφού ο Μαϊτρέγια είναι ο Παγκόσμιος Δάσκαλος, μήπως αυτό σημαίνει ότι θα ασχολείται με ορισμένους τομείς ανθρώπινης δράσης περισσότερο απ' ό,τι με άλλους;

Α. Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα χριστιανοί, Τον βλέπουν ως την κεφαλή της χριστιανικής Εκκλησίας, αλλά αυτό δεν είναι σωστό· η κεφαλή των χριστιανικών Εκκλησιών είναι ο Δάσκαλος Ιησούς. Ο Παγκόσμιος Δάσκαλος δίνει τόνωση σε μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων, όχι μόνο στη θρησκεία. Τονώνει στον ίδιο βαθμό τις επιστημονικές ανακαλύψεις και τις εκπαιδευτικές ιδέες που μαγνητίζουν σήμερα το νου των ανθρώπων όσο και τα θρησκευτικά ζητήματα.

Όπως πολλοί ξέρουν, ο Μαϊτρέγια θα εγκαινιάσει τη Νέα Παγκόσμια Θρησκεία. Αυτό θα είναι ένα από τα έργα Του – να συνενώσει τον ανατολικό με το δυτικό τρόπο προσέγγισης στο Θεό. Θα αφιερώσει σ' αυτό ένα μεγάλο μέρος από την ενέργειά Του. Ο Μαϊτρέγια είναι ο δέκτης και ο διαβιβαστής ενός μεγάλου ουράνιου τόξου από ενέργειες που προέρχονται από διάφορες πηγές και τονώνουν πολλές και διαφορετικές πλευρές της ζωής μας. Ένα από τα κύρια έργα Του θα είναι η σύνθεση της ανθρωπότητας με τη βοήθεια της ενέργειας του Αβατάρ της Σύνθεσης και των ενεργειών του Υδροχόου, και με το γαλβάνισμα της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενοποιώντας τον κόσμο και γεμίζοντάς τον με μια αίσθηση της ενότητάς του. Αυτό είναι ένα μεγάλο και συνεχές έργο, που θα διαρκέσει πολλά χρόνια. Όταν θα έχουμε πραγματικά διορθώσει την κατάσταση του κόσμου, τότε ο Χριστός θ' αρχίσει να θεμελιώνει τη νέα παγκόσμια θρησκεία.

Ε. Πιστεύετε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα ζητήσουν ή θα δώσουν προσοχή στις συμβουλές του Μαϊτρέγια;

Α. Ναι, το πιστεύω. Πιστεύω ότι μερικές κυβερνήσεις και οι αρχηγοί τους θ' ανταποκριθούν αμέσως. Αλλοι ίσως θ' αργήσουν περισσότερο, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξει μια αυθόρμητη ανταπόκριση στο κάλεσμα που θ' απευθύνει ο Μαϊτρέγια την Ημέρα της Αναγγελίας και οι ίδιοι οι λαοί θα σχηματίσουν ομάδες, σ' όλο τον κόσμο, που θ' απαιτούν δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη, αδελφοσύνη και μοιρασιά, και που θα μεγαλώνουν συνεχώς, ώσπου θα γίνουν η συντριπτική πλειοψηφία. Η αλλαγή θα προέλθει από μας.

* * *